ENERGAN – 700 ГРАМА / 16 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

ENERGAN – 700 ГРАМА / 16 ДОЗИ

107.99 лв.

Energan ® е хранителна добавка за след физически натоварвания:

✔️ продуктът съдържа клъстърен декстрин;

✔️  съдържа креатин монохидрат Creapure ®;

✔️  съдържа кокосова вода и аминокиселини с патент Cambridge Assured™;

Партида: G3E073 | Срок на годност: 05/2026 SKU: 4926266003547

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Най-взискателният спортист знае твърде добре значението на ефективната хранителна добавка, съчетана с цялостното им ежедневно хранене. Науката и обратната връзка, получена от фронтовата линия относно нуждите на спортистите, ни позволяват да постигнем значителен напредък в разработването на все по-ефективни добавки. В последно време една от най-важните теми, свързани с храненето и спортните добавки, се отнася до конкретния период „около тренировка”, който е преди, по време и след спортна тренировка. Времето е критично за спортиста, като се има предвид, че възникват определени системни биохимични ситуации, които могат да бъдат манипулирани, благоприятствайки както самото представяне, така и – преди всичко – последващото възстановяване, осигурявайки по-бързо и ефективно възстановяване.

В това отношение напитките „в рамките на тренировка“ стават все по-популярни. Допреди няколко години те бяха прекомерно подложени на „ограничения“, с тенденция да провокират претоварване на храносмилателния организъм, отнемайки ценна кръв от мускулите, често причинявайки стомашно-чревни разстройства или спадове в кръвната глюкоза с последващи очевидни негативни ефекти върху тренировката. С новата концепция за напитка в рамките на тренировка, всички тези фактори са блестящо преодолени. Yamamoto® Nutrition беше европейският иноватор на този вид интегративна подкрепа по време и след обучение, с пускането на определени и специфични елементи като циклодекстрини, различни форми на хидролизирани протеини или L-аланил-L-глутамин (Sustamine®), за да назовем няколко.

С развитието на гамата „FLEX SERIES“, която е много търсена от нашия г-н Olympia 212 Flex Lewis, представяме работния кон, с който е представен, смес, която трябва да се вземе в периода на „тренировка“, разработена за по-добра подкрепа на нуждите на всеки спортист на високо ниво, с най-доброто, което науката и качествените суровини могат да предложат на пазара. От тези принципи произлиза ENERGAN® – от спортиста, за спортиста – подкрепен от най-модерните научни изследвания. ENERGAN® е напитка, базирана на силно разклонени циклодекстрини (HBCD или, Cluster Dextrin®), елемент, който издигна концепцията за използване на въглехидрати по време на тренировка на ново ниво, превръщайки се в истинска подкрепа и подчертано влиятелна храна по време на тренировка и за възстановяване на мускулите.

Циклодекстрините са най-иновативната форма на въглехидрати до момента, най-добре се приемат по време и / или след тренировка, като са специфични глюкозни полимери, получени от реакцията между амилопектин със специфичен ензим за образуване на глюкозен полимер с характерна циклична структура, носеща изключителен приложим потенциал. Циклодекстрините имат средно молекулно тегло 160 000 Da, с много ниска осмоларност, която благоприятства изпразването на стомаха и еднакво бърза абсорбция от червата, която е по-висока от всеки друг източник на въглехидрати, за да се освободят постепенно като „готови за употреба“ енергия, но с траен енергиен тласък, свободен от гликемични сривове, без прекомерно повишаване на инсулиновата вълна и особено без създаване на стомашно-чревен дискомфорт, от полза на спортистите, търсещи реална подкрепа при тренировка Благодарение на известните химико-физични и структурни характеристики на този „специален” въглехидрат, спортистите, търсещи най-добри резултати, за разлика от катаболизма, предизвикан от тренировката и по-бързото възстановяване, знаят възможните ползи от напитките, съдържащи циклодекстрини, специално създадени за поддържане удължено бързо освобождаване на енергия, с по-стабилно ниво на гликемия и без да остава твърде дълго в стомаха, нито забавена чревна абсорбция, което често води до стомашно-чревни разстройства като подуване, метеоризъм, гадене или осмотична диария. Заедно с бързото енергийно действие, предизвикано от циклодекстрините,

ENERGAN® съдържа смес от основни аминокиселини от ферментационната ферментация на Kyowa Quality® с растителна ферментация. Това са основните градивни елементи, подпомагащи незабавния протеинов синтез, предпочитани и подчертани след тренировъчния стимул, благодарение на тяхната много бърза бионаличност, без да е необходима ангажираност с храносмилането, която ще изисква пълни протеини. В такъв точен момент за организма, какъвто е периодът на мускулна стимулация по време на тренировка, за по-нататъшно насърчаване на максимална клетъчна хидратация, ние включихме Sustamine®, l-аланил-l-глутамин дипептид, характеризиращ се с много висока разтворимост и много по-висока стабилност отколкото свободната му форма, която бързо се разгражда в амоний, когато се постави в разтвор и е трудно разтворима.

Нещо повече, когато Sustamine® е под формата на дипептид, той се усвоява много по-лесно, благоприятства се от специфично селективни носители (PEPT1) и от по-ниски енергийни разходи, гарантирайки определено по-добра бионаличност и по този начин представлява не само ценна „хранителна стойност“ елемент за ентероколит или към имунната система, но представящ по-голяма бионаличност за мускулите, като по този начин осигурява клетъчна хидратация, Аминокиселинната смес ENERGAN® съдържа L-цитрулин (Kyowa Quality®), несъществена аминокиселина, която играе важна роля във вазодилатацията, като следователно подобрява еластичността на кръвоносните съдове благодарение на повишаване на серумните концентрации на аргинин и азотен оксид, е по-високо от самия аргинин, подложен на интензивен метаболизъм в червата и черния дроб, за да намали значително абсорбцията Това води до голямо препитание на кръвния поток към мускулите, участващи в тренировката, като се има предвид, че цитрулинът също играе важна роля в борбата с мускулната умора, позволявайки както директно подобряване на трофичните способности, поддържащи мускула, така и благоприятстващо елиминирането на катаболитите, получени от мускулната дейност.

В неподражаемия системен биохимичен контекст, предизвикан от мускулни контракции и възможността за бързо осигуряване на мускулите с всичко необходимо за възстановяване, присъствието на креатин монохидрат (Creapure®, най-разтворимият и най-висококачествен креатин монохидрат на пазара) е добавена стойност към голямо значение в обучението и в мускулната подкрепа, гарантирана от обширна научна литература. Основната функция на креатина в мускулите е да свързва високоенергийни фосфатни групи благодарение на ензимите на креатин киназата (CPK), превръщайки се във фосфокреатин, способен да отделя фосфати в ADP, като доставя енергия, поддържаща ADP при кратки и интензивни мускулни натоварвания, характерни за силовите и силови спортове , като по този начин осигурява допълнителни фосфати и увеличава контрактилната сила. В контекста на мускулната реконструкция, заедно с подкрепящо обучение, креатинът също е в състояние да увеличи вътреклетъчната хидратация поради своите осмотични свойства, които клетките идентифицират като вода. По този начин креатинът е в състояние допълнително да засили хипертрофирания ефект на тренировката и цялата комбинация от ценни елементи, съдържащи се в ENERGAN®, именно благодарение на скока в хидратацията и обема на клетките, с повишен синтез на мускулни протеини и – косвено при увеличаване на контрактилната сила, съответстваща на по-голямо механично напрежение върху мускулните влакна – основният стимул за тези, които търсят мускулна хипертрофия.

За да се насърчи максимална клетъчна хидратация и по този начин нейното позициониране към анаболизъм, Glycerol беше добавен под формата на GlycerolMax®, силно бионалична версия, базирана на 65% глицерол и 35% силиций, много по-стабилна и диспергируема във вода от предишната версия на моностеарат. По този начин, когато се приема през устата, GlycerolMax® се абсорбира бързо по време на тренировки и се разпределя през вътреклетъчните кухини, увеличавайки наличността на течности в кръвта и мускулните тъкани, като по този начин се бори с дехидратацията по време на интензивни упражнения, подобрявайки и удължавайки ефективността на усилието и мускулната помпа благодарение до увеличаване на плазмения обем. За конкретни резултати, факторът „тренировка“ трябва да бъде максимално увеличен, заедно с наличието на поддържащи аспекти като WATTS’UP®, флавоноид, получен от сладък портокал, способен да поддържа максимален добив.

