Ново зареждане на продукти Yamamoto Nutrition в раздел Онлайн магазин! Топ качество на страхотни цени!

MEDOL ® – 15 ТАБЛЕТКИ / 15 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

MEDOL ® – 15 ТАБЛЕТКИ / 15 ДОЗИ

19.99 лв.

Накратко за Medol – това е продукт за жени в менопауза, както и за дами с проблемна менструация. Хранителна добавка, създадена за жени на базата на екстракти ангелика, треска, магнезий и витамин В6 и други. Ангеликата и треската помагат за противодействие на нарушенията в менструалния цикъл. Магнезият допринася за намаляване на умората и умората и за нормална психологическа функция. Витамин В6 допринася за нормалното формиране на червените кръвни клетки, регулирането на хормоналната активност и нормалното функциониране на нервната система.

В наличност

Описание

Medol ® е хранителна добавка, създадена за жени на базата на екстракти ангелика, треска, магнезий и витамин В6 и други. Ангеликата и треската помагат за противодействие на нарушенията в менструалния цикъл. Магнезият допринася за намаляване на умората и умората и за нормална психологическа функция. Витамин В6 допринася за нормалното формиране на червените кръвни клетки, регулирането на хормоналната активност и нормалното функциониране на нервната система.

Факт е, че много жени в тези конкретни дни страдат от всички (или част от) тези психофизични симптоми водят до повече или по-малко инвалидизиращи състояния. В тази връзка е показано, че хранителните продукти имат някои интересни и ефективни оръжия, за да предотвратят или облекчат, поне отчасти, тези неудобства. Гроздето (Vitex Agnus Castus L.) се нарича още „целомъдрено дърво“ или „дърво на целомъдрието“, тъй като през Средновековието е използвано от монаси за инхибиране на либидото в манастирите благодарение на своите антиафродизиачни качества. Няколко проучвания показват благотворния ефект на шайбъри върху всички симптоми на предменструалния синдром и лекът се е превърнал в често препоръчителна добавка за много гинеколози. Германското министерство на здравеопазването вече одобри употребата му при нередности в менструалния цикъл, предменструален синдром и мастодиния (болки в гърдите, които се влошават в предменструалната фаза). Частите, използвани в натуралните добавки, са сушени плодове, богати на флавоноиди, гликозиди и терпени.

Изглежда, че Chasteberry има пряко действие върху женската ендокринна система, особено върху хипофизната жлеза, където се наблюдава отделянето на пролактин и баланса между естрогена и прогестерона. Ползите след прием на хаштаби се проявяват чрез намаляване на напрежението в гърдите, по-добро регулиране на менструалния поток, но и контрол на зачервяванията, което го прави чудесен в менопаузата. В повечето случаи естрогенът преобладава за сметка на прогестерона и това води до заболявания, които включват раздразнителност, чувствителни и болезнени гърди, задържане на вода и болки в матката, но също така и обилна менструация, безплодие, наддаване на тегло, целулит, мигрена, принуда на храната или акне , Шаранът действа директно върху женските хормони, естрогена и прогестерона, като влияе положително на менструалния цикъл, подобрявайки плодовитостта и настроението. Той също така действа върху производството на допамин и пролактин, които влияят върху секрецията на прогестерон.

Друг полезен фитоекстракт за предменструален синдром е ангеликата (Angelica Sinensis), използвана в традиционната китайска медицина за подпомагане на женския апарат и успокояване на менструалните нарушения, като аменорея, дисменорея и небалансирано състояние на менопаузата. Частта, използвана в естествените добавки за предменструален синдром, е коренът на ангеликата, който съдържа ферулова киселина, витамини В12, А и Е, аскорбинова киселина, фитостероли и минерални соли. Анжелика изглажда и отпуска мускулите, по-специално тя има „спазмолитично“ действие върху маточните контрактури, намалявайки тези спазми и спазми, характеризиращи дисменорея (т.е. болезнена менструация) и има противовъзпалително действие за женския апарат. Китайската традиция предполага, че ангеликата се използва и за облекчаване на горещите вълни и метенето в менопаузата. Анжелика по принцип помага да се балансира женската хормонална структура като цяло, което е как частично да обясним ползите от всички гинекологични симптоми. Друг ценен съюзник, на който жените могат да разчитат за противодействие на симптомите на ПМС, е магнезият. По време на 7-10 дни лутеална фаза, които водят до колебания на естрогена и прогестерона с невротрансмитерни дисбаланси, огромна поредица от емоционални, физически и поведенчески симптоми. Въпреки че науката все още се опитва да открие точно механизмите, залегнали в основата на ПМС, в различни проучвания се установи, че дефицитът на магнезий по време на лутеалната фаза е влияещ фактор, особено за симптоми като мигрена, спазми, раздразнителност и настроение. Приложението на магнезий показа за повечето пациенти, участващи в проучванията, значително намаляване на болката и раздразнителността.

В съвременната билкова медицина треската се използва за предотвратяване на кризи с мигрена и главоболие, но нейният благоприятен ефект е преоткрит за ПМС и болки в цикъла. Активната му съставка е партенолид, аналгетик, който отпуска мускулите на кръвоносните съдове и предотвратява отделянето на серотонин, причиняваща мигрена. Това със сигурност може да е от полза за жените, които страдат от него през “онези дни”, по-специално неговият спазмолитичен ефект се препоръчва за намаляване на болката в цикъла. Както при други предишни природни вещества, треска се поддава като ценно и синергично средство за жените, взето най-малко седем до десет дни преди периода. Витамин В6 (пиридоксин) често присъства във всички добавки на ПМС и се нарича “витамин на жената”, защото е в състояние да облекчи болката в гърдите и главоболието, намалявайки задържането на вода, както и промените в настроението, тъй като участва в процеса на синтеза на серотонин , Освен това сред функциите му има поддържане на хормоналния баланс чрез увеличаване на производството на прогестерон и разрушаване на естрогена от черния дроб. Той също така повишава прага на възприемане на болка.

Дозировка: 1 таблетка на ден ,започнете 8-10 дни преди менструалния период.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “MEDOL ® – 15 ТАБЛЕТКИ / 15 ДОЗИ”