Колко повторения да правя, за да горя мазнини?

Колко повторения да правя, за да горя мазнини?

В разгара на точно тези месеци – март, април и май, тече бурната подготовка, на всички, които искат през юни, юли и август да са с топ форма. И тук е момента, да помогна на онези, които не знаят отговора на въпроса:

Колко повторения да правя в залата, за да горя мазнините?

За загуба на мазнини: от 1 до 4 серии с 10 до 12 повторения, като използвате достатъчно тежест, за да можете да завършите желаните повторения. Т.е. да изгорите наличния гликоген в тази зона на мускула, с чиято цел използвате и конкретно фитнес упражнение.

Повечето повторения изгарят повече мазнини? Мит …

Изпълнението и работата на по-леки тежести, успоредно с приложение на повече повторения (15-20 повторения, 20-30 повторения или 20-50 повторения) не изгаря повече мазнини! По-добре от по-тежки тежести с умерени повторения (8- 12 повторения). Защо? За 1 минута, 30 повторения не горят повече калории, от колкото 1 минута да повдигате/избутвате по-големи тежести. 

Тренировка над 2 часа гори повече калории, от колко тренировката за 1 час? Мит …

Ако тренирате повече от 2 часа, то вие използвате неправилни работни тежести. Т.е. леки такива … това превръща автоматично тренировката ви в репетиция за издръжливост. Ако увеличите работната тежест, товара който ще повдигате е по-голям. Това ще активира повече моторни единици, първо и второ – горенето на гликоген в мускулите ви е по-рарантирано. От тук следва, вие да тренирате по-плътно за 1 час, а кардио в края на тренировката, ще гори мазнини в рамките на тренировката.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив