COLINA E INOSITOLO – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов

COLINA E INOSITOLO – YAMAMOTO RESEARCH

20.99 лв.

В наличност

Описание

Скъпоценните елементи, истински “пазители” на здравето, холинът и инозитолът, действащи в синергия, са основни елементи на лецитин, вещество, което помага за задържане на мазнини в разтвор в кръвта и други телесни течности, като по този начин помага тялото да контролира физиологичните нива на холестерол и триглицериди в кръвта.

Холинът и инозитолът са микроелементи, които насърчават редовното функциониране на черния дроб, като по този начин предотвратяват разстройство, което е широко разпространено сред населението, натрупване на мазнини в черния дроб, тоест мастен черен дроб. Чернодробната стеатоза, известна като болест на “мастния черен дроб”, възниква, когато мазнините, които присъстват, се натрупват прекомерно в клетките на чернодробната тъкан. В Италия това заболяване засяга 25% от населението и също така представлява най-честият и нарастващ чернодробен проблем дори сред детската популация. Агентите, които определят появата на стеатози, действат по същество чрез инхибиране на синтеза на клетъчни протеини, влизащи в състава на липопротеините, вследствие на което не е възможно черният дроб да излее в кръвта триглицеридите, които следователно имат тенденция да се натрупват в вътре в черния дроб, с очевидно “мълчаливи” последици, но които могат да се окажат потенциално сериозни.

Чернодробната стеатоза може да има различни причини, например хроничната стеатоза се причинява от хиперлипидна, хипопротеинова диета или недостиг на метионин и холин, основни вещества за биосинтеза на структурни мазнини (фосфолипиди), вместо резервни мазнини (триглицериди). Всъщност прекомерно мазните храни не могат да бъдат елиминирани от черния дроб, който ги натрупва, което причинява стеатоза. Но не само, излишъкът от прости захари като фруктоза може да има отрицателно влияние върху това разстройство, особено при млади хора и деца. Сред храните, богати на фруктоза, в хранително-вкусовата промишленост лесно се намират царевичен сироп от фруктоза, сладки напитки, сладкиши и промишлени закуски, както и рафинирани храни, но също така се припомня, че този вид захар среща се естествено в плодовете и в редовни плодови сокове и мед. Трябва да знаете, че клетките не използват фруктоза за производство на енергия. По този начин, 100% от фруктозата, която поглъщаме, се метаболизира от черния дроб, което я трансформира в мастни киселини, LDL холестерол и триглицериди, които се съхраняват под формата на телесни мазнини. Това е причината излишната фруктоза, която влиза в черния дроб, да бъде последвана от образуването на мазнини в черния дроб, това е безалкохолно мастно чернодробно заболяване (или NASH), най-честото заболяване на черния дроб при Италианските деца, но също така и в западния свят, признаха днес като звънеца на черния дроб за метаболитния синдром: заболяване, което комбинира множество фактори, като затлъстяване, хипергликемия, хипертония и повишаване рискът от диабет и сърдечно-съдови заболявания. Чернодробната стеатоза може да се появи и при други състояния като наднормено тегло, затлъстяване, високи нива на холестерол и триглицериди, както и диабет, метаболитен синдром с инсулинова резистентност, недостиг на липопротеин и др. недохранване, хепатит С, злоупотреба с алкохол и прекомерна консумация на някои видове лекарства като естрогени или кортикостероиди.

Холинът и инозитолът са основни съставки на фосфатидилхолин и фосфатидилинозитол, които от своя страна допринасят за синтеза на липопротеини, преносителите на мазнини и холестерол в кръвта. Следователно техният дефицит се отразява на наличието на тези „носители“ (LDL) и VLDL (липопротеин с много ниска плътност), които ще насърчат натрупването на мазнини в черния дроб. Холинът (витамин В7) е основен микроелемент, важен за фосфолипидите и ацетилхолина, важен невротрансмитер. Холинът допринася за поддържането на физиологичната функция на черния дроб с “липотропна” сила, тоест това прави възможно предотвратяването на липидни отлагания в черния дроб. Черният дроб елиминира мазнините благодарение на два липопротеина VLDL LDL от своя страна, съставени от протеини и фосфолипиди, сред които основният фосфолипид е фосфатидилхолин. Това е значението на холин, предшественик на фосфатидилхолин, който помага за транспортирането на мазнини от черния дроб до мускулите и мастната тъкан. Холинът допринася за поддържането на здрава чернодробна функция, тъй като принадлежи към групата вещества, наречени „липотрофи“, тоест способни да предотвратяват липидните отлагания в черния дроб. Той е от съществено значение за образуването на основните компоненти на клетъчните мембрани (фосфолипиди) и ацетилхолин, важно вещество, което участва в много мозъчни и когнитивни процеси като невротрансмитер.

Някои проучвания също показват възможната връзка между диета с високо съдържание на холин и развитието на мозъка през пренаталния период, с положителни ефекти върху когнитивните функции и паметта. Холинът също има важни невропротективни, антиоксидантни и защитни свойства за сърцето, като действа за борба с вредното въздействие на хомоцистеина на сърдечно-съдовото ниво и подпомага нервната функция. В добавката, която представяме, намираме витамин В7 синергично комбиниран с инозитол, основен компонент на лецитин, от съществено значение за употребата на мазнини и холестерол в организма. Инозитолът предотвратява окисляването и натрупването на мазнини в черния дроб и е от съществено значение за здравето на черния дроб, бъбреците и миелина. Някои изследвания показват, че инозитолът е важно лекарство за процесите на детоксикация на организма и черния дроб, като насърчава функциите за „филтриране“, допринасящи за неутрализиране на ендогенни токсини и екзогенни токсини (въведени отвън). на организма. Интересна е и липотропната функция на инозитол, която се добавя към тази на холин. И двете са мощни агенти, посветени на мобилизирането на мазнини, присъстващи в черния дроб (липотропен ефект).

Съществено действие за здравето на черния дроб, тъй като отлагането на мазнини и жлъчка често е свързано с развитието на по-сериозни нарушения като стеатоза, за които говорихме, но също и цироза и дислипидемия с различна величина. Друг общ знаменател с холин е, че инозитолът е компонент на всички клетъчни мембрани. Освен това изследванията показват, че действието му се разпростира върху компоненти на различни други дейности на организма, като енергиен метаболизъм, въглехидрати (кръвна захар), липиди (хепатолипидоза), биорегулатори (витамини и хормони), но също като основен модулиращ фактор за сложни метаболитни и транспортни функции, присъщи на много органи и тъкани. Науката ни показва също, че действието на инозитола се изразява на нивото на митохондриите, енергийните центрове на клетките и следователно с подчертан тропизъм към богатите на него тъкани и органи, на първо място точно на черния дроб и мозъка.

Трябва също да помним, че митохондриите, освен че са от съществено значение за производството на енергия, представляват един от най-важните полюси на клетъчната детоксикация, което обяснява подчертаната й активност в черния дроб. Именно от този много важен орган, който е черният дроб, се получават различни вещества, полезни за синтеза на миелина, който заобикаля нервите и необходими за предаването на информация между клетките на нервната система (невротрансмитерите).

Начин на употреба: приемайте по 1 капсула дневно с вода.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “COLINA E INOSITOLO – YAMAMOTO RESEARCH”