VITALYN POWDER VITARGO ® – 2000 ГРАМА / 26 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

VITALYN POWDER VITARGO ® – 2000 ГРАМА / 26 ДОЗИ

97.99 лв.

В наличност

Описание

Yamamoto ® Nutrition Vitalyn POWDER е хранителна добавка на прах направена от 100% Vitargo ®, сложен карбохидрат с висока молекулна тежест (амилопектин от ечемично нишесте). Vitalyn POWDER съдържа Vitargo ®, патентован карбохидрат е високомолекулно тегло.

Той има средно молекулно тегло от 500 000 – 700 000. Тя е единствената по рода си, тъй като е специално проектирана с молекулярен профил, който се различава значително от захарите (като глюкоза и фруктоза) и малтодекстрин, използвани в състава на много продукти.

Молекулното тегло на малтодекстрина е около 1,000-10,000, докато декстрозата е около 180!

Vitargo® е сложен въглехидрат (нишесте), патентован от Каролинския институт в Стокхолм и предназначен да бъде погълнат от тялото, за да осигури балансирано и дълготрайно покачване на нивата на кръвната глюкоза.

Vitargo® позволява на потребителя да компенсира загубата на мускулен гликоген по време на интензивно и продължително упражнение. Ето защо използването му е особено важно в ситуации, в които спортистът трябва да се възстанови от продължително усилие навреме за следващия ден, например в етапните състезания.

Синтезът на мускулния гликоген от погълнатите въглехидрати зависи от това, че глюкозата се транспортира през чревната лигавица и през мембраните на мускулните клетки и ензимите, отговорни за фосфорилирането и гликогенния синтез.

Нивата на кръвната глюкоза се влияят от потока от глюкоза, идващи от стомаха, през червата и директно в кръвта.

Доказано е, че осмоларността на погълнат разтвор може да повлияе на скоростта, с която се изпразва стомаха. Поради това високо ниво на осмотичност може да се забави изпразването на стомаха, което може да забави отделянето на глюкоза от червата.

С Vitalyn POWDER получавате предимствата на напитка, богата на въглехидрати, но с много ниска осмоларност!

Vitalyn POWDER се препоръчва за физически активни възрастни, които са участвали в интензивни и продължителни физически упражнения. Въглехидратите допринасят за възстановяване на нормалната мускулна функция (свиване) след интензивно и / или продължително физическо натоварване, което причинява мускулна умора и изчерпване на гликоген в скелетната мускулатура (благоприятният ефект може да бъде постигнат чрез консумацията на въглехидрати от всички източници с Общо тегло 4 g на килограм телесно тегло, при прием в дози, започващи през първите 4 часа на интензивно и / или продължително физическо натоварване, причиняващо мускулна умора и изчерпване на гликоген в скелетната мускулатура и завършващ не по-късно от 6 часа след това

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “VITALYN POWDER VITARGO ® – 2000 ГРАМА / 26 ДОЗИ”