REGEXIL ® – 30 ТАБЛЕТКИ / 30 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

REGEXIL ® – 30 ТАБЛЕТКИ / 30 ДОЗИ

49.99 лв.

Regexil New Formula е хранителна добавка на базата на мелатонин с валериана, пасифлора и лайка, GABA, Escolzia и шафран, предназначенa за възрастни хора, които имат проблеми със съня и трудно заспиват.

Партида: G4E158 | Срок на годност: 05/2026 SKU: 8057639552501

В наличност

Описание

Regexil е хранителна добавка на базата на мелатонин с валериана, пасифлора и лайка, с GABA, Escolzia и шафран, предназначена за възрастни. Диетата и тренировките са ключовите фактори за успешния спортист, но сънят със сигурност е друг решаващ елемент, който често е критичен за спортиста, особено по време на фазите на интензификация на високия психофизичен стрес на подготовката. В тези деликатни моменти много спортисти срещат трудности както при заспиване, така и при пълноценен сън или почивка.

Това може да има широкомащабни последици за спортиста от повлияване на лошо възстановяване на мускулите, повишено възпаление, неблагоприятна инсулинова чувствителност, неефективна имунна система, лоша концентрация и по-голяма чувствителност към травми. Следователно за всеки бодибилдър сънят е почти важен, защото влияе на много фактори, от мускулите до метаболитните, ендокринните, както и върху чувствителността към болка. Стотици изследвания демонстрират осезаемата връзка между съня и спортните постижения: метаболитен, дихателен, сърдечно-съдов и двигателен капацитет са отрицателно повлияни, когато почивката не е достатъчна.

Какво е Regexil?  Серията Yamamoto ® Nutrition – Flex Series искаше да вземе под внимание всички основни аспекти за спортиста и факторът сън не можеше да бъде пренебрегнат. Така се ражда Regexil ®, един от най-добрите продукти на пазара, ефективен за насърчаване на заспиването и качеството на съня, формулиран със силно синергична смес от екстракт от валериана, пасифлора, лайка, ешолция, шафран Saff’Activ ® , GABA и мелатонин. Сухият екстракт от Валерианит съдържа многобройни съединения (като валепотриати, лигнани, алкалоиди и етерично масло, съдържащо валеренови киселини) със седативно, успокояващо, спазмолитично и мускулно релаксиращо действие, способни да намалят тревожността и да противодействат на стреса, като също така насърчават предизвикването на сън.

Тези съединения действат върху GABAergic контрола главно чрез инхибиране на разграждането и пресинаптичното обратно поемане на инхибиторния невротрансмитер GABA и насърчаване на неговия синтез. Следователно, точно тъй като GABA има инхибиторно действие, тези вещества, които повишават активността на GABAergic синапсите, потискат активността на централната нервна система, с желания релаксиращ и анксиолитичен ефект. Пасифлората е едно от най-използваните билкови и фитотерапевтични средства за противодействие на тревожност и безсъние. Неговият успокояващ и седативен ефект се дължи на флавоноидите и на многото други компоненти, които екстрактът съдържа (като алкалоиди, фитостероли, фенолни киселини, кумарини, хетерозиди, цианогенни киселини). Passiflora се използва и за предизвикване на мускулна релаксация благодарение на нейното спазматично и релаксиращо действие върху нервната система, което, в синергия с лайка, оказва благоприятно действие не само върху нервната система, но и върху храносмилателната система и имунната система. извършващи противовъзпалителни и карминативни свойства.

Шафранът е подправка, известна с употребата си в кухнята, но също така използвана в традиционната медицина от древни времена за подобряване на настроението. Патентът на Saffr’Activ® осигурява биоактивни съединения, известни със своето подобряващо настроението действие. Шафранът всъщност може да повлияе на нивата на серотонин в нашето тяло. Серотонинът е хормон, който влияе върху настроението, ситостта, апетита, компулсивността и тревожността, а в няколко проучвания е доказано, че шафранът инхибира обратното захващане на серотонин чрез блокиране на неговия транспортер SERT: по този начин се освобождава повече серотонин в мозъка и това участва в предизвикване на състояние на благополучие и добро настроение. Водният екстракт от Escolzia, получен от калифорнийското растение Eschscholtzia californica, съдържа различни молекули с биологична активност като флавоноиди, каротеноиди и алкалоиди. Самите алкалоиди, и по-специално калифорнидин и протропин, действат като упражняват седативно действие върху централната нервна система: те могат да предизвикат сън и да имат анксиолитичен ефект. Няколко проучвания потвърждават седативните свойства на това растение, което се използва в народната медицина от векове за лечение на безсъние и намаляване на възбудата. Следователно неговото действие ви позволява да спите по-добре и спомага за отпускане не само на тялото, но и на ума.