WATTS’UP® излиза на преден план благодарение на тройното си действие, подходящо за всички видове спортове, от сила до издръжливост, благодарение на способността му да прави митохондриите – нашата „клетъчна електроцентрала“ – по-ефективни, генерирайки повишени АТФ при постоянен кислород. При тренировки това води до по-голяма аеробна устойчивост, но и до допълнителна анаеробна сила, която може бързо да се възприеме по време на натоварване, всички подкрепени от клинични проучвания в престижното научно списание (Маастрихт, Холандия, 5 януари 2018 г. – Журнал по спортна наука и медицина ).

Напитка, която трябва да се консумира по време на тренировка, също трябва да служи за основната цел на хидратацията. ENERGAN® постига това чрез комбиниране на множество елементи с висока хидратираща способност, с присъствието на прахообразна кокосова вода, истински „басейн от електролити“ с много висока бионаличност за нашето тяло. Кокосовата вода на прах осигурява изключително биодостъпна защита срещу дехидратация, благодарение на наличието на минерални соли като магнезий, калий и калций, които по този начин благоприятстват максималната хидратация на тялото по време на физическа активност, като същевременно поддържат организма в моменти на интензивно натоварване и високо изпотяване, без да причинява стомашно-чревен дискомфорт. Ако търсите мощен и доверен съюзник за постигане на вашите цели, ENERGAN ® е най-добрият избор, предлаган в момента на пазара, от спортисти за най-взискателните спортисти.

 

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Енерган /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242200945

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 17/03/2022 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 700 грама | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 16

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Nutrition / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (42 ГРАМА)

Силно разклонен клъстърен дейстрин – 2 000 мг

Cluster Dextrin® – 2 500 мг

Л-левцин Cambridge Assured™ – 1 250 мг

Л-изолевцин Cambridge Assured™ – 1 250 мг

Л-валин Cambridge Assured™ – 314 мг

Л-лизин Cambridge Assured™ – 250 мг

Л-триптофона Cambridge Assured™ – 100 мг

Л-цитрулин Cambridge Assured™ – 4 000 мг

Л-треонини Cambridge Assured™ – 500 мг

Л-метионин Cambridge Assured™ – 250 мг

Л-аланил глутамин Cambridge Assured™ – 750 мг

Креатин монохидрат Creapure ® – 568 мг

Таурин – 500 мг

Глицин Cambridge Assured™ – 1 000 мг

Л-фенилаланин –  500 мг

ГлицеролМакс GliceroMax™ – 1 500 мг

Хесперидин Watts’up® – 500 мг

Дехидратирана кокосова вода – 1 780 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Силно разклонени циклодекстрини (Cluster Dextrin®), L-цитрулин (Cambridge Assured™), регулатор на киселинността: лимонена киселина; L-левцин (Cambridge Assured™), дехидратирана кокосова вода (Cocos nucifera L.), плод, GliceroMaxTM (глицерол, антислепващ агент: силициев диоксид), L-изолевцин (Cambridge Assured™), L-валин (Cambridge Assured™) , таурин (Cambridge Assured™), антислепващ агент: силициев диоксид; L-аланил-L-глутамин (Cambridge Assured™), креатин монохидрат (Creapure®), хесперидин (Watts’up®), глицин (Cambridge Assured™), L-фенилаланин (Cambridge Assured™), L-треонин (Cambridge Assured™) ™), ароматизатор, L-лизин хидрохлорид (Cambridge Assured™), L-метионин (Cambridge Assured™), оцветител: бета-каротин; L-триптофан (Cambridge Assured™), подсладители: ацесулфам К, сукралоза. GliceroMax™ е търговска марка на Glambia plc.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

Възстановителна спортна напитка за по време и след физически натоварвания

НАЧИН НА ПРИЕМ

Добавете 3 лъжички (42 гр) в 500 мл вода или друга напитка по ваш избор и приемайте веднъж дневно, в рамките на първите 4 часа и не по-късно от 6 часа след високо интензивно и продължително натоварване. Продуктът може да се приема и преди или по време на физическа активност.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ENERGAN – 700 ГРАМА / 16 ДОЗИ”