PAPPA REALE – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

PAPPA REALE – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

Original price was: 19.99 лв..Current price is: 9.99 лв..

Pappa Reale е пчелният еликсир с възстановяваща сила за намаляване на умората и умората:

✔️ нормална функция на имунната система;

✔️ поддържащо и възстановяващо действие;

✔️ намаляване на умората и отпадналостта;

Партида: G2F179 | Срок на годност: 06/2024 | SKU: 4926266003233

В наличност

Описание

Докато хората са знаели за меда от древни времена, пчелното млечице е открито едва в средата на XVII век. През годините продуктът е обект на многобройни изследвания, фокусирани главно върху ефектите на пчелното млечице при неврастения, преумора, бременност и различни заболявания. Към днешна дата над 180 различни съединения са идентифицирани като компоненти на продукта; те му придават стимулиращи енергията метаболитни, антибактериални, антисептични и противовъзпалителни свойства. Изследователите обаче стигат до заключението, че ефектите на пчелното млечице не се ограничават до тези области и че са необходими допълнителни изследвания; това може да разкрие нова информация за неговия състав и възможните приложения.

Пчелното млечице се секретира изключително от пчелите работнички (т.е. тези между 5-ия и 14-ия ден от живота им в зряла възраст) и се отделя от жлези, разположени на главата им. Веществото е на протеинова основа и светло жълт цвят с отличителен аромат и кисел, но сладък вкус; производството му е следствие на прехранване с цветен прашец сред пчелите, но мястото му в нашето общество като тонизиращо и възстановяващо средство е установено от много отдавна.

За пчелите това е храна, приложена на всички млади ларви до третия ден от живота им. След това е запазено за онези, които ще продължат да се превръщат в “кралици пчели”, а останалите (бъдещи мъже и работници) получават смес от мед и цветен прашец. Имайте предвид, че една кралица има жизнен цикъл над пет години, докато работникът живее около 45-90 дни: това несъответствие по същество се определя от начина на хранене на пчелната кралица. Пчеларите правят партиди пчелно млечице, като „заблуждават“ пчелите работнички за производството на веществото за голям брой кралици; след като желето е прибрано, само няколко всъщност оцеляват.

Този процес позволява на пчеларя да произвежда само няколко грама пчелно млечице в замяна на много часове работа, което обяснява повишената цена на продукта. Изстъргва се от кошерите на ръка с помощта на неметални инструменти или се изсмуква през стъклени епруветки и след това се поставя в стерилни стъклени съдове, докато пчеларят няма достатъчно за обработка. След това желето се филтрира, за да се отстранят всички примеси, и се охлажда в специални контейнери, които да се продават пресни и съхранявани в хладилник, или сушени чрез замразяване и се предлага като добавка в различни форми, включително капсули, прах и флакони. Основните компоненти на пчелното млечице, чиито пропорции варират в зависимост от конкретния кошер, са вода, протеини, захари, мазнини и минерали. Водата представлява около две трети от прясно пчелно млечице. Въпреки това, когато се анализира сухото му тегло, протеините и захарите са далеч най-разпространените съставки. Протеините съставляват средно 73,9% тегловно; голяма част от тях идват под формата на аминокиселини, както свободни, така и комбинирани.

Пчелното млечице съдържа всички осем от незаменимите за човека аминокиселини. Съдържанието на захар се състои главно от фруктоза и глюкоза в относително постоянни пропорции, подобно на нивата в меда (т.е. с доминиращата захар с фруктоза). В много случаи фруктозата и глюкозата заедно съставляват 90% от общите захари, докато съдържанието на захароза варира значително от една проба до друга. Съдържанието на мазнини е много важна характеристика на пчелното млечице по много причини. 80-90% тегловно съдържание на мазнини се състои от свободни мастни киселини с необичайни и дори редки молекулярни структури. Това са главно хидрокси мастни киселини или късоверижни дикарбоксилни киселини, които обикновено се срещат както в животински, така и в растителни хранителни продукти. Тези мастни киселини са отговорни за повечето биологични свойства, свързани с пчелното млечице. Преобладаващите минерали (в низходящ ред) са K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu и Mn, като калий е най-разпространен. Витамините, присъстващи в големи количества, са тиамин (В1), рибофлавин (В2), никотинамид (В3 или РР), пантотенова киселина (В5), пиридоксин (В6), мио-инозитол (В7), биотин (Бе или Н) и фолиева киселина киселина (В9). Съществуват и много малки количества витамин А, витамин С, витамин D и витамин Е. Други компоненти включват ацетилхолин, антибактериален и антибиотичен фактор, произведен от пчелите в процеса на усвояване на медена роса, нектар и цветен прашец. Резултатът е продукт, който осигурява много енергия и се препоръчва за особено стресови периоди, за борба с астенията и за защита на имунната система. Той ви помага да се справите по-добре с променящите се сезони или да се справите с критичен период, когато почувствате нужда да оптимизирате всеобщото благосъстояние на тялото си.

Пчелното млечице е наистина “специален” естествен елемент, който действа като тонизиращо / възстановяващо средство и се препоръчва за деца, възстановители, спортисти и студенти, благодарение на положителния си стимулиращ ефект при справяне с физическата и психическата умора. Той може да балансира тялото ви, ако страдате от енергиен дефицит и изпитвате умствена и физическа умора. Ценен от педиатри и майки в продължение на много години, този ценен тоник насърчава развитието и растежа при децата. В областта на педиатрията успешно се използва при бебета, родени преждевременно и следователно с поднормено тегло, а също така често се дава на бебета, страдащи от липса на апетит или проявяващи признаци на малабсорбция. Пчелното млечице помага за подпомагане на растежа – всъщност увеличаването на теглото, причинено от приемането му, не е просто резултат от увеличаване на апетита, а по-скоро от специфично действие, което подпомага усвояването на храната. Освен за деца, той се предписва и за възрастни хора, страдащи от липса на апетит, и за тези, които се нуждаят от повече енергия (в случай на сенилна астения). Той има балансиращ ефект върху централната нервна система при безсъние и състояния на тревожност и нервно напрежение. Действа като антисептик срещу микроби от различни видове, включително стафилококус ауреус и има антивирусен и противогъбичен ефект, засилвайки активността на стомашно-чревната система и надбъбречните жлези (оттук и таксуването му като помощно средство срещу стрес).

Пчелното млечице също е ценен източник на бифидобактерии – “приятелски” бактерии, които поддържат здравето на стомашно-чревния тракт – и по този начин действа като пробиотик. Наличието на полезни бифидобактерии предпазва от кандида, непоносимост към храна, чревно възпаление и дисбиоза и има проучвания, сочещи, че това може да бъде потенциално оръжие срещу диабет тип 2 в бъдеще (въпреки че се налага по-нататъшно изследване). По отношение на метаболизма е доказано, че дневният прием на само 100 mg пчелно млечице намалява общия холестерол, LDL (лошия) холестерол и триглицеридите, като същевременно увеличава HDL (добрия) холестерол. Ето защо тези резултати предполагат, че пчелното млечице може да играе положителна роля за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Наблюдавано е също така намаляване на кръвното налягане при индивиди с хипертония благодарение на наличието на биоактивни пептиди с антихипертензивни свойства. За да усвоите най-добре хранителните вещества, препоръчваме да приемате пчелно млечице през устата на празен стомах, за предпочитане 15-30 минути преди закуска.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Папа реале /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303856

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 04/09/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 капсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 КАПСУЛА)

Лиофилизирано пчелно млечице – 200 мг

от което 10-HDA – 8 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Лиофилизирано пчелно млечи це 4% 10-хидрокси-деценова киселин а, пълнители: целулоза, дикалциев фосфа т; желатин, антислепващи агенти: силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини; цвят: E 171.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За подобряване имунните сили на организма.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте по 1 капсула на ден с вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “PAPPA REALE – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ”