Цинк, Витамин Ц & Д3 срещу Коронавирус COVID-19

Цинк, Витамин Ц & Д3 срещу Коронавирус COVID-19

Предложените дози са клинични, конкретно и единствено във във връзка с пандемията на Коронавирус COVID-19. Прилагайки ежедневен прием на тези суплементи, наистина ще усетите разликата, бързо и трайно! Т.е. в този материал освен да ви запозная с клиничните правилни дози, по принцип, ви започнавам и с бързата обратна връзка на всички мои клиенти, които помогнаха на мен и вас, читателите, да разберете че идеята работи. Без грешка.

3 ПОЛЕЗНИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА СИЛНА ИМУННА ЗАЩИТА

България е в етап на Извънредно положение! Заради Коронавирус COVID-19! Дни наред всички са уплашени, дни наред хората говорят за силен имунитет, силна и мощна антиоксидантна защита и т.н. Да, аз изложих вече своята визия и мнение по темата, можете да се запознаете с конкретна, въпреки че е примерна хранителна, фитнес и суплементарна програма за силна имунна защита.

Когато сърфирате в анимираният материал, ще видите мои предложения, които са иновации, когато говорим за добавките са силна имунна защита. Тук ще се спра над базовите, познатите на мало и голямо продукти, с които също ще се справите напълно успешно. Представям ви витамините Ц и Д3 и минерала цинк.

Приети поотделно или като пакет, те работят. Пред последните няколко дена съм предложил на моите клиенти да ползват тези продукти. И във връзка с огромнитя интерес и вече проявени ползи, потърсих и съмишленици, които да дадат повече публичност на продуктите, защото те освен че работят, но и помагат на много хора. Тези хора са били така или иначе със слаба имунна система, започвайки приема на витамин Д-3, витамин Ц и цинк, всъщност бърза започват да виждат подобрението.

Това подобрение е добре дошло, защото именно с него, крепим и вече надграждаме имунитета си. Което е важно както за нас самите, така и за близките ни. Карантинния период без конкретни стъпки не води до нищо! Консумирайки храни, които съдържат натриев глутамат и просто въглехидрати, сриват имунитета! Затова изложих и стратегия на хранене и за занимание с движения, в домашни условия. Вижте сега и работещите дози от тези важни 3 суплемента:

 • витамин C
 • витамин D3
 • цинк

РАБОТЕЩИ ДОЗИ ЗА СИЛНА ИМУННА ЗАЩИТА:

Вид продуктДневна доза
Витамин Ц3 грама (и повече)
Витамин Д32 000 IU дневно
Цинк (пиколинат)20 mg дневно

ВИТАМИН Д3 – ОПИСАНИЕ, ВЪЗДЕЙСТВИЕ И ПОЛЗИ

Когато става дума за витамини и тяхното въздействие върху здравето и имунитета ни, не трябва всичко да се свързва само и единствено със витамин Ц. Въпреки че витамин Ц е обозначен като опция за имунна поддръжка, витамин D3 има своите много силни ползи и страни.

Витамин D3 може да окаже влияние върху до 2 000 различни гена в тялото и има пряка роля върху много повече аспекти на здравето, отколкото мнозина биха могли да осъзнаят. Рецепторите на витамин D3 се намират в почти всяка клетка и веднага щом D3 се свърже с рецептор, той включва или изключва гените, като подтиква промени на клетъчно ниво. Проучванията, завършени през последните две десетилетия, са доказали, че този процес изключва гените, причиняващи рак, включва имунопротективни гени и дори казва на клетките кои витамини и минерали да абсорбират. Всичко това има голям ефект върху много важни процеси в тялото, включително:

 • костно здраве
 • контрол над инсулина и захарта в организма
 • подобряване на кръвното налягане
 • възможна противоракова атака
 • сърдечно здраве, изобщо
 • настроение и антистрес защитни механизми

Прием на витамин Д3 конкретно при епидемия, с обем около 2 000 IU е максималната и перфектна доза за деня за възрастни. Приемът е задължително след хранене, тъй като това е мастноразтворим витамин.

Витамин D-3

ВИТАМИН Ц – ОПИСАНИЕ, ВЪЗДЕЙСТВИЕ И ПОЛЗИ

Витамин С е мощен антиоксидант, който може да засили естествените защитни сили на тялото ви. Антиоксидантите са молекули, които засилват имунната система. Те правят това, като защитават клетките от вредни молекули, наречени свободни радикали. Когато свободните радикали се натрупват, те могат да насърчават състояние, известно като оксидативен стрес, който е свързан с много хронични заболявания. Проучванията показват, че консумацията на повече (вижте вминателно – повече) витамин С може да увеличи нивата на антиоксиданти в кръвта с до 30%. Това помага на естествената защита на организма да се бори с възпалението. А ако се приложат препоръчителни дози от този материал – имунитета ви конкретно при коронавирусна епидемия ще премине наистина на различно, правилно ниво на функциониране. 

Прием на 3 000 мг дневно, няма значение преди или след хранене, тъй като това е водоразтворим витамин, осигурява всичко нужно, от което се нуждаете.

Витамин Ц

ЦИНК – ОПИСАНИЕ, ВЪЗДЕЙСТВИЕ И ПОЛЗИ

Цинкът е необходим за множество процеси в тялото ви, включително:

 • генната ни експресия
 • ензимни реакции
 • имунна функция
 • синтез на протеини
 • синтез на ДНК
 • заздравяване на рани
 • растеж и развитие

Храните които съдържат цинк не могат да доставят тези важни и сигурни 20 мг ежедневен прием, затова аз винаги препоръчвам прием като суплемент на цинк пиколита. Той, заедно с витамин Ц и витамин Д3, като комнибация, можете да приемате за по-лесно еднократно, в един прием, след всяка ваша закуска:

Ето и нагледен пример, именно от Камелия, която показва една страхотна закуска и едни наистина чудесни работещи решения:

Цинк Ц

ИЗВОДИ ЗА ВИТАМИН Ц, ВИТАМИН Д-3 И ЦИНК

По време на Извънредно положение, породено от вируса COVID-19, приемът на хранителните добавки Витамин Ц, Витамин Д-3 и минарла Цинк трябва да се осъществи синхронизирано, в работещи дози и с подходящ план на хранене (като към него може да се добави и раздвижваща програма – гимнастика, за домашни условия). Моите препоръки са:

 • не мислете, че храната може и ще осигури всички тези работеши дози – яжте балансирано, но суплементирайте едновременно с това!
 • не мислете, че стоенето в къщи е единственото правилно решение – стойте в изолация, да, но правете конкретно и осъзнати действия за силен имунитет)!
 • не правете ваши собствени екепсерименти – буквално се доверете на споделения опит тук!

СЪРФИРАЙ В ОСНОВНИТЕ КАТЕГОРИИ НА САЙТА:

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

2 Коментара

 1. radostoianov84 C.E.O. октомври 30, 2021 (4:54 pm)

  Страхорен материал, много полезен и адекватен!

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив