MEDOL ® – 15 ТАБЛЕТКИ / 15 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

MEDOL ® – 15 ТАБЛЕТКИ / 15 ДОЗИ

19.99 лв.

Medol е продукт за жени в менопауза, както и за дами с проблемна менструация.

✔️ с екстракти от грозде, ангелика, тинтява, магнезий и витамин В6;

✔️ противодейства на нарушенията на менструалния цикъл;

✔️ намаляване на умората и отпадналостта;

✔️ нормална психологическа функция;

✔️ регулиране на хормоналната активност;

✔️ противодейства на симптомите на предменструалния синдром;

✔️ женски съюзник при менструални болки;

Партида: 22D0504 | Срок на годност: 06/2024 | SKU: 4926266003837

В наличност

Описание

Medol ® е хранителна добавка, създадена за жени на базата на екстракти ангелика, треска, магнезий и витамин В6 и други. Ангеликата и треската помагат за противодействие на нарушенията в менструалния цикъл. Магнезият допринася за намаляване на умората и умората и за нормална психологическа функция. Витамин В6 допринася за нормалното формиране на червените кръвни клетки, регулирането на хормоналната активност и нормалното функциониране на нервната система.

Факт е, че много жени в тези конкретни дни страдат от всички (или част от) тези психофизични симптоми водят до повече или по-малко инвалидизиращи състояния. В тази връзка е показано, че хранителните продукти имат някои интересни и ефективни оръжия, за да предотвратят или облекчат, поне отчасти, тези неудобства. Гроздето (Vitex Agnus Castus L.) се нарича още „целомъдрено дърво“ или „дърво на целомъдрието“, тъй като през Средновековието е използвано от монаси за инхибиране на либидото в манастирите благодарение на своите антиафродизиачни качества. Няколко проучвания показват благотворния ефект на шайбъри върху всички симптоми на предменструалния синдром и лекът се е превърнал в често препоръчителна добавка за много гинеколози. Германското министерство на здравеопазването вече одобри употребата му при нередности в менструалния цикъл, предменструален синдром и мастодиния (болки в гърдите, които се влошават в предменструалната фаза). Частите, използвани в натуралните добавки, са сушени плодове, богати на флавоноиди, гликозиди и терпени.

Изглежда, че Chasteberry има пряко действие върху женската ендокринна система, особено върху хипофизната жлеза, където се наблюдава отделянето на пролактин и баланса между естрогена и прогестерона. Ползите след прием на хаштаби се проявяват чрез намаляване на напрежението в гърдите, по-добро регулиране на менструалния поток, но и контрол на зачервяванията, което го прави чудесен в менопаузата. В повечето случаи естрогенът преобладава за сметка на прогестерона и това води до заболявания, които включват раздразнителност, чувствителни и болезнени гърди, задържане на вода и болки в матката, но също така и обилна менструация, безплодие, наддаване на тегло, целулит, мигрена, принуда на храната или акне , Шафранът действа директно върху женските хормони, естрогена и прогестерона, като влияе положително на менструалния цикъл, подобрявайки плодовитостта и настроението. Той също така действа върху производството на допамин и пролактин, които влияят върху секрецията на прогестерон.

Друг полезен фитоекстракт за предменструален синдром е ангеликата (Angelica Sinensis), използвана в традиционната китайска медицина за подпомагане на женския апарат и успокояване на менструалните нарушения, като аменорея, дисменорея и небалансирано състояние на менопаузата. Частта, използвана в естествените добавки за предменструален синдром, е коренът на ангеликата, който съдържа ферулова киселина, витамини В12, А и Е, аскорбинова киселина, фитостероли и минерални соли. Анжелика изглажда и отпуска мускулите, по-специално тя има „спазмолитично“ действие върху маточните контрактури, намалявайки тези спазми и спазми, характеризиращи дисменорея (т.е. болезнена менструация) и има противовъзпалително действие за женския апарат. Китайската традиция предполага, че ангеликата се използва и за облекчаване на горещите вълни и метенето в менопаузата. Анжелика по принцип помага да се балансира женската хормонална структура като цяло, което е как частично да обясним ползите от всички гинекологични симптоми. Друг ценен съюзник, на който жените могат да разчитат за противодействие на симптомите на ПМС, е магнезият. По време на 7-10 дни лутеална фаза, които водят до колебания на естрогена и прогестерона с невротрансмитерни дисбаланси, огромна поредица от емоционални, физически и поведенчески симптоми. Въпреки че науката все още се опитва да открие точно механизмите, залегнали в основата на ПМС, в различни проучвания се установи, че дефицитът на магнезий по време на лутеалната фаза е влияещ фактор, особено за симптоми като мигрена, спазми, раздразнителност и настроение. Приложението на магнезий показа за повечето пациенти, участващи в проучванията, значително намаляване на болката и раздразнителността.

В съвременната билкова медицина треската се използва за предотвратяване на кризи с мигрена и главоболие, но нейният благоприятен ефект е преоткрит за ПМС и болки в цикъла. Активната му съставка е партенолид, аналгетик, който отпуска мускулите на кръвоносните съдове и предотвратява отделянето на серотонин, причиняваща мигрена. Това със сигурност може да е от полза за жените, които страдат от него през “онези дни”, по-специално неговият спазмолитичен ефект се препоръчва за намаляване на болката в цикъла. Както при други предишни природни вещества, треска се поддава като ценно и синергично средство за жените, взето най-малко седем до десет дни преди периода. Витамин В6 (пиридоксин) често присъства във всички добавки на ПМС и се нарича “витамин на жената”, защото е в състояние да облекчи болката в гърдите и главоболието, намалявайки задържането на вода, както и промените в настроението, тъй като участва в процеса на синтеза на серотонин , Освен това сред функциите му има поддържане на хормоналния баланс чрез увеличаване на производството на прогестерон и разрушаване на естрогена от черния дроб. Той също така повишава прага на възприемане на болка.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Медол ® /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303836

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 04/09/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 15 таблетки | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 15

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 ТАБЛЕТКА)

Сух екстракт от Chasteberry – 200 мг

от които агнузиди – 1 мг

Ангелика екстракт – 100 мг

Сух екстракт от треска – 100 мг

Магнезий – 56.3 мг (15% от реф. стойност)

Витамин Б-6 – 3 мг (215% от реф. стойност

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСTАВКИ:

Магнезиев бисглицинат, пълнители: целулоза, дикалциев фосфат; сух е кстракт от грозде (Vitex agnus-castus L., плод) 0,5 % агнузиди, сух екстракт от ангелика (Angelica sinensis (Oliv.) (Diels), корен), сух екст ракт от тинтява (Tanacetum parthenium (L.) Sch. Bip. , надземни части с цвет я), антислепващи агенти: силициев диоксид, магнезиев и соли на мастни киселини; витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид).

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За нормалното протичане на менструалния цикъл при жената.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте 1 таблетка веднъж дневно с вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “MEDOL ® – 15 ТАБЛЕТКИ / 15 ДОЗИ”