GLUCOVIT – 30 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

GLUCOVIT – 30 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ

25.99 лв.

Glucovit с хранителна добавка на базата на растителни екстракти, които подобряват нивата на кръвна захар в тялото.

✔️  Екстрактът берберис допринася за нормалната функция на сърдечно-съдовата система;

✔️ Горчивият пъпеш и гимнема подпомагат въглехидратния метаболизъм;

Партида:  C22543 | Срок на годност: 07/2025 | SKU: 4926266002083

В наличност

Описание

Глюковит е хранителна добавка на базата на растителни екстракти, екстрактът от Берберис допринася за нормалната функция на сърдечно-съдовата система*, а горчивият пъпеш и гимнемата подпомагат въглехидратния метаболизъм. Gymnema също играе роля в контролирането на чувството за глад и поддържането на липидния метаболизъм. Горчивият пъпеш допринася за физиологичното артериално налягане**, а берберисът, момордиката и канелата спомагат за поддържането на редовен чревен транзит.

Поддържането на кръвната захар под контрол е от съществено значение за здравето, тъй като твърде високите нива водят до увеличаване на теглото с течение на времето, до специфична форма на увреждане, причинено от реакцията на глюкозата с протеините. т.е. гликация, както и за нарушения, свързани с инсулинова резистентност, които могат да отворят вратата към сериозни заболявания като артериосклероза и сърдечно-съдови инциденти. Когато правилното хранене и здравословната физическа активност не са достатъчни, все пак природата може да ви се притече на помощ с активните фитоекстрактни елементи, съдържащи се в Глюковит. Тази хранителна добавка използва синергията на ефективни естествени хипогликемични агенти като берберин, горчив пъпеш, гимнема силвестре и канела. Берберинът е алкалоид, извлечен от растения като берберис (Berberis Vulgaris), който се използва от известно време в китайската и аюрведическата медицина. Той има интересни полезни свойства, свързани с намаляването на кръвната захар и най-доброто му използване от клетката, които също бяха демонстрирани наскоро в съвременната научна литература. През последните десет години изследванията показват нарастващ интерес към неговите изключителни ефекти върху метаболитни заболявания (диабет тип 2, преддиабетни състояния) и сърдечно-съдови заболявания, които непрекъснато се увеличават в западните общества, и основната му роля в активирането на “ ключов“ метаболитен ензим, а именно AMPK. Сред многото си полезни свойства, берберинът активира AMPK, който действа на различни нива: увеличава производството на GLUT4 (преносител на глюкоза, който се намира само в мускулните и мастните клетки) и подобрява чувствителността към инсулин, улеснява вътреклетъчния транспорт на глюкоза, позволявайки тялото да използва по-добре както глюкозата, така и инсулина и по този начин да понижи нивата на глюкозата и гликирания хемоглобин (HbA1c) в кръвта. Той също така стимулира метаболизма на мастните киселини в митохондриите и намалява нивата на циркулиращите липиди, триглицериди и LDL холестерол в кръвта.

Glucovit съдържа и горчив пъпеш, плод, който съдържа смес от сапонини и поради това се счита за един от най-ефективните в борбата с диабет тип 2, благодарение на своите полезни хипогликемични и инсулиноподобни свойства. Обширни проучвания потвърждават неговата ефективност при противодействие на усвояването на глюкоза и хипогликемичното му действие и показват, че Gymnema Sylvestre е в състояние да намали плазмените нива на глюкоза чрез стимулиране на секрецията на инсулин от панкреаса (действие на ниво бета клетки на панкреаса). Гимнемовата киселина, със структура, много подобна на тази на глюкозата, упражнява своето действие в червата, където глюкозният рецептор е обратимо блокиран (блокът, установен един час след приложението, остава активен за 5 или 6 часа), значително намалявайки абсорбцията на въглехидрати. Няколко научни изследвания показват, че канелата има мощно хипогликемично действие и създава по-голяма чувствителност към инсулин, което позволява на глюкозата да навлиза по-ефективно в периферните тъкани на клетките. В допълнение, проучванията показват как канелата упражнява този ефект, като спомага за забавяне на изпразването на стомаха и, следователно, навлизането на захари в кръвообращението и как нейните антиоксиданти са в състояние да блокират храносмилателните ензими на чревния катаболизъм на въглехидратите, намалявайки навлизането им в тираж.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Глюковит ® /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303455

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 14/08/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30  капсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 15

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (2 КАПСУЛИ)

Берберин екстракт – 300 мг

от който чист берберин – 255 мг

Горчив пъпеш екстракт – 300 мг

от който алкалоид – 1.5 мг

Китайска канела – 100 мг

от която полифеноли – 20 мг

Екстракт от гимнема – 100 мг

от която гимнемова киселина – 25 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Берберис (Berberis aristata DC) изсушен екстракт от кора 85% берберин, горчив пъпеш (Momordica charantia L.) изсуше н екстракт от плодове 0,5% харантин, капсула (желати железни оксиди и хидроксиди, индиго кармин), китайска канела [Cinn amomum cassia (Nees & T.Nees) J. Presl] изсушен екстракт от кора 20% полифеноли, гимнема (Gymnema sylvestre (Retz) R.Br.) изсушен е кстракт от листа 25% гимнемова киселина, антислепващ и агенти: силициев диоксид, магнезий соли на мастни киселини.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

Натурален оптимизатор на кръвната захар.

НАЧИН НА ПРИЕМ

Приемайте до 2 капсули на ден, за предпочитане преди или по време на хранене, с вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “GLUCOVIT – 30 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ”