RACE PERFORMANCE – 60 КАПСУЛИ / 20 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

RACE PERFORMANCE – 60 КАПСУЛИ / 20 ДОЗИ

62.99 лв.

Race Performance е предтренировъчен билков комплекс, който осигурява:

✔️ фокус

✔️ концентрация

✔️ сила

✔️ издръжливост

Партида: C21B504 | Срок на годност: 02/2025 SKU: 4926266002762

В наличност

Описание

Race PERFORMANCE е хранителна добавка , която се използва при дейности, изискващи концентрация и бдителност, като някои спортни дейности.

Кофеинът помага за подобряване на концентрацията и повишаване на бдителността. Ашваганда има адаптогенни свойства и помага да се поддържа физически и умствен капацитет в случаи на слабост, умора и загуба на концентрация.

От изследването и развитието на Yamamoto® Nutrition, което се стреми да увеличи максимално производителността на спортиста с всеки възможен инструмент, който науката може да предложи, идва RacePERFORMANCE, висококачествена добавка, създадена, за да подпомогне спортиста при най-интензивните и продължителни тренировки.

Този продукт идва от комбинацията от “исторически” фитотерапевтични елементи, произведени от традиционни ориенталски лекарства с новосъздаващи се хранителни съставки; те действат на различни фактори, за да повишат производителността до ново ниво на максимален добив, когато се нуждаете от стъпка “по-късно”, като се започне от максимизиране на използването на кислород и се насърчи повишената устойчивост, по-голям контраст с настъпването на умора, , както и по-ефективно митохондриално енергийно функциониране, подкрепено от повишен тонус и психически фокус.

Един от различните елементи, обявени за „истинска ефективност” за спортиста – както в анаеробни, така и в аеробни спортове – е бета-аланин. Вниманието на бета-аланин произтича от резултатите от последните проучвания в литературата, които показват положителен ефект върху работата на спортистите. Бета-аланинът се приема чрез определени храни и по-специално от пилешко и пуешко месо например, а ефектът на тази аминокиселина върху представянето е свързан с повишаване на концентрацията на карнозин в скелетните мускули, след неговата асимилация.

Карнозинът е дипептид (съставен от аминокиселини бета-аланин и хистидин), присъстващ за 99% в скелетните мускули, където концентрацията му се увеличава по време на физически упражнения. Проучванията показват, че директната абсорбция на карнозин в мускула е много ограничена; напротив, абсорбцията на β-аланин е много по-ефективна. С течение на времето е доказано, че усвояването на тази аминокиселина е много важно за мускулния синтез на карнозин; Това е така, защото концентрацията на бета-аланин в мускула е сравнително ниска, докато тази на хистидин (другата аминокиселина, която е част от химичната структура на карнозин) е по-висока. Поради тази причина бета-аланин се счита за “ограничаваща” аминокиселина за синтеза на карнозин.

Ето защо ценният ергогенен ефект на бета-аланин върху работата е свързан с физиологичната роля на карнозин. Карнозинът присъства главно във влакната, които са най-свързани с “здравината”, тип II “бели влакна”; това обяснява защо спортистите, които извършват интензивни и краткосрочни дейности като анаеробни спортове, като например спринтьори, строители на тяло или powerlifters, например, показват много по-високи концентрации на карнозин, отколкото атлети за издръжливост.

Но е важно да не се отнемат свойствата на бета-аланин само към страната на анаеробните или “силните” спортове. В мускулните влакна, карнозинът има положителен ефект благодарение на вътреклетъчния “буферен” капацитет (като по този начин поддържа киселинно-алкалния баланс), което е особено важно при извършване на упражнения с висока интензивност, тъй като намалява ацидозата, предизвикана от упражненията, което позволява по-добро представяне и при най-продължително усилено усилие;

Ето защо славата за бета-аланин е свързана с неговата способност да намалява чувството за умора, както и да подобрява аеробния капацитет на спортистите. Бета-аланин има своя пик на концентрация в кръвта 30 до 40 минути след приема и се връща към изходното ниво след приблизително 3 часа.

Кордицепс, както всички гъби, има имуностимулаторни и антиоксидантни свойства, но особената характеристика на тази гъба е стимулирането на енергийната активност на клетката, подобряването на оксигенацията, повишаването на интрацелуларната енергия (АТР) и използването на кислород, решаващо стимулираща сила. и също така аеробния капацитет, насърчавайки здравословна и физиологична функция на белите дробове. Кордицепс е ефективен за премахване на остатъчните мускулни болки по-бързо и е в състояние да подобри физиологичните адаптации към тренировките и изпълнението и да намали времето за възстановяване, особено при много интензивни и издръжливи дейности, но също така намалява анаеробния метаболизъм, като осигурява допълнително 30% кислород. Научните изследвания върху гъбичките и на кардиопина, биоактивната молекула, които той съдържа, показват, че той е богат на противовъзпалителни вещества, които позволяват на ставите, сухожилията и мускулите да намалят възпалението и да ускорят възстановяването от травми на възпалени или наранени тъкани.

Withania somnifera – наричан още “Ashwagandha” или “индийски женшен” – е добре познато растение, дълго използвано в аюрведичната медицина за най-различни патологии. Благодарение на съдържанието на специфични активни съставки (витанолиди, сапонини и алкалоиди), той е една от най-мощните адаптогенни билки и се използва от хиляди години в аюрведичната медицина заради успокояващите, анксиолитични, антистресови и тонично-енергийни свойства. ; Той е полезен в случаи на тревожност, умора, умствено объркване, безсъние, свързано със стрес (но без да се създава сънливост!), като по този начин се осигурява по-добър фокус и концентрация, качества, които напоследък все по-често се използват от спортиста / жената, особено в най-интензивни етапи на обучение и в състояния на свръх-усилие.

Напоследък тя е била обект на клинично проучване от голям интерес, по-специално за спортисти, които изследват неговия ефект при възрастни мъже, ангажирани с обучение за устойчивост и е публикуван в списанието на Международното общество за спортно хранене (http: // www.jissn.com/content/12/1/43); беше показано, че в сравнение с лицата, които са получавали плацебо, групата, която е получавала добавка на Ashwagandha, е имала по-голямо повишаване на мускулната сила в упражнението на стената и удължаването на краката, и по-голямо увеличение (дори по-значително) на размера на мускулите на ръцете и гърдите.

В допълнение, тези, които са получили Ashwagandha също са имали по-голямо намаление на мускулните увреждания, повишавайки способността на тялото да се адаптира към мускулното обучение, като по този начин насърчава по-доброто рециклиране.

RacePerformance е пред-тренировъчна добавка, която не се ограничава само до нейния ергогенен стимулиращ ефект, но е комбинация, която оползотворява синергията на основните адаптогенни елементи на традиционните ориенталски лекарства, с последните новости на реалната ефективност, които съвременната наука може да ни предложи . Подпомагане на спортиста в най-интензивните и продължителни тренировки, насърчаване на представянето, постоянни резултати и по-ефективно възстановяване.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Рейс Перформънс /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т24303091

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 21/07/2022 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 60 капсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 20

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Nutrition / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (3 КАПСУЛИ)

Бета аланин – 1 000 мг

Кордицепс – 500 мг

от който кордицепинова киселина – 35 мг

Ашваганда с патент KSM-66® – 300 мг

от която витанолиди – 15 мг

Флавоноиди с патент WATT’S UP® – 225 мг

Кофеин – 100 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Бета аланин, кордицепс (Cordyceps sinensis (Berck.) Sacc.) спорофор d.e. 7% кордицепинова киселина, капсула (желатин, цвят: силициев диоксид), KSM-66® екстракт от корен нa ашваганда [корен на ашваганда (Withania somnifera (L. Dunal) d.e. 5% витанолиди (съдържа мляко)], WATT’S UP® (флавоноиди от Citrus sinensis (L.) Osbeck, плод), пълнител: микрокристална целулоза, кофеин, антислепващи агенти: магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За фокус и тонус по време на физически занимания

НАЧИН НА ПРИЕМ

Приемайте 3 капсули в доза 30 мин преди физически занимания с вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза! Продуктът е с високо съдържание на кофеин!

ВНОСИТЕЛ: 

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Стара Загора, ул “Рила” – №8

СКЛАД:

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Варна, бул. “Чаталджа” – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “RACE PERFORMANCE – 60 КАПСУЛИ / 20 ДОЗИ”