Гугулстерони – описание, действие, ползи и прием (приложение)

Гугулстероните са растителни стероли, извличани от едно интересно дърво – Мукул миртовото дърво, известно още като гугул или балсамово дърво. Латинското му наименование е Commiphora wightii.

На външен вид това дърво е едно особено дребно дръвче, което се среща най-често в Индия и особеното и характерно нещо за него е, че отделя гъст, смолист сок, когато се направят прорези през кората му. Самата смола се събира от векове от местните като ценен лек, който е сериозно застъпен в аюрведическата медицина. Местните знахари и до днес я използват като цяр при ревматизъм, артрит, неврологични заболявания, хемороиди, уринарни инфекции и кожни заболявания. Но тук, ще разгледам темата гугулстерони и за други цели и ползи.

Гугулстерони и физиология

Изследванията показват, че гугулстероните намаляват производството на холестерол от черния дроб, тъй като действат като антагонисти на рецепторите за солите на жлъчната киселина – т. нар. фарнезоид Х рецептори. Така наред с общия, намаляват нивата и на „лошия холестерол” (LDL) и триглицеридите. Което си е една страхотна полза за тази група химични съединения. Нали?

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net, в който предлагам само най-работещите продукти, събрани на едно място от цял свят:

Във фитнес индустрията, гугулстерони под формата на хранителни добавки има и работя с тях. Смолата на дръвчето, както посочих, се пречиства до формата на изолат със стандартизирано съдържание на гугулстерон-Z и гугулстерон-Е. Колкото по-тъмна е смолата, толкова по-мощен е екстракта извличан от нея, като жълтата гугулстеронова пудра е по-слабо ефективна от кафявата. Това е много важно уточнение, особено когато става дума за по-качествени гугулстеронови продукти. Точно тези особености, аз споделям на всички мои клиенти. Мисля, че е само единствено в тяхна полза и услуга.

Гугустероните (Guggulsteroids) са се доказали своята роля в поддръжката на нормални кръвни липидни нива. Отделно, колкото и встрани да стои темата, гугустероните поддтжат хубав тургур мекота на кожата чрез намаляване появата на дефекти и оптимизиране на функцията на щитовидната жлеза (като по този начин поддържа идеалната загуба на мазнина и телесно тегло)

Визирайки тези научни доказателства, споделям и мнението и виждането си, че продукти на основата на гугустерони наистина значително подобряват статуса на кожата. Мои клиенти, които са ползвали продукти на основата на гугулстерони, дават обратна връзка към мен, че акне или ранички по кожата много бързо изчезват. А такива, които съчетават гугулстерони към термогенни фат-бърнъри, значително засилват действието на термогените.

Както става ясно, гугулстероните стимулират производството на хормоните на щитовидната жлеза, увеличавайки нивата на метаболизма и производството на енергия в тялото. Освен че стимулират термогенезата, гугулстероните предотвратяват отлагането на нова мастна тъкан. Този факт е особено важен и интересен!

Съдържащите се в гугулстероните тритерпен и миранол А имат мощни противовъзпалителни свойства. Ин витро и ин виво изследванията на гугулстероните показват, че те могат да спрат превръщането на доброкачествените в злокачествени тумори, а освен това прекъсват цикъла на размножаване и провокират апоптоза (саморазрушаването) в редица видове ракови клетки, включително и в резистентните на химиотерапия клетки, без да засяга здравата тъкан. Разбира се, тук много хора ще проявят съмнение, но един е най-правилният извод – гугулстероните не вредят по никакъв начин!

В суплементарната промишленост гугулстероните са включени в състава на комплексни фат-бърнъри като стимулатори на термогенезата по време на хранителни режими и интензивни тренировки с цел отслабване, както и в продукти за стимулиране на щитовидните хормони или за подобряване на липидния баланс и понижаване на холестерола.

Препоръчителният прием на гугулстероните

Той се движи в интервал от 30 ди 60 мг приет на дози от 3 пъти дневно с основните хранения за деня.

Предназначение на гугулстероните

Гугулстероните са перфектният суплемент за всеки, който търси безопасен и ефективен начин за стимулиране на процеса на загуба на тегло, особено в случаи на продължителна диета. За разлика от много други добавки за отслабване, като ефедрин, кофеин, йохимбе, синефрин и т.н., гугулстероните не засягат по никакъв начин централната нервна и сърдечно-съдовата система и поради това се считат за една от най-безопасните хранителни добавки за отслабване на пазара. Гугулстероните стимулират дейността на щитовидната жлеза и така ускоряват метаболизма по естествен начин, което гарантира загуба на тегло, тъй като повече калории се изгарят от организма ежедневно.

Обратно към раздел “Добавки”.

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Флайс с дъмбели (гири) – фитнес упражнения за гърди

Флайс с дъмбели (гири) за гърди: техника на изпълнение Флайсът с дъмбели е може би най-оформящото фитнес упражнение за гърди!...