GLR ® STICK SETRIA ® OROSOLUBILE – 30 СТИКА / 30 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

GLR ® STICK SETRIA ® OROSOLUBILE – 30 СТИКА / 30 ДОЗИ

49.99 лв.

GLR Setria® Sublinguale: защитете се от оксидативен стрес и елиминирайте токсините с молекулата и Краля на Антиоксидантите: глутатионът!

✔️250 мг редуциран L-глутатион в саше;

✔️ Setria ® сертифициран;

✔️ защита срещу оксидативен стрес;

Партида: G2L009 | Срок на годност: 09/2024 | SKU: 8023742039611

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

GLR ® е формулиран в бързо разтварящи се сублингвални таблетки, при които Сетриа-глутатиона бързо ще се абсорбира от сублингвалния приток на венозна циркулация от вена кава, заобикаляйки чревната активност на гама-глутамилтрансферазата (абсорбцията на устната кухина) и избягване на ентероцитната метаболитна авидност и прескачане на чернодробния филтър, предотвратявайки първия метаболизъм на черния дроб, който до голяма степен дезактивира молекулата, като си спомня, че хепатоцитите са особено богати.

GLR ® е хранителна добавка, базирана на редуциран глутатион (Setria®), с витамин С и селен. По-специално, витамин С и селен допринасят за защитата на клетките от оксидативен стрес, докато витамин С допринася за регенерирането на редуцираната форма на витамин Е.

Глутатионът е първата линия на тялото срещу оксидативен стрес и много ксенобиотици, на които организмът ни постоянно е излаган (токсини, наркотици, тежки метали, пестициди и други), които атакуват нашите клетки и ензими. Това натрупване на оксидативно увреждане благоприятства застаряването на организма, както и по-голямото предразположение към болести и деградацията на физиологичните функции, които стават по-малко ефективни и по-изложени на “външни атаки”.

Всъщност съществува пряка връзка между стареенето и намаляването на вътреклетъчната концентрация на глутатион, както и силната корелация между растежа на тези концентрации и увеличаването на процента на преживяемост. С подкрепата на огромно количество научни изследвания се вижда, че оптималните нива на глутатион са от съществено значение за подпомагане на функционалността на имунната система, защита и детоксикация на черния дроб и бъбреците, премахване на риска от хронични заболявания и насърчаване на дълголетието.

Той се нарича “главен антиоксидант”, тъй като е в състояние да “рециклира” други антиоксиданти, като витамин С и Е, алфа-липоева киселина и коензим Q10, а когато се повишат нивата на глутатиона, благоприятно увеличение. Неговият прием през устата винаги е бил спорна тема и е оставен настрана, тъй като човешкото черво съдържа значителни количества ензим гама-глутамилтрансептидаза, което разгражда голяма част от погълнатата глутатион, така че поглъщането дори на големи количества глутатион или други прекурсори не води до значителни резултати, които биха могли да се сравнят или да започнат по пътя на инжектиране.

GLR ® е ново поколение редуцирана глутатионна добавка, която комбинира две конкретни стратегии, които са подобрили абсорбцията и бионаличността на този скъпоценен антиоксидант, като ефективно възобновяват своята перорална версия.

GLR ® е формулиран в сублингвални таблетки, съдържащи намален Setria-Glutathione, специална формула, патентована от японската мултинационална компания Kyowa Hakko. Едно важно проучване, публикувано в “European Journal of Nutrition”, разкрива, че дневното добавяне на Setria® глутатион увеличава глутатионните резерви с 30-35% за 6 месеца.

Университетското училище по медицина в Пенсилвания, д-р Джон Р. Ричи младши, професор по обществено здраве и фармакология. Д-р Ричи изследва глутатиона повече от 25 години, като обръща особено внимание на способността на глутатиона да се бори с оксидативния стрес. “В рамките на научната общност е известно, че глутатионът е една от основните протективни молекули в тялото.

От дълго време се обсъждаше дали нивата на глутатион биха могли да се допълнят или не чрез приемане на орален глутатион и липсват клинични данни”, съобщава д-р Ричи. Изразът на изследователя е значителен: “Сега имаме доказателства, които да илюстрират потенциалните предимства на глутатиона.”

Изследването измерва ефекта на добавяне на глутатион към Setria ® върху нивата на глутатион при 54 здрави възрастни на възраст между 28 и 72 години. Група от пациенти получава 250 mg / ден, втора група 1000 mg / ден и трета група 470 mg / ден плацебо. Нивата на глутатион се измерват в продължение на шест месеца в различни части на кръвта, включително еритроцити (червени кръвни клетки) и лимфоцити (бели кръвни клетки) и в лигавиците в бузите.

Проучването показва, че при двете дози нивата на глутатион в кръвта се повишават след един, три и шест месеца в сравнение с изходните нива. След шест месеца средните нива на глутатион са се увеличили с 30-35% в еритроцитите, плазмата и лимфоцитите и 260% в устната лигавица в групата с високи дози. Друг фактор, който трябва да се има предвид, е, че изследването показва, че дневното приемане на доза от 1000 mg / ден увеличава функционалността на NK лимфоцитите с повече от два пъти на всеки три месеца. НК лимфоцитите са ключови средства за нормалното функциониране на имунната система, тъй като бързо идентифицират и убиват анормални клетки.

Това удвояване на цитотоксичността на NK клетките означава, че NK лимфоцитите са два пъти по-ефективни при елиминирането на анормални клетки, като тези, които страдат от вирусни или туморни инфекции. Вторичният анализ на данните също така показа, че дневното добавяне на 250-1000 mg от патентованата формула Setria® може да доведе до силно намаляване на оксидативния стрес за 6 месеца.”

GLR ® се формулира в бързо разтварящи се сублингвални таблетки, където сетриа-глутатионът бързо ще се абсорбира от сублингвалния приток на венозна циркулация на висшата вена кава, заобикаляйки чревната активност на гама-глутамилтрансферазата (абсорбцията се получава на устната кухина) и избягвайки ентероцита метаболитната авидност и прескачане на чернодробния филтър, предотвратявайки първия метаболизъм на черния дроб, който до голяма степен дезактивира молекулата, като си спомня, че хепатоцитите са особено богати. Има проучвания при хора, които показват, че абсорбцията на глутатион значително се увеличава, когато се държи в устата между небцето и езика, което прави възможно приемането на глутатион перорално (1-3 пъти дневно), което може да доведе до серумни и клетъчни концентрации до нормални нива след няколко часа, без непременно да се налага да преминават през инжекционния път, за да се осигури ефективна бионаличност.

Възползвайки се от най-новите изследвания в тази насока с GLR ®, перлидуалната абсорбция по този начин се превръща в алтернативен път за бързо приложение и най-вече по-ефективен от много слабо абсорбираните препарати, създадени в миналото, за да се подсили или възстановяване на оптималните нива на ценния централен елемент на антиоксидантната отбранителна система на тялото – и всичко това на достъпна цена.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Джи Ел Ер ® Сетриа Стик (с подсладител) /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242305552

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 03/11/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 стика | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 САШЕ)

Л-Глутатион (Setria®) – 250 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Регулатор на киселинността: лимонена киселина; L- Glutatione (Setria®), натурален овкусител, оцветител бета-каротин; подсладител: сукралоза антислепващ агент: силициев диоксид.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За натурално справяне с оксидативния стрес.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте по 1 стик дневно, за перорално приложение и употреба.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Стара Загора, ул “Рила” – №8

СКЛАД:

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Варна, бул. “Чаталджа” – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “GLR ® STICK SETRIA ® OROSOLUBILE – 30 СТИКА / 30 ДОЗИ”