Фитнес програма и диета при футболисти

Фитнес програма и диета при футболисти

Мой клиент от месец ноевмри 2016 година е Мехди Бурабия. Той ме потърси, за да подобря неговото физическо състояние, да подобря неговата физика, издържливост и фукционалност, в качеството му на фубтолист от ПФК “Левски” София.

До тогава, Мехди лекушваше травма и не бе сред титулярите, на игралното поле. Но … лека полека, веднъж когато започна да спазва моята диета и фитнес програма (абонаментът му включваще одит, т.е. през целия период поддържахме връзка) неговите показатели започнаха да се подобряват.

Резултатите му също и това бе една от причините, да се завърне на своето титулярно място. Последва моментът с неговите изключително добри изяви. И се превърна в един от играчите, ключови за отбора, които дирижираха всичко по терена.

Не пропуснах момента, да си го помоля и за негова тениска с автограф, от периода, когато бе и футболист на моят любим отбор – ПФК “Черно Море” Варна. Особено запомнящ се с гола срещу ПФК Лудогорец, за Суперкупата на България за 2015 година.

Във момента, тениската на Мехди, краси моята лична стена на спомените, в моя физически магазин.

All my sympathy and thankfull for the work together

Мехди инвестира над 6 месеца работа с мен. По темите хранене, фитнес тренировки и хранителни добавки. Използвах стъпалообразния си подход и абонамент след абонамент надграждах своите виждания и идеи, за да мога да развия физиката на Мехди така, че той да се чувства по-силен, по-атлетичен и най-комфортно в своята зона на терена. Това обяснява и причината в разликата с работните повторения, почивки между сериите във фитнес програмата ми и т.н.

Добавките, които Мехди Бурабия използва бяха и са най-добрите в световен мащаб. Диетата му също – пълен спектър храни. И не на последно място – най-накрая, професионален атлет, да гласува пълно доверие и да инвестира лични средства, за да бъде по-добър към консултант по темите хранене, фитнес тренировки и суплементиране. Само за сравнение, ще кажа, че и други лица, изключително популярни са ме търсили, клубове дори, но винаги, ако е можело и за без пари да им помогна, ще е чудесно … та на темата – Мехди си заплащаше за ползите, той ме нае, за да бъде най-добрия за своята зона, за нашето първенство и всичко е факт! По мое мнение, Мехди Бурабия е най-добрият играч за своя пост от всички отбори, до днешна дата – чисто физически и психически.

Аз, като негов ментор и отговорник за неговото здраве и форма (само в направление физиология, без да се намесвам в тактическите футболни тренировки, разбира се) заставам плътно зад гърба му и го помолих за гласност по отношение на една наболяла тема, а именно загубата на отбора му “Левски” от ЦСКА-София, през изминалия уик-енд с 0:3. Хората, които следяха мача директно по телевизията и хората, които след това сърфираха в интернет, се превърнахме в свидетели на нещо, което не беше никак хубаво – като гледка и реакции на публиката на самия терен и пистата около него.

Пиша тези редове, не като страстен фен на Черно Море (защото съм такъв и не го крия), а като адекватен защитник върху правата на Мехди – бидейки до ден днешен негов консултант. Мехди е изключително изпълнителен и старателен клиент. Разбира се, не се нахвърлям към хората, пресекли границата на трубините и понечели да събличат тениските на футболистите, посетили ги в близост, след края на мача. Самият Мехди напуса в своята социална мрежа:

What happened after the match is unforgivable, the violence have no place in the stadium and in football! Even through hard times the integrity of players can’t be infringed! I would like to congratulate the Real fans which were still singing and supporting us even through the result!

Аз също съм медия, при това с хилядна аудитория всеки месец и многомилионна такава, по темите фитнес, хранене, уелнес и хранителни добавки. И именно защото имам медия с читатели, които много уважавам и чрез тях искам да заявя: не одобрявам нападките на фенове, независимо с какъв цвят са те (дори и по расов критерий), за това той (Мехди) какъв бил. Може, ако ви е интересно или съм провокирал друг вид любопитство, да проверите какво се пише за него: балерина, мързел, да си ходел там от където бил дошъл, не бил за Левски и т.н. А до сега аз какво писах и за какво писах?

Към днешна дата, аз съм единствения ментор на Мехди от половин година насам. Гласно заявявам, че това е единствения футболист в момента, който инвестира средства, всеки месец, за да бъде професионалист, при това по-добър от предходния месец. Искам с този мой материал, самото ръководство на отбора, първо да бъде осведомено, второ – да застане зад гърба на моя клиент! Специално Мехди Бурабия не заслужава нито една критика! Споделих защо … обърнете внимание над по-добрата визия на играча, вижте неговите подобрени показатели – издържливост, взривност, вижте какъв терен покрива и какъв периметър и помислете защо му се налага, да го прави?

Задължително е, когато пишете за определн футболист какъв е, поне да го познавате. Аз се докоснах до неговото ежедневие, благодаря и на прекрасната му съпруга, която инвестира време, за да приготвя храната му. Това е професионалният атлет. Също така гласно заявявам, че моята работа, нашата работа, съвместната ни такава е една от основните причини днес Мехди дори да претендира и за повече ползи, към отбора, чийто инициали носи на тениската си, когато е на терена, в игра, за чест и слава на клуба. Уважавайте труда на хората и най-малкото се запознайте с този негов труд.

Да, спортът е това – губиш, печелиш … падаш срамно дори (мога да ви дам примери и с “моят” Черно Море) … Но не забравяйте, че този спорт е колективен такъв и на терена играят 10 човека, 11-тия пази вратата. Мехди не е нито защитник, нито център нападател, нито вратар, дори и крило не е! Мехди е единствения футболист, който за сезон 2016/2017 спазваше най-добрата диета, фитнес програма и ползваше най-добрите суплементи. Това струваха пари, които другите “инвестираха” по нощните клубове, нали така?
Затова, коректно е, всички които го познават, го обичат и почитат отбора си – бъдете зад него! Защото поне той го заслужава! За другите не мога да коментирам …

Благодаря ти Мехди, за всичко – доверието, времето и изпълнителността ти! Уверявам те, цялата спортна гилдия вижда твоето израстване и бях длъжен да я запозная с една от причините за този твой успех!

Твой, Белчо!

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив