INOSITOLO – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

INOSITOLO – YAMAMOTO RESEARCH

Original price was: 19.99 лв..Current price is: 15.99 лв..

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Инозитолът (наричан още „погрешно“ витамин В7) е елемент, който може да се синтезира от нашето тяло и по-специално от черния дроб и бъбреците. Това е много важна молекула поради функциите, които изпълнява, и ползите, които носи на човешкото тяло. Въпреки че се синтезира частично от нашето тяло, инозитолът се приема и чрез храни като цитрусови плодове, ядки, яйчни жълтъци, банани, пълнозърнести храни, но също така и в месото като цяло и в черния дроб. Има няколко храни, които ни осигуряват правилния прием на инозитол, но може да се случи да се наложи да приемате добавка към инозитол.

Причината, поради която през последните години употребата му винаги е била свързана с детоксикиращото действие, е тази на неговото действие върху митохондриите (клетъчните структури, които стимулират дишането) и следователно върху богатите на него органи като мускули, черен дроб и кожа. Неговата роля е да действа като вид „носител на информация“ към различни ензимни и метаболитни действия на организма, като различни хормонални активиращи действия или повечето функции, свързани с метаболизма, участващи в синтеза на лецитин, много важно вещество, тъй като помага за намаляване на нивата на холестерола в кръвта. Той има силно защитно действие върху нервните клетки и изглежда има естествен ефект върху регулирането на тревожността. Той може да бъде полезен и при регулиране на механизмите на съня.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “INOSITOLO – YAMAMOTO RESEARCH”