fbpx

Клиенти

clients

Здравейте приятели, клиенти и читатели на моят блог,

вие се намирате в секцията “Клиенти”. Смисълът тук, на тази страница, е не да показвам колко на брой са те, а с какви цели и задачи бях ангажиран. Единственият факт, който ме кара да съм най-щастливия фитнес консултант и диетолог в България е: да имам клиенти от всички възрасти, пол, социален статус и здравословно състояние.

В процеса на моята работа, съм изготвил над 80 000 диетични и фитнес режими – чрез одити, анализи и абонаментни програми. И все пак – десетките хиляди фитнес клиенти за България и българите по света, са само за мен едно начало! Мисията ми е да помагам на всички, без изключение, което прави усилията по моят блог и мисията на магазина ми значими към всички, които се интересуват от здраве, хранене и спорт. Моята квалификация е фитнес треньор и диетолог.

“Уелнес и клиенти” е авторска рубрика, която показва на 100% казуси с реални хора (но със запазена анонимност, заради спецификата на моята/нашата работа). Поредицата от епизоди, показва как протича моята работа и отношение към всички апсекти на моята дейност – услугите, изборът на добавки и продукти, консултациите и обученията.

Това са казуси с реални хора (известнуи личности и хора от всички социални прослойки на обществото), непожелали да разкривам тяхната самоличност, но показали желанието си за помощ, разрешавайки ми да разкривам особеностите в цялата съвместна работа през месеците и годините.

За което им благодаря!

Б. Христов – C.E.O.

Поех и успешно приключих работата ми пък с тези, които пожелаха да ги споделя! Те оставиха личен отзив тук. А професионалните атлети, личности от бизнеса и шоу средите, с които се занимавам и съм се занимавал са черешката на тортата. Вижте ги и тях:

Ивет-Лалова---клиент-на-Белчо-Христов

Със Ивет Лалова работих по две направления – диетата й и фитнес тренировките. Целта й бе да влезе правилно и здравословно в подготовката за Диамантената лига и Олимпиадата в Лондон след това. Зимната част от заниманията включваха баланс между поети въглехидрати, протеин и мазнини, съобразен с тренировъчния й ден – двуразови занимания на пистата и работа във фитнес зала.

Акцент в диетата й бе обезпечаване на енергийните нужди за взривните й тренировки, плюс влизане в теглова категория. Фитнес стратегията ми бе насочена основно към повече сила и издържливост, като това стана факт благодарения на многостепенна фитнес програма, чрез тренировки по 3-те вида мускулни влакна – бели, червени и розови.

Стела-Енева---клиент-на-Белчо-Христов

Стела Енева има цел да влезе в добра подготовка още докато имаме време. Работата ми по нейната диета включваше планиране на храната така, че тя да осигури сила в движенията й, по време на основният подготвителен етап. Необходимостта от професионален диетолог е задължителна в момента, когато искаш да повишиш силата си, без да покачиш излишно тегло.

Ще се наложи и работа по фитнес програмата, тъй като методите на работа във зала, които използват атлетите са вече стари и доказано неработещи. Живот и здраве нека я видим още веднъж с трибагреника ни на почетната стълбичка, но най-високият й връх!

Asen-Velikov

Асен Великов е баскетболен атлет, национален състезател и капитан на отбора на БК “Черно Море” Порт-Варна. Работата ми с него включва хранене и максимално възстановяване, тъй като Асен до скоро не е спазвал професионален план от професионалист. И вече вижда положителните резултати от положения труд!

В движение с него ще работим и с персонални фитнес занимания, за да подобря неговите функционални качества и да вдигна летвата на неговите представяния. Разбирайте и неговата цена: всеки професионален атлет се грижи за това! А пътя, точно това мога и знам как да му го предложа. В момента, именно заради всички мои грижи, той играе за БК “Лукойл Академик”, където са се запознали в детайли с нашите взаимоотношения.

marinov

Със идването си в БК “Черно Море”, Станимир Маринов имаше контузия. Това е изключителен и класен състаезател на позиция гард в баскетбола, която наистина предизвиква много натоварване в бедрата и абдукторите.

Работата ми със Станимир беше на база хранене, което бе с цел хипертрофия на мускулатурата. Той беше отслабнал и изпитваше липса на каквато и да е взривна сила и издържливост. В тази връзка, хранителната му стратегия изискваше да е в калории с излишък, с превес на протеините.

Сътношението между макронутриентите му бе такова, че само за 2 седмици спазване на указанията ми, той усети ползите от храната и забелязваше как бедрата му се укрепваха и структурираха. Успоредно, Станимир тренираше наравно с отбора, който по-късно стана носител на Купата на страната.

pupovic

След спечелването на Купата на Р България, ме потърси и самият сръбски център, великанът на игрището – Милян Пупович. Веднага се заех с поставената цел: бързо влизане в още по-оптимална форма, която да го направи по-пъргав, по-мощен в подкошието и борбите.

Пупович има солидна физика, това, което му куцаше беше нормите на хранене. Или от незнание ядеше малко или много. Но дори и средното положение не беше важно, а индивидуалния план на хранене – диетата.

С него започнахме също работа – за да влзе бързо във форма, както казах за плейофите на първенството. И всичко потръгна по мед и масло. За което съм му благодарен!

Simeon-Iliev-Chaikata

Симеон Илиев – също баскетболен състезател, играл само в най-добрите клубове за страната. Работата ми с него включваше няколко месечна план програма на хранене и интегриране на хранителни добавките изцяло с цел, в извън състезателен период, да подобря неговите лични качества с цел да бъде продаден на по-висока цена!

Тази цел е и мисия на всеки уважаващ себе си атлет, заради което поех и неговия казус с особен интерес. Неговия кондиционен треньор помагаше с обратната връзка към мен и веднага първите резултати бяха впечатляващи. Физически той укрепна много добре.

След успешен сезон и зад граница, Симеон беше неизменна част от отбора на БК “Рилски Спортист”, а сега е отново в моя любим клуб БК “Черно Море”. До ден днешен, Симеон си закупува хранителни добавки за възстановяване, като аминокиселини, витамини и минерали, протеин на прах и е изключително доволен.

clock

Вилян Бижев (ляво) и Марк Клок (дясно) – футболисти на ПФК “Черно Море” и носители на Купата и Суперкупата на страната. В най-силната година на “Моряците”, двамата футболисти започнаха едновременно подготовка за своята форма и физика с мен.

С двамата съм работил на ниво отстраняване на грешките в храненто – и при тях то е било или много малко или с неправилно подредени килокалории през деня. Затова отстраних грешките и посочих кои хранителни добавки са задължителни.

Резултатите са страхотни. Успех да ги подготвя максимално за първия им мач в Лига Европа, като се има в предвид, че това е средата на най-жарките и горещи дни в годината – лятото.

mehdi_burabia_levski_football

Мехди Бурабия – с него започнах работа след като вече бе играч на ПФК “Левски” София. Натоварените тренировки и изискванията на неговите треньори, доведоха Мехди до състояние на перманентна умора и претренираност. Грешки в храненето, недостатъчно време за качествено възстановяване, това бяха едни от основните причини, за да ме потърси за помощ.

С него работя по 2 направления – хранене и фитнес тренирови. За подобряване на всички показатели – взривна сила, еластичност на мускулите, повече издържливост, за поста който заема и т.н. Преди нашата съвместна работа, Мехди остави спомен в съзнанието ми като автор на попадението във вратата на ПФК “Лудогорец”, който “моряците” печелят във финала за Суперкупата на България през сезон 2014/2015 год.

Аксиния-Ченкова-клиент-на-Белчо-Христов

Аксиния Ченкова е известен топ модел и певица. Най-хубавото в нашата работа беше нейното желание за здравословен начин на хранене и високоинтензивни наторвания. Тя обича кардио дейността, затова когато правих нейните програми си позволих приложение на HIIT методите на интервалните кардио занимания.

Фитнес упражненията й избрах да бъдат такива със свободни тежести. Красотата и симетрията на едно женско тяло се подчертават със солиден труд, а не със монотонни и скучни машини, които правят лукса на един фитнес салано. Радвам се, че и години след нашата работа АКсиния продължава да следва този начин на хранене и тренировки.

В режима имаше и не строг хранителен режим заради естеството на нейната работа и ежедневие. резултатите не закъсняха и в момента самата Аксиния съветва свои близки за здравословно хранене и спорт.

Елза-Парини-клиент-на-Белчо-Христов

Елза Парини – безспорно най-известният и успял травестит в Р България! Приех работата с г-ца Парини с удоволствие, защото казусът е интересен: да извая женските форми на един мъж! Не е трудно, ако знаеш как и затова започнахме и чрез диета и чрез редовни фитнес занимания в зала.

Храната беше балансирана, не ограничена, а фитнес тренировките един завършен микс – редуване на тежки с леки физически натоварвания и кардио дейност. Ефектът беше потресаващ, защото визуално подобрихме формите на бедрата, рамената, дадох плътност, а не ширина в гърба и подчертах канала в гърдите й/му.

Работата ми тук вклюзваше над 2 години работа с персонални фитнес тренировки, работа по хранителните навици. Времето се изтъркули и мога да кажа, че изживях една страхотна и динамична работа. До ден днешен сме страхотни приятели.

Ненко-Ненков

Ненко Ненков – бизнес предприемач и ценител на здравословната храна. Така мога да опиша работата ми с г-н Ненков. Приех да работя с цялото му семейство, тъй като те бяха взели решението да се хранят още по-правилно и да спортуват ежедневно. Работих с двете му дъщери и съпругата му.

Изготвих им диети и план за действие. По режим на тренировки тренирах семейство Ненкови със силова част, кардио и плуване. Получиха своите резултати бързо, защото ми гласуваха доверието, за което ги помолих. Самият г-н Ненков усети ползите от редовен спорт върху работата си – напрежението и стреса станаха много по-поносими. Гордея с всички тях.

Красимир-Петров

Д-р Красимир Петров – завеждащ отделение “Коремна хирургия” към МБАЛ – Варна. С д-р Петров работим по отношение на създаване на правилни хранителни навици. Като лекар, изключително добре запознат с храната, моята работа бе да му бъда подкрепа и опора в дните, когато самия той има натоварен ден, който не позволява редовно хранене.

Изготвих диета за здраве и поддържане на крепко здраве. Спорт, съобразен с натовареността внедрих в движение на нашата работа. Успехите на д-р Петров не закъсняха: той ставаше все по-свеж, което пък се отрази ползотворно върху неговата работа и неговата помощ към пациентите му.

Maxim-Mitkov

Максим Митков – един най-големите износители на велосипеди за ЕС пожела да сработим по продукта ми фитнес програма и диета, с които да подобря неговото физическо състояние и дух. Диетата, която изготвих бе с цел да създам правилни навици на хранене, с които той да се чувства максимално добре и в оптимални граници. Повече свежест, ведрина и желание за още работа.

Не пропуснах да внедря в режима и подобряването на редица мускулни групи и надградя мускулната му издържливост: небезизвестен факт е хобито му – каране на велосипед на дълги разстояния. Той с радост прие и приложи моите програми и съм щастлив, че помогнах много!

Следете и обновяващата ми се рубрика “Клиенти” тук, за да се запознаете в детайли със собствени споделени мнения на мои фитнес клиенти – истинската част от моята работа. Както и следете картинковата рубрика тук. Защото с всички вас, пишем историята от живи спомени, нали?

Публикация, споделена от Belcho Hristov (@belchohristov) на

Ето например, отзив с който започнах своята колекция от впечатления, препоръки и отзиви, за мен и моята работа:

Публикация, споделена от Belcho Hristov (@belchohristov) на

Обратно към “Начална страница”.

Архив статии