Ново зареждане на продукти Yamamoto Nutrition в раздел Онлайн магазин! Топ качество на страхотни цени!

SHIITAKE BIO – 45 КАПСУЛИ / 45 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

SHIITAKE BIO – 45 КАПСУЛИ / 45 ДОЗИ

32.99 лв.

Шийтаке – основното му действие остава това да поддържа имунната система, въпреки че тя се нуждае и зависи от активна автономна нервна система, от хипофизно-надбъбречната ос в добро състояние и от функциониращ тимус.

В наличност

Описание

Шийтаке – основното му действие остава това да поддържа имунната система, въпреки че тя се нуждае и зависи от активна автономна нервна система, от хипофизно-надбъбречната ос в добро състояние и от функциониращ тимус.

От химическа гледна точка тайната на полезните свойства, които засягат практически всички лечебни гъби, се крие в присъствието на полизахариди. Това са макромолекули с много променлива структура, състоящи се от повтаряща се последователност от захари с многобройни порции кислород, които при разграждането им от организма се освобождават и абсорбират на клетъчно ниво. Всъщност организмът, който не е адекватно подхранван с кислород, има тенденция да утаява дегенеративни състояния, благоприятстващи появата на рак, сърдечни заболявания, имунни разстройства и диабет. Микотерапията учи, че бета-глюканите също присъстват в Shiitake, които представляват полизахаридите, които съставляват клетъчната стена на гъбичките, имат способността да насърчават и активират имунните клетки при наличие на инфекциозни, вирусни, бактериални и гъбични заболявания. Те често са склонни да се съединяват с протеини, като правят протеогликани, вещества с по-мощно имуномодулиращо действие от прости бета-глюкани. Те са в състояние да увеличат присъствието на макрофаги клетки, NK и субпопулации на хелперни Т клетки в организма. Изследванията върху отделните компоненти на лекарствените гъби и тяхното синергично и терапевтично действие все още продължават. Днес обаче Shiitake може да се похвали и с интересна колекция от проучвания, потвърждаващи многобройните му ползи за здравето, в допълнение към ефективното си имуномодулиращо действие срещу настинки, грип, бронхит и ринит. В тази връзка се използва и в антивирусен и антибактериален контекст, като се бори с Escherichia coli, herpes simplex и Staphylococcus aureus. Освен това се бори с някои гъбични инфекции като кандида, тъй като действа върху червата като “пребиотик”, насърчавайки образуването на добра чревна бактериална флора. Сред най-интересните биоактивни вещества заедно с лентинан е преди всичко еритаденинът, който ускорява метаболизма на холестерола, противодействайки на артериосклерозата. В действителност, при микотерапията тази гъбичка се приписва и като хипохостеролизираща и поддържаща свойства при лечението на сърдечно-съдови разстройства и помага за борба с артериосклерозата. Всъщност тази гъбичка подобрява и липидния профил в кръвта, понижава триглицеридите, общия холестерол и повишава нивата на добрия холестерол, HDL. Следователно, благодарение на Shiitake, холестеролните отлагания могат да бъдат държани под по-добър контрол, предотвратявайки появата на артериосклероза чрез борба с нейната патогенеза. По този начин се наблюдава и значително подобрение на хипертонията, причинена от холестеролни отлагания по съдовите стени. Еритаденинът също ще има антитромботични свойства, тъй като ще разрежда кръвта, като инхибира агрегацията на тромбоцитите. Приемайте по 1 капсула след хранене, всеки ден.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “SHIITAKE BIO – 45 КАПСУЛИ / 45 ДОЗИ”