Всичко за 5-HTP хидрокситриптофан

Всичко за 5-HTP хидрокситриптофан

5-HTP е с химична структура на аминокиселините. В нашият организъм се преобразува в съединение, което ви е познато. То се казва серотонин. Серотонинът предизвиква за нас едно много приятно усещане – спокойствие, добро настроение. Чрез високи нива на серотонин, 5-HTP предизвиква и по-здрав сън, по-добро възстановяване чрез отпускане на мускулатурата.

5-HTP като съставка, можете да откриете в много топографски зони на нашето тяло. Основно, тя се намира в мозъка, кръвните телца и храносмилателната система. В натурална форма, т.е. храните, в които се съдържа в по-големи количества, са:

  • пуешкото месо
  • тиквата
  • зеленолистни зеленчуци

Като хранителна добавка, 5-HTP хидрокситриптпфан намира широко приложение в цели като:

  • подобряване на настроението
  • проблемно заспиване
  • силна раздразнителност

Начините на прием на 5-HTP хидрокситриптофан са унивалентни – както за тинейджъри, така и за възрастни. Може да се използват дози от 50 мг, приети на три отделни приема. Например на закуска, обяд и вечеря. Някои хора могат да увеличат дозите, което е напълно безопасно, но и изискващо – рецепторите могат да бъдат възбудени от дози от по 100 мг три пъти дневно. Винаги приемайте 5-HTP хидрокситриптофан с храна!

Продукти съдържащи 5-HTP хидрокситриптофан:

Следете всички продукти с 5-HTP хидрокситриптофан NOW Foods и хидрокситриптофан Natrol тук.

Магазин-Белчо-Христов-Хранителни-добавки-Варна

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив