Обмяна на мазнините и физически (фитнес) натоварвания | Анатомия и физиология

obmqna_na_maznini_fitnes_uprajnenia

Основното мускулно гориво за осъшествяването на физическа работа, това е мускулният гликоген. При изчерпване на този склад от въглехидратния запас, мазнините стават главен енергиен източник. Обемът свършена работа към единица време, определя това, колко количество гликоген ще се изразходи от системата и колко количество мазнини, също.

Правилната диета, нужни калории и физическа активност, могат винаги да наклонян системата в полза на горене на мазнини.

Неслучайно, маратонци и хора с висока аеробна работа (атлети) – например бягане над 10 000 метра, ски бягане над 50 километра, мазнините в мастните депа намаляват последни, поради транспортирането им към работещите органи. Подкожните мазнини осигуряват около 60–90% от необходимата енергия в тялото. Затова основната им функция е да съхраняват еергия във своите връзки, развняваща се на 9 ккал за 1 грам мазнини. Изгарянето на 1 грам мускул например, е съпроводено от отделяне на 4 ккал енергия. Успоредно с намаляването на мазнините, заедно с това намалява и количеството на холестерола в кръвта, а разпадните продукти на мазнините, отделени с урината, се увеличават.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

Затлъстяването с много мастни клетки може да бъде причинено от няколко фактора, включително генетично, от преяждане, консумирането на много трудноусвоими храни съдържащи мазнини или захар, забавен метаболизъм, заседнал начин на живот и т.н.

Един от най-разпространените методи за наднормено тегло от тях е преяждането и заседналия начин на живот, при които броят на мастните клетки е нормален, но размера им е увеличен многократно. Изследванията показват, че пълните хора не непременно се хранят повече, отколкото другите, просто се движат по-малко. В резултат на това те изгарят по-малко калории и складират повече мазнини, което пък от своя страна води до уголемяване на мастните клетки. В старанието си бързо да свалят килограми, хората се впускат в различни диети за бързо отслабване, някои от които дори застрашават здравето. В действителност обаче, усилията им да се напъхат в по-малък размер дрехи остават безрезултатни. Гладуването пък, от своя страна е най-масовата заблуда, че тялото ще се освободни от ненужни килограми …

Т.е. гладуването просто не действа! 90% от всички подложили се на “диета” връщат отново килограмите си до най-много една година (познато като йо-йо ефект). В резултат на това процъфтява индустрията предлагаща средства за загуба на тегло, защото нито една диета или определена храна не се оказва ефективна накрая, така че да загубят килограмите си за по-дълго време. Много от хора правят много сериозни, дори застрашаващи здравето им грешки в преследването на своята кряйна цел, а именно – загубата на тегло. Този въпрос е много важен и сериозен и често отговора на въпроса как да постигнем това, не е много ясен за човека в нужда. Единствения сигурен начин да свалите ефективно килогамите си и да задържите това тегло е да приложите следните стъпки в ежедневието си:

  • изхвърлете всички калорични храни
  • подложете се на правилна диета
  • спортувайте активно

 • Как да активизрате мастната обмяна в полза на отслабването?

  Трябва да забравите обещанията за незабавно сваляне на килограми и да приемете факта, че успешния контрол над теглото изисква време, дисциплина и постоянство. Въпреки, че звучи трудно, резултатите от вашите усилия ще бъдат възнаградени за разлика от безрезултатното безкрайно сваляне и връщане на свалените килограми с псевдодиетите, особено разпространени безплатно в интернет!

  Разберете – никой няма полза от това да сподели формулата за отслабване, пак казвам – особено в интернет. Но тук аз ще споделя най-правилните стъпки. Всичко останало е много индивидуално, с което се занимавам на индивидуално ниво, само и единствено чрез индивидуално изготвени програми за целта. Вижте за персоналните ми услуги и диети тук. А до тогава, стъпките към правилно активизиране на мастната обмяна са:

  • интегрирайте в ежедневието си кардио-фитнес програма, с цел скулптуриране на тялото и горене на мазнини чрез кардио тренировки

 • Гарантирам, че точно тези 3 мои насоки са много ефективни и правилни. Всичко останало е хранителна концепция, срок и давност на диетата и т.н. Идеята обаче си е една – дефицитът от калории за деня, да бъде обезпечен от мазнините. Виждате на таблото обема масти – да, точно те ще бъдат горени, като източник на енергия, за да обезпечите вашето придвижване през деня, мисловни процеси, емоции, спорт и т.н.

  Обратно към раздел “Анатомия и физиология”.

  Белчо Христов

  Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

  Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

  Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

  И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
  BelchoHristov.Net

  E-mail бюлетин?

  Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

  моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

  който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

  Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

  Диета с гладуване – описание, ползи и приложение

  Описание на Диетата с гладуване Диетата с гладуване (или т.нар. пълен глад) е модел на хранене, който има своите специфики...