QUERCETINA – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

QUERCETINA – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

15.99 лв.

Quercetina – мощно противовъзпалително действие, благоприятно и предпазващо от стареене на клетката натуралнп средство:

✔️ защита на клетките от оксидативен стрес;

✔️ противодейства на локализирани състояния на напрежение;

Партида: 22D0341 Срок на годност: 04/2024 | SKU: 4926266003257

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Кверцетинът е естествен антиоксидант и противовъзпалително вещество, принадлежащо към семейството на флавоноидите; растителен пигмент, открит в различни храни и растения, той от известно време придобива все по-голяма известност като “хранителен лекарствен агент” с интересни свойства. Kверцетинът се намира с високи концентрации, особено в ябълки, червени плодове и диви плодове като цяло, но също и в цитрусови плодове, в зеленчуци като домати, броколи, аспержи, каперси и лук и в напитки като червено вино и чай.

Кверцетинът е обект на няколко публикувани проучвания и много изпитвания, които се провеждат в момента поради своите полезни полезни свойства за организма и все повече се препоръчва като добавка за стимулиране на антиоксидантно и противовъзпалително действие, противодействащо на ефектите на свободните радикали и клетъчното стареене, действайки като истинско естествено „анти-ейдж“ вещество, по-специално срещу преждевременно стареене на кожата. Кверцетинът може да противодейства на отрицателните ефекти на слънчевата радиация. Те всъщност водят до синтеза на кислородни реакции, които образуват свободни радикали, които имат способността да променят структурата на синтеза на колаген и еластин чрез дермални фибробласти. Кверцетинът предпазва от отрицателното действие на слънчевата радиация и различни други проблеми, свързани със стареенето, В допълнение към признатото антиоксидантно действие на кверцетин, други свойства включват противовъзпалителните, антитромбоцитните и антитромботичните ефекти, открити от редица изследвания, които подкрепят кверцетина като валидно средство за здравето на сърдечно-съдовата система. Той продължава да се използва често за лечение на венозна недостатъчност, хемороиди и чупливост на капилярите, като се има предвид добре известната му способност да действа като защитно средство за кръвоносните съдове и като анти-оток, с важна роля в лечението на хемороиди, разширени вени и симптоми, свързани с венозна недостатъчност, като нощни крампи, болка, подуване и тежест в краката. Кверцетинът е ценен поради профилактичното си действие срещу инфекции на пикочните пътища (включително цистит, който засяга по-специално женското население) и възпаление на простатата (простатит),

Много интересен фактор свързва кверцетина с имунната система, където той може да намали симптомите на основните алергии, като често срещани заболявания, причинени от полени през пролетта, благодарение на способността на веществото да инхибира фазите, свързани с отделянето на хистамин. Като “нутрицевтик”, кверцетинът набира все по-голяма популярност като “адювант” в лекарствените терапии, благодарение на своите антиоксидантни, но и противовъзпалителни добродетели, инхибиращи производството на простагландини и левкотриени, които имат противовъзпалително действие. Всъщност може да се приеме за противодействие на заболявания като ревматоиден артрит, псориазис и системен лупус еритематозус (хронични автоимунни заболявания), болест на Алцхаймер, артериосклероза и синдром на инсулинова резистентност. Кверцетинът има минимални странични ефекти.

Въпреки това е важно да се помни, че кверцетинът може да повлияе на фармакологичните взаимодействия, които трябва да бъдат наблюдавани. Трябва да се внимава от лица с заболявания на кръвосъсирването поради антитромбоцитното и антитромботичното действие на кверцетин, важно е да бъдете особено внимателни при употребата на кверцетин от пациенти, които приемат антитромбоцитни лекарства катоAspirinetta и CardioAspirin, или перорално прилагани антикоагуланти като Кумадин и Синтром. Употребата му не се препоръчва за жени, които са бременни или кърмят, тъй като понастоящем нямаме информация относно каквито и да е ефекти върху плода или бебето, или за тези, подложени на химиотерапия.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: : Кверцетина /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303848

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 04/09/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 капсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 КАПСУЛА)

Кверцетин – 200 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСТАВКИ:

Кверцетин, пълнител: целулоза; антислепващи агенти: силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За по-добро възстановяван при стрес, психическа и физическа умора.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте по 1 капсула на ден, с вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Стара Загора, ул “Рила” – №8

СКЛАД:

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Варна, бул. “Чаталджа” – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “QUERCETINA – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ”