RODIOLA – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

RODIOLA – YAMAMOTO RESEARCH

15.99 лв.

В днешно време, в случай на умора или особено стресиращи или уморителни периоди, по време на смяната на сезоните, когато се подлагате на интензивни тренировки или моменти на постоянна концентрация и всяка друга ситуация, в която тялото е подложено на особен стрес, приемането на Родиола може да помогне за възстановяване на баланса.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Rhodiola rosea е лечебно растение, принадлежащо към семейство Crassulaceae, произхожда от Сибир, но също така е широко разпространено в Монголия и расте спонтанно дори в планините на Северна Европа, Лапландия и Скандинавия и Аляска в Северна Америка. Родиола, както много други билкови екстракти, има наистина легендарна история. Коренът се използва за подобряване на физическата работоспособност, имунната устойчивост и общото физическо и психическо благосъстояние. Дори се казва, че викингите са го използвали, за да възстановят силите си след интензивни физически усилия.

Освен това, в древен Тибет местното население го приема, за да им помогне да се адаптират по-добре към надморската височина и суровия климат, подобно на Сибир, където, освен че се използва като защита срещу ниски зимни температури, се смята, че от пиене на инфузия всеки ден, човек може да доживее до над сто години; в допълнение, коренът на Rhodiola rosea се дава на съпрузите, за да гарантира здрави деца, тъй като се счита за мощен стимулант. В традиционната китайска медицина също коренът се използва за лечение на различни заболявания и за неговия ободряващ ефект.

Първите научни изследвания върху Родиола датират от първата половина на миналия век, когато няколко учени, предимно руснаци, започват да наблюдават ефектите от това местно растение, но информацията за ползите и свойствата на Родиола не достига до широкото внимание на хана западния свят до началото на 60-те години. В днешно време, в случай на умора или особено стресиращи или уморителни периоди, по време на смяната на сезоните, когато се подлагате на интензивни тренировки или моменти на постоянна концентрация и всяка друга ситуация, в която тялото е подложено на особен стрес, приемането на Родиола може да помогне за възстановяване на баланса.

Адаптогенните и антистресови свойства на корените на родиола, които са склонни да благоприятстват способностите за учене и памет, вече са били добре известни на сибирската, китайската и скандинавската народна медицина. Много от неговите свойства са научно доказани и могат да бъдат проследени до наличието на фенилпропаноидни гликозиди, по-специално салидрозид и розавидин, чиято химическа структура е подобна на тази на сирингина (елеутерозид В, една от активните съставки на елеутерокока). Салидросалид е най-фармакологично активното съединение. Този гликозид присъства в корена на Rhodiola rosea, известен също като родиолозид и родозин. Ако приемем, че стимулира производството на серотонин, адреналин и допамин, подобрявайки настроението чрез своите антидепресантни ефекти, докато подобрява интелектуалните способности, като действа положително върху метаболитните функции (на сърцето, черния дроб и мускулите), без странични ефекти. Органичните киселини и флавоноиди, съдържащи се в Rhodiola rosea, от друга страна, определят нейните антиоксидантни свойства.

Rhodiola води до повишаване на плазмената концентрация на бета-ендорфини, способни да предотвратят хормоналните вариации, показващи стреса. Той също така упражнява кардио-защитни ефекти при наличие на тахикардия и сърцебиене, причинени от тревожност и нервност, като същевременно увеличава спортната устойчивост и намалява времето за възстановяване след интензивни упражнения. Всъщност съветските учени препоръчват използването му от спортисти за подобряване на сърдечно-съдовата и вентилаторна активност по време на дейности за издръжливост, за оптимизиране на митохондриалния енергиен поток, като по този начин се насърчават по-високи нива на аденозин трифосфат (АТФ) и креатин фосфат в митохондриите, като по този начин се гарантира генерализирано подобряване на окислителните метаболизъм.

Той също така помага да се поддържа имунната защита на спортистите, намалявайки риска от прекалено обучение, по време на интензивни тренировки или състезания за издръжливост. Растението се отличава и със свойства за отслабване, благодарение на стимулирането на различни липази, които са в състояние да ускорят освобождаването на мазнини от депозитните тъкани (липолиза), превръщайки ги в кафява мазнина, така че да се синтезират по-лесно, т.е. като по този начин произвежда повече енергия.

Начин на употреба: приемайте по 1 таблетка на ден, с вода.

Основните добродетели, заради които е известен и широко разпространен днес, е, че той е отличен „антистрес“ адаптоген, тъй като помага за възстановяване от състояния на физическо и психическо изтощение поради особено „напрегнати“ периоди от живота, които също определят изразената нервност. Той действа особено на нивото на симпатиковата система, срещу тревожност и депресия, увеличавайки (до 30%!) Кръвните нива на серотонин, невротрансмитер, отговорен за чувството за благополучие и противодействащ на вредните ефекти на кортизола, хормон на стреса, намаляващ особено тревожния глад. Гликозидите, съдържащи се в корена, също са способни да повишат нивата на допамин, вещество, способно да предава сигнал за ситост към ЦНС. Съветските проучвания показват, че действайки като стимулант на женската хормонална система, той е показан в случай на аменорея, както и значително подобряване на плодовитостта. От мъжка страна той насърчава функцията и сексуалната активност при 70% от мъжете, страдащи от еректилна дисфункция или преждевременна еякулация.

Rhodiola rosea няма особени противопоказания, но при високи дози може да причини безсъние и раздразнителност. Не използвайте, ако сте бременна или кърмите. Не давайте Rhodiola rosea на деца. Употребата не се препоръчва, ако страдате от сърдечни проблеми или високо кръвно налягане, както и в случай на нервно изтощение или високо състояние на тревожност. Никога не използвайте родиола, ако приемате антидепресанти, анксиолитици и барбитурати, защото това увеличава страничните ефекти. Екстрактът от Rhodiola rosea също изглежда неистов днес, високоефективен природен екстракт, с много големи адаптогенни свойства, които могат да ви помогнат да останете психически активни, ефикасни и ефикасни в ситуации на особен психофизичен стрес, като се намесвате в състоянието на физическа умора и психическо , подобряване на вниманието, концентрацията, устойчивостта на умора, без да се противопоставят на нормалните биологични функции.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “RODIOLA – YAMAMOTO RESEARCH”