Основната функция на γ-аминомаслената киселина или GABA като инхибиторен невротрансмитер е да забавя мозъчната активност. Този невротрансмитер участва в няколко аспекта: зрение, сън, мускулен тонус и двигателен контрол. Следователно действието му не е насочено само към нервната система, но трябва да се разпростре и върху червата, стомаха, пикочния мехур, белите дробове, черния дроб, кожата, далака, мускулите, бъбреците, панкреаса и репродуктивните органи. Една от най-важните функции на γ-аминомаслената киселина е нейната способност да намалява стреса и безпокойството. Когато нивата му са ниски, шансовете да се чувствате тревожни, уморени и силно чувствителни към стимули се увеличават. Следователно GABA допълва формулата на Regexil, като увеличава мозъчните вълни, свързани със състояние на релаксация (наречени алфа вълни) и намалява тези, свързани със стрес и тревожност (бета вълни).

В мощна смес за противодействие на проблемите със съня не може да липсва добре познатият мелатонин, незаменим елемент за възстановяване на баланса на циркадните ритми в тялото ни. Мелатонинът, известен също като “хормон на съня”, не само действа като регулатор, но също така директно предизвиква сън при тези, страдащи от синдром на забавяне на фазата (DSP) или първоначално безсъние. Всъщност тези субекти заспиват трудно: в тези случаи мелатонинът благоприятства съкращаването на времето за заспиване, без обаче да променя архитектурата на съня и следователно не променя баланса между редуването на времената на N- REM фази и REM такива. Ефективността на REGEXIL® се подчертава допълнително благодарение на факта, че съдържащите се в него елементи са вмъкнати в трислойна таблетка от последно поколение, характеризираща се с диференцирана технология на освобождаване, избрана да оптимизира постепенното и целенасочено освобождаване на всеки отделен елемент с течение на времето.

Защо да изберете Regexil ®?

  • насърчава релаксацията;
  • противодейства на стреса;
  • подпомага доброто настроение и психическото благополучие;
  • помага в борбата с тревожността и безсънието;
  • намалява времето за заспиване;
  • функционална трислойна таблетка за постепенно освобождаване на активните съставки;

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Регексил Ню Формула /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303439

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 11 /08/2023.

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 таблетки | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Nutrition / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 ТАБЛЕТКА)

Валериан екстракт – 150 мг

от който валерианова к-на – 0.6 мг

Пасифлора екстракт – 150 мг

от която флавоноиди – 0.75 мг

Лайка екстракт – 100 мг

от която апинегин – 0.3 мг

Есколция екстракт – 100 мг

от която протопин – 0.3 мг

Шафран екстракт Saffr’Acti® – 20 мг

oт който кроцин – 0.6 мг

ГАБА – 100 мг

Мелатонин – 1 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Пълнители: целулоза, дикалциев фосфат, хидрокси-пропил метил целуло за, омрежена натриева карбоксиметил це лулоза; сух екстракт от валериана (Valeriana officinalis L.) корен 0,4% валеринова киселина сух екстракт от пасифлора (Passiflora incarnata L.) надземни части с цветове 0,5% флавоноиди, изразени като витексин и, сух екстракт от лайка (Matricaria chamomill a L.) цветове 0,3 % апигенин, гама-аминомаслена киселина (GABA), екстракт от Eschscholzia (Eschscholzia californica Cham, надзе мна част) 0,2% общи алкалоиди, изразени като протопи н, антислепващи агенти: магнезиеви соли на мастни ки селини, силициев диоксид; екстракт от шафран Saffr’Activ® (Crocus sativus L. stigmas) 3% кроцин, оцветител: Е 172; мелатонин.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За спокоен сън.

НАЧИН НА ПРИЕМ

Приемайте по 1 таблетка преди сън.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Стара Загора, ул “Рила” – №8

СКЛАД:

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Варна, бул. “Чаталджа” – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “REGEXIL ® – 30 ТАБЛЕТКИ / 30 ДОЗИ”