Хипертония (високо кръвно налягане) | Мъже и Жени

Комплексен план

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ (ХИПЕРТОНИЯ) - ОПИСАНИЕ

Високото кръвно налягане зависи основно от няколко фактора, измежду които са сърдечния дебит, съпротивлението, което кръвоносните съдове оказват на кръвотока, обема на кръвта и разпределението й към всички органи и т.н. Всички тези фактори, могат да бъдат повлияни от дейността на нервната система и някои хормони.

Ако кръвното налягане е повишено, сърцето трябва да работи по-усилено за изпомпването на повече кръв към всички части на тялото. Това състояние води след себе си бъбречна недостатъчност, сърдечна недостатъчност и риск от инсулт! Хипертонията често е свързана и с коронарна болест на сърцето, артериосклероза, бъбречни заболявания, затлъстяване, диабет, хипертиреоидизъм, тумори на надбъбреч``тих убиец``, тъй като високото кръвно налягане обикновено протича безсимптомно. Предупредителни знаци обаче, са често главоболие, изпотяване, ускорен пулс, задъхване и зрителни нарушения.

Кръвното налягане се разделя на две категории: първична и вторична хипертония. Първичната хипертония е високо кръвно налагяне , което не се дължи на обуславящо заболяване, дори от генетичен характер. Т.е. това налягане е придобито, в резултат на тютюнопушене, стрес, прекомерна употреба на кафе и стимуланти за мозъчната дейност, големи количества натрий и други. А когато се появи високо кръвно налягане в резултат на друг обуславящ здравен проблем, като например хормонални аномалии или наследствено стеснение на кръвоносни съдове, това е класическа вторична хипертония.

Добрата новина е, че и при двата вида хипертония, има начини, чрез хранене, кардио-фитнес тренировки и билки, да се потушат симптомите и болезнеността на хипертонията. Т.е. тук говорим за уелнес похвати с лечебна цел!

Кардио-фитнес занимания

7-дневна програма при Хипертония
Влезте директно в секцията кардио-фитнес занимания при Хипертония още сега, за да се запознаете с идеята и стратегията, чрез която трябва да извлечете първите ползи от режима, при това само за 7 дена!

Хранене (диета)

7-дневна програма при Хипертония
Влезте директно в секцията хранене (диета) при Хипертония още сега, за да се запознаете с идеята и стратегията, чрез която трябва да извлечете първите ползи от режима, при това само за 7 дена!

Суплементиране

7-дневна програма при Хипертония
Влезте директно в секцията хранителни добавки при хипертония още сега, за да се запознаете с идеята и стратегията, чрез която трябва да извлечете първите ползи от режима, при това само за 7 дена!

С какво интегрирането на една кардио-фитнес стратегия ще подобри симптомите при хипертония?

В моята практика с клиенти, с Хипертония (високо кръвно налягане) препоръчвам винаги от 2 до 3 тренировки седмично. Това могат да са семпли кардио-фитнес занимания (кардио тренировка в комбинация със специфични фитнес упражнения) или кръгови кардио-фитнес тренировки с изолиращи фитнес упражнения.

Идеята - такъв вид тренировъчни занимания имат за цел да подобрят циркулацията на кръвта, без да ускоряват пулса в началото. По този начин се ускорят обмяната на веществата и потушава стреса от ежедневието, оптимизира се донякъде хормоналния баланс и всъщност, първичната хипертония е овладяна. Ако тя е вторична - същите кардио-фитнес похвати, просто ще накарат кръвта да ``тече`` в кръвоносната системата по-правилно и плавно. Ето я моята примерна за вас седмица:

Този 7-дневен комплексен план е примерен! Моля, не спазвайте 1:1 споделените насоки!

Всичко това до тук ти харесва?

Аз съм Белчо Христов - твоят ментор!
Изберете своят индивидуален времеви пакет, за да бъда полезен на теб и близките хора до теб. Мога, използвайки похватите хранене, билки и спорт да подобря твоето уелнес състояние. Възползвай се!

Ако вие или ваш близък се оплаква от високо кръвно налягане, вече знаете моят метод на работа - предпочитам комплексната програма, индивидуалната програма, тази, която гарантира трайни резултати и решения!

Силата на биологическото ми образование се разпростира далеч над 110-те различни оплаквания и заболявания, с които се занимавам - рак, диабет, проблемно тегло и визия, остеопороза и т.н. Заяви своят индивидуален план сега! Не отлагай, за да не стане късно и опасно за твоето здраве!

Аз няма да ви лекувам - просто ще ви покажа правилния път на клетъчно хранене, ще споделя индивидуално ноу-хау с вас и ще ви науча на правилен лайфстайл!

Информацията, която се съдържа тук крие сериозен риск да промени живота ти завинаги!

Споделените съвети и програми в настоящият материал не са индивидуализирани, но са липсващото звено, което обединява хранене, спорт и билкови продукти за подобряване благосъстоянието на човека.

Кардио-фитнес програма

Настоящето 7-дневно безплатно за ползване демо съдържа опита ми като уелнес консултант и в частност кардио-фитнес занимания при Хипертония. Ако всичко това Ви допада – заявете Вашето Уелнес „Клубно членство“, за да получите нужните за Вас индивидуални трайни решения!

Хранене

Настоящето 7-дневно безплатно за ползване демо съдържа опита ми като уелнес консултант и в частност хранене (диети) при Хипертония. Ако всичко това Ви допада – заявете Вашето Уелнес „Клубно членство“, за да получите нужните за Вас индивидуални трайни решения!

Добавки

Настоящето 7-дневно безплатно за ползване демо съдържа опита ми като уелнес консултант и в частност приложение на билки и добавки при Хипертония. Ако всичко това Ви допада – заявете Вашето Уелнес „Клубно членство“, за да получите нужните за Вас индивидуални трайни решения!

Твоята трансформация е част от моята страст! ``Thoughts become things``

Аз съм твоят персонален фитнес треньор, твоя диетолог и суплементарист. Аз не лекувам! Просто мога да те науча как да започнеш да живееш наистина здравословно, чрез познанията върху клетъчния живот.

Моята визитна картичка до тук

12800
39532

Сподели с приятел