Viber: +359 898 87 16 37

Кардио тренировката предотвратява вредите от мазните храни

Високомазнинните диети (ВМД) могат да доведат до заболяване на коронарната артерия, сърдечно заболяване или удар! Знаехте ли, че яденето на само едно хранене в деня на мазнини може да натовари кръвоносните съдове?

След хранене, мазнините навлизат в кръвния поток и предизвикват възпалителна реакция в клетките, стеснявайки кръвоносните съдове. Това ги прави тесни, което от своя страна пречи на кръвния поток към жизнено важни органи и може да предизвика сърдечен удар или пристъп при хора със сърдечно-съдови заболявания!

Затруднената циркулация на кръвта се наблюдава в продължение на средно 6 часа след високомазнинно хранене. Енергична фитнес тренировка обаче, в рамките на два часа след такава консумация, забележете, предотвратява такива ефекти, според изследователи от Университета Индиана.

Кръвообръщението в човешкото тяло: повече информация тук.

Участниците в този Американски експеримент, от Университета Индиана, приели нискомаслено ядене, високомазнинно ядене и високомазнинно ядене с последвало 45 минутна кардио-фитнес програма. Циркулацията на кръвта намаляла след мазното ядене, но се увеличила, когато мазното хранене било последвано от интензивна кардио-фитнес дейност!

Изводи: опитвайте се да избягвате храните, богати на наситени мазнини и транс мазнини. Ако човек прегреши с нещо, с някоя от тези храни, предпази артериите си с една хубава аеробна фитнес тренировка или карбо-фет блокер:

Повече за Cheaters Relief, тук.

Кардио фитнес тренировка можете да проведете навсякъде около вас. Фитнес залите предлагат пътеки или кростренажори, а аз мога да ви предложа начина, по който да ги използвате, без да си губите времето:

Отделете 4 пъти седмично време за 70 минутна кардио фитнес тренировка. Препоръчал съм в моят фитнес продукт следната схема: да се тренира в понеделник, вторник, четвъртък и петък. В дните сряда, събота и неделя се почива. При хубави и стабилни стойности на вашите антропологични променливи (гръдна обиколка, талия и ханш) мога и ще пусна в диетата ви разтоварващ ден, в който ще ядете от всичко, но на малки порции и без да прекалявате. Това ще стане, ако продължим комуникацията си по е-мейли и видя с очите си резултатите.

Повече информация за “Кардио атака с BelchoHristov.Com V2”, тук.

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Архив