QUERCETINA – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

QUERCETINA – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

15.99 лв.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Кверцетинът е естествен антиоксидант и противовъзпалително вещество, принадлежащо към семейството на флавоноидите; растителен пигмент, открит в различни храни и растения, той от известно време придобива все по-голяма известност като „хранителен лекарствен агент“ с интересни свойства.

Kверцетинът се намира с високи концентрации, особено в ябълки, червени плодове и диви плодове като цяло, но също и в цитрусови плодове, в зеленчуци като домати, броколи, аспержи, каперси и лук и в напитки като червено вино и чай.

Кверцетинът е обект на няколко публикувани проучвания и много изпитвания, които се провеждат в момента поради своите полезни полезни свойства за организма и все повече се препоръчва като добавка за стимулиране на антиоксидантно и противовъзпалително действие, противодействащо на ефектите на свободните радикали и клетъчното стареене, действайки като истинско естествено „анти-ейдж“ вещество, по-специално срещу преждевременно стареене на кожата.

Кверцетинът може да противодейства на отрицателните ефекти на слънчевата радиация. Те всъщност водят до синтеза на кислородни реакции, които образуват свободни радикали, които имат способността да променят структурата на синтеза на колаген и еластин чрез дермални фибробласти. Кверцетинът предпазва от отрицателното действие на слънчевата радиация и различни други проблеми, свързани със стареенето, В допълнение към признатото антиоксидантно действие на кверцетин, други свойства включват противовъзпалителните, антитромбоцитните и антитромботичните ефекти, открити от редица изследвания, които подкрепят кверцетина като валидно средство за здравето на сърдечно-съдовата система. Той продължава да се използва често за лечение на венозна недостатъчност, хемороиди и чупливост на капилярите, като се има предвид добре известната му способност да действа като защитно средство за кръвоносните съдове и като анти-оток, с важна роля в лечението на хемороиди, разширени вени и симптоми, свързани с венозна недостатъчност, като нощни крампи, болка, подуване и тежест в краката. Кверцетинът е ценен поради профилактичното си действие срещу инфекции на пикочните пътища (включително цистит, който засяга по-специално женското население) и възпаление на простатата (простатит),

Много интересен фактор свързва кверцетина с имунната система, където той може да намали симптомите на основните алергии, като често срещани заболявания, причинени от полени през пролетта, благодарение на способността на веществото да инхибира фазите, свързани с отделянето на хистамин. Като „нутрицевтик“, кверцетинът набира все по-голяма популярност като „адювант“ в лекарствените терапии, благодарение на своите антиоксидантни, но и противовъзпалителни добродетели, инхибиращи производството на простагландини и левкотриени, които имат противовъзпалително действие.

Всъщност може да се приеме за противодействие на заболявания като ревматоиден артрит, псориазис и системен лупус еритематозус (хронични автоимунни заболявания), болест на Алцхаймер, артериосклероза и синдром на инсулинова резистентност. Кверцетинът има минимални странични ефекти.

Въпреки това е важно да се помни, че кверцетинът може да повлияе на фармакологичните взаимодействия, които трябва да бъдат наблюдавани. Трябва да се внимава от лица с заболявания на кръвосъсирването поради антитромбоцитното и антитромботичното действие на кверцетин, важно е да бъдете особено внимателни при употребата на кверцетин от пациенти, които приемат антитромбоцитни лекарства катоAspirinetta и CardioAspirin, или перорално прилагани антикоагуланти като Кумадин и Синтром.

Употребата му не се препоръчва за жени, които са бременни или кърмят, тъй като понастоящем нямаме информация относно каквито и да е ефекти върху плода или бебето, или за тези, подложени на химиотерапия.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “QUERCETINA – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ”