Бягане или бързo ходeне на пътека горят повече калории?

Бягане или бързo ходeне на пътека горят повече калории?

Тренирам физичеси клиенти от 2006-та година насам. Имам огромен обем и много изкарани астрономически часове из фитнес залите. Натрупан опит и примери. Ето, една интересна тема, която масово се прилага погрешно. Дори няма да кажа за съжаление, по-долу ще разберете защо.

Масово хората предпочитат да бягат, от колкото да вървят бързо, на кардио уред, мислейки си, че горят така повече мазнини!

Съгласни? Ок! Продължаваме нататък …

Основни кардио уреди:

Това са и двата най-масово използвани кардио уреда. Не включвам кространажора, тъй като той е по-труден уред и по-малко се използва от масата. Същите хора, които бягат, за да горят повече калории.

Какво причинява бягането?

Казано кратко и ясно, кардиото чрез тичане, на кардио уред, с познанията, с които трениращия го прилага, накъсва честотата на пулса!

Какво причинява бързото ходене?

Ами … то колкото и да е скучно, работи! Помните ли моята план програма за рекомпозиция на телесния състав и помните ли как се трансфромирах за само 42 дена? Не? Ами ето как с бързо ходене, а не бягане, изгорих за 42 дена пълният максимум ненужни за мен мазнини:

Къде е причината?

В обема кислород! Този кислород, който с дишането влиза в белите дробове и същия този кислорид, който окислява енергийните молекули – гликоген или мастна клетка. Когато тичате, в масовия случай тичат хора с наднормени килограми, пулса се накъсва, а с това и количеството кислород става по-малко.

Затова няма как с по-малко количество, да се гори мазнина! А ако заложите просто на бърз ход и равномерен пулс с честота над 120-130 удара в минута, ще горите в пъти по-правилно мазнини (или гликоген).

С оглед на диетата, ако тя е правилна и за горене на мазнини, кардиото ще стопи трайно мазнините. Ако се храните безразборно, ще горите гликоген и няма да горите мазнини, в рамките на тренировката. Затова отслабването вече се гарантира от диетата.

Ако желаете още детайли, обяснени на такъв прост и достъпен език, индивидуално, възползвайте се от „Клубна Академия“. Избирайки модул на обучение, лично аз, онлайн или офлайн, ще ви разкажа и науча да знаете „Как?“. А ако искате още сега да започна със структурирането на вашите чисто нови и работещи програми – заявете тип и вид „Клубно членство“ и да започваме работа, ок?

Следете пулса и го поддържайте, не го поставяйте във флуктуационни схеми. Там е разковничето. А не в идяата за тичане … освен, че ще натоварвате ставите ненужно, друго не виждам какво ще се случи. А … щях да забравя … Споменах в началото, защо за не съжалявам хората, които прилагат много често и много дълго време тази грешка. Нали? Ето моята позиция, на база опит:

Специално българина разбира от клетъчно хранене, кардио и фитнес натоварвания. За него е достатъчно, да се чувства „знаещ“ …! Въпреки че е учил право, политология или психология …

Българина, в масовия случай, не обича съветите, не харесва някой по-добре изглеждащ да дава своите съвети, камо ли да си заплаща за професионалната услуга и консултация. Българина (мъже и жени) предпочитат да дават години наред пари за фитнес карти, но не и за плана, по който да ползват всички уреди и т.н.

След като изборът е направен, за какво съжаление да говорим? Все пак, увековечих становището си, с този материал и показах, как същите губят вече преди всичко пари, време и никога няма по-бързо да отслабнат с тичане, докато просто могат да заложат на бързия ход. И … диетата за горене на мазнини.

Обратно към раздел „Фитнес“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив