PINO MARITTIMO PYCNOGENOL ® – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

PINO MARITTIMO PYCNOGENOL ® – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

69.99 лв.

Pino Maritimo Pycnocenol ®  е пикногенол под формата на хранителна добавка.

✔️ мощен антиоксидант, съдържащ екстракт от кора на френски морски бор;

✔️ предпазва кожата от увреждане, причинено от свободните радикали, като забавя стареенето на кожата;

✔️ намалява възпалението и болката в ставите;

✔️ подобрява здравето на сърдечно-съдовата система и понижава кръвното налягане;

✔️ подобрява оксигенацията на мускулите и аеробната и анаеробната издръжливост;

Партида: G29255 | Срок на годност: 07/2024 | SKU: 4926266003240

 

В наличност

Описание

Сред най-наскоро разработените нутрицевтици сме свидетели на появата на пикногенол, полифенол, който се получава от кората на френския морски бор (Pinus maritima) и представлява един от най-мощните антиоксидантни комплекси в природата. Намира се под кората на определен бор (Pinus pinaster), който расте на френския бряг на Бискайския залив, на Атлантическия океан, между Иберийския полуостров и Франция. Пикногенолът е сложна смес от проантоцианидини (олигомерни и полимерни), химическият състав на който подчертава наличието на различни полифеноли, по-специално биофлавоноиди като процианидини и фенолни киселини, като кафеена и ферулова, които действат по синергичен начин, взаимно засилвайки се собствена антиоксидантна активност.

През последните няколко години бяха проведени много проучвания върху пикногенол, по-специално върху патента на Horphag Research Ltd, Pycnogenol®, който е новата ни добавка. Това изследване ни разкри, че то не само има много мощна антиоксидантна активност, но и показва противовъзпалителни свойства, както и много интересни антикоагулантни и антитромботични действия.

Антиоксидантното му действие е резултат от сложен “мултифакторен” механизъм на действие, усилен от забележителната му способност да инхибира ензима ксантин-оксидаза, който насърчава образуването на анион “супероксид” без конкуренция. Олигомерните проантоцианидини, съдържащи се в тази изключителна смес от биоактивни елементи, имат антиоксидантен капацитет, който се е оказал 30 пъти по-ефективен от витамин Е и дори 20 пъти по-висок от този на витамин С, докато тези два “класически” антиоксидантни витамина се оказаха много ефективен както във фазата на индукция, така и във фазата на разпространение на липидната пероксидация. Анти ензимното действие е тествано in vitro на различни ензими, включително еластаза, колагеназа, хиалуронидаза, бета-глюкуронидаза (участва в подмяната на основните компоненти на извънсъдовата матрица: еластин, колаген, хиалуронова киселина) и ксантин оксидаза (участва в образуването на супероксиден анион).

Освен това е показано, че алфа-1-антитрипсинът, инхибитор на протеолитичните ензими, от своя страна се инхибира от съединения, съдържащи активен кислород, като по този начин оставя зелена светлина на ензимните системи, контролирани от него, в резултат на ускоряване на разрушаването на извънклетъчната. матрица. Следователно проантоцианидините блокират този много сложен процес на “увреждане” по многофакторен начин, тоест се създава “комбинирано” действие, което противодейства на образуването на съединения, съдържащи активен кислород, ограничавайки общата ензимна активност, в резултат на което това комбинирано действие се проявява чрез забележително укрепване на стените на капилярите, особено полезни при периферна венозна недостатъчност, диабетна и недиабетна ретинопатия, но особено при чупливост на капилярите, където олигомерните проантоцианидини имат способността да укрепват съдовите стени чрез специфична връзка с еластичните колагенови и еластинови влакна. Както видяхме, следователно свойствата, които са заинтересували света на научните изследвания, са главно тези на тромбоцитното и капиларотропното антиагрегиране, при което резултатите са категорично забележими. Наличието му, както видяхме, запазва колагена на кръвните капиляри от увреждащото действие на ензима еластаза, така че е полезно за лечение на сърдечно-съдови заболявания (т.е. атеросклероза, исхемична болест на сърцето и др.), Както и при периферна циркулация разстройства, като венозна недостатъчност с нейните прояви и дискомфорт като уморени и тежки крака, усещане за подуване, проблемен оток и чупливост на капилярите.

В тези термини хората, които страдат от съдови проблеми от този тип, са много често срещани, като подути крака и чупливост на капилярите, които се счупват лесно, но тези симптоми могат да се разпрострет и върху целулит, задържане на вода, покриващи проблеми, свързани с дисбалансите на холестерола и с проблеми, свързани с до стойности на тромбоцитите. Дори и без да навлизат в чисто патологичното поле, смущения, включващи венозна недостатъчност и микроциркулация, се появяват лесно при хора, които трябва да остават статични, седнали или стоящи продължително време или при заседнали хора, които не спортуват редовно. Пикногенолът, дори в тези случаи, се оказа от голяма полза, защото стимулира нормалната циркулация, като увеличава вазодилатацията на кръвоносните съдове и по този начин подобрява ефективността на кръвния поток и облекчава натоварването на сърцето. Друго предимство е това за укрепване на стените на капилярите, подобряване на проблемите, свързани с подуване, отоци и “микроблетки”. Ефекти, демонстрирани от интензивни научни изследвания *. * Един от тези изследователски проекти включва много интересно проучване на 211 пътници при полет на дълги разстояния (7-12 часа), което показа как Pycnogenol® помага за предотвратяване на тромбозата. Пътниците са взели две капсули от 100 mg пикногенол два или три часа преди отпътуване и още две капсули шест часа след излитането. Друга капсула е взета ден след пристигането на местоназначението. Докато в контролната група, която е получила плацебо, е имало пет случая на тромбоза, не е открит случай на тромбоза по време на полета сред пътниците, приели Pycnogenol®. Pycnogenol® е естествена опора за кръвоносните съдове и капилярите дори срещу увреждане, причинено от продължително излагане на слънчева светлина, а през лятото може да се използва като втора линия на защита, непосредствено след кремове за защита от слънце, срещу обриви, фоточувствителност и преждевременно стареене на кожата. Антиоксидантното антитромботично действие се комбинира и със способността на Пикногенол да се свързва с протеини като колаген и еластин, предпазвайки ги от разграждане и от различни вредни ензими, спомагайки за възстановяване на първоначалната еластичност на кожата, от съществено значение за гладката и млада кожа , следователно също така ни позволява да го класифицираме като хранителен препарат против стареене.

По отношение на това (“анти-стареене”) определение, няколко проучвания показват, че Pycnogenol® е в състояние да благоприятства мобилността и гъвкавостта на ставите и да намали болката по естествен начин. Освен това е доказано, че допълването на диетата с Pycnogenol® увеличава гъвкавостта на ставите, като доказва понижаване на маркерите на ставни възпаления. Всъщност е доказано, че консумацията на Pycnogenol® ограничава активирането на провъзпалителния фактор NF-kB с 15,8%. Този фактор е отговорен за мобилизирането на всички възпалителни молекули, които играят разрушителна роля при артрит. Следователно, потребителите на Pycnogenol® генерират по-малко матрични ензими, отколкото металопротеиназите (MMPs), които при остеоартрит причиняват дегенерация на колаген, съдържащ се в хрущяла.

Сред различните области на действие, в които се проявява потенциалът на този елемент, изследванията показват, че Pycnogenol® може да играе важна роля във физическата активност, тъй като е доказано, че може да стимулира производството на азотна киселина (NO), подобрявайки микроциркулацията на кръвта и притока на кръв към мускулите. По този начин той помага на тялото да достигне максимални мускулни показатели и съкращава времето за възстановяване след тренировка, с възможно намаляване на мускулната болка както при спортисти, така и при здрави лица, които спортуват.

Друга потенциална употреба на Пикногенол® е като антиалергичен агент. Общоизвестно е, че един от всеки трима души страда от алергии; алергия е реакция на имунната система на организма към вещества, които смята за “опасни”. Алергените, които се наблюдават при сенна хрема, предизвикват отрицателни реакции в организма, обикновено се състоят от прашец, прах, акари и косми от животни и когато алергичен човек влезе в контакт с един от тези алергени, мастоцитите отделят тъкан хормон, наречен хистамин. Хистаминът от своя страна причинява кихане, запушване на носа, кашлица, хрипове, парене и подуване на бронхите. Как действа Pycnogenol® в този случай? Според проведените проучвания, Pycnogenol® инхибира отделянето на хистамин от мастоцитите, стимулирани от дразнител.

По-конкретно, нашата добавка MARITIME PINE съдържа патент Pycnogenol® (Horphag Research Ltd. е изключителният дистрибутор в световен мащаб), който се извлича от кората на моновидови борове, които растат изключително в гората на Landes de Gascogne, в югозападна Франция. Това е девствена и естествена гора, където не се използват пестициди или хербициди. Компонентите на Pycnogenol® са с най-високо качество, тъй като кората, от която са извлечени, не подлежи на сезонни изменения и следователно е идеална ботаническа суровина. Процесът на екстракция на Pycnogenol® е патентован и отговаря на най-високите стандарти за качество. Производственото предприятие е съвместимо с GMP (1) и производственият процес не включва използването на токсични разтворители. Pycnogenol® е естествено програмирана комбинация с постоянни пропорции на процианидини, биофлавоноиди и органични киселини и притежава изключителни природни свойства. Пикногенол® е уникална комбинация от активни съставки и има четири основни характеристики – той е мощен антиоксидант, действа като естествено противовъзпалително средство, стимулира производството на колаген и хиалуронова киселина и накрая насърчава производството на ендотелен азотен оксид, който помага за разширяват кръвоносните съдове.

Pycnogenol® е патентован екстракт, основан на научни демонстрации и защитен от няколко международни патента. Съставката е сертифицирана за кошер, сертифицирана за халал и има самоутвърждаване на GRAS (2) за използване във функционални храни и напитки, и е обстойно проучен през последните 40 години и има повече от 420 публикувани и проверени проучвания, които гарантират безопасността и ефикасността на съставката. Днес Pycnogenol® се предлага в над 1000 хранителни добавки, мулти-витамини и здравни продукти по целия свят, за които притежателят на патент, Horphag Research, получи няколко награди, включително Frost & Sullivan Excellence in Research Award, Nutraceutical Business & Technology Safety & Награда за качество, награда за научно съвършенство SupplySide Ovest и награда за изследване на Тайлер на Американския ботанически съвет.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Пино Маритимо /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242200942

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 17/03/2022 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 капсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 КАПСУЛА):

Екстракт от Морски бор – 50 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Пълнители: целулоза, дикалциев фосфат; сух екстракт от морски бор (Pinus pinaster Ait.) кора, капсула (желатин), антислепващи агенти: силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини; оцветител: E171.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

Натурален антиоксидант

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте 1 капсула в доза с 200 мл вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Стара Загора, ул “Рила” – №8

СКЛАД:

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Варна, бул. “Чаталджа” – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “PINO MARITTIMO PYCNOGENOL ® – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ”