Ново зареждане на продукти Yamamoto Nutrition в раздел Онлайн магазин! Топ качество на страхотни цени!

MENOPAUSE – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов

MENOPAUSE – YAMAMOTO RESEARCH

37.99 лв.

Menopause ® е продукт, специално разработен за жената в периода на нейната менопауза. Менопаузата е естествена критична фаза в живота на жената, през която настъпват значителни физически и емоционални промени. Тялото в това състояние се оказва, че произвежда прогресивно по-малко хормони, които характеризират физиологичната нормалност на женската репродуктивна система.

В наличност

Описание

Menopause ® е продукт, специално разработен за жената в периода на нейната менопауза. Менопаузата е естествена критична фаза в живота на жената, през която настъпват значителни физически и емоционални промени. Тялото в това състояние се оказва, че произвежда прогресивно по-малко хормони, които характеризират физиологичната нормалност на женската репродуктивна система.

Производството на прогестерон спада драстично, както и това на естроген, лутеинизиращ хормон, фоликулостимулиращ хормон и тестостерон, а менструалните цикли постепенно намаляват, докато изчезнат напълно. Успоредно със спада на естрогена се появяват и досадните симптоми на менопаузата като „горещи вълни“. Заслужава да се отбележат и метаболитните ефекти, при които основният метаболизъм се забавя, с възможност за по-лесно наддаване на тегло и при промяна на физическата форма на жената, с по-голяма склонност към натрупване на мазнини в областта на корема и талията.

Характерни са и промените в настроението, лесния депресивен синдром, безсънието и много други разстройства, които, когато също влияят значително на качеството на живот, се лекуват с хормонална „заместителна терапия“. От известно време обаче фитотерапията предлага много интересни средства в това отношение, като се започне с изофлавони или фитоестрогени, естествени молекули, които структурно наподобяват женския естроген, които са в състояние да компенсират липсата на тези хормони при жените от зряла възраст. Тази ситуация не трябва да се подценява като „неудобство“, но трябва да бъде добре наблюдавана и адресирана, тъй като те могат да представляват потенциални рискове за здравето, дори да доведат до сърдечно-съдови заболявания и остеопороза.

Те се комбинират с промени в настроението, депресивен синдром, безсъние и много други симптоми, които, когато имат инвалидизиращ ефект върху стандарта на живот, се лекуват с т. нар. хормонозаместителна терапия. Тези естествени молекули, известни като „фитоестрогени“, са структурно и функционално подобни на женския естроген и така са в състояние да компенсират дефицита на тези хормони, който физиологично намалява, когато жените съзряват.

Има нарастващ научен интерес към изофлавони, получени от екстракт от червена детелина за лечение на менопаузата, което се превръща в много популярно естествено помощно средство в това отношение, благодарение на наличието на много висока концентрация на изофлавони (много подобни на естрогените) и флавоноиди , който има действие много подобно на това на естрогените и е отчасти заместителна терапия на базата на фитоестрогени (хормони, извлечени от растения).

Репутацията на червената детелина в менопаузата обхваща няколко аспекта, които могат да подобрят качеството на живот на жените в менопауза, противодействайки на много от тези симптоми, типични както за тази фаза, така и за „климактериума“, предменопаузалния период, предшестващ пълното изчезване на менструален цикъл. Сред основните полезни ефекти на червената детелина е намаляването на честотата и интензивността на горещите вълни, които често се появяват през нощта, както и подобряването на самото качество на съня. Помага за намаляване на честотата на главоболието и подобрява настроението, което става по-стабилно и ясно, както и по-малко нервно.

Червената детелина е естествен лек, който е по-ефективен от соята в подкрепа на жени в менопауза. Действа в синергия с друг фитоекстракт от бобово растение Кудзу (Pueraria lobata), диворастящо растение, произхождащо от Япония и Китай, което мнозина смятат за ефективно при лечение на високо кръвно налягане, хипертония и тахикардия. Много други функции се приписват на това растение във връзка с проблемите в менопаузата, като подпомага реминерализацията на костите, допринася за подобряване на микроциркулацията и артериалния поток и има мускулно релаксиращ ефект.

Той е особено богат на изофлавони като генистеин, даидзеин и пуерарин, чиито характеристики са, че действат върху невротрансмитери като серотонин, GABA и глутамат, стимулират производството на допамин, облекчават чувството на зависимост и компенсират липсата на лекарственото вещество ( известна като „антидипсотропна“ активност). Много високата бионаличност на изофлавон пуерарин му позволява да остане в кръвния поток по-дълго.

Приемайте ежедневно по 2 капсули от продукта. Поради високата концентрация на естроген, червената детелина не се препоръчва по време на бременност и кърмене или при заболявания като ендометриоза, заболявания на щитовидната жлеза, фиброиди и тумори на гърдата, яйчниците или матката. Ако приемате лекарства, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете червена детелина, тъй като тя може да повлияе на някои активни съставки като тамоксифен, контрацептиви, антикоагуланти и антитромбоцитни средства.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “MENOPAUSE – YAMAMOTO RESEARCH”