N.A.F.A. – 12.04.2010 г.

Днес приключи пирвият ден от цикъла лекции към курсовете за персонален фитнес треньор и диетолог по лиценз на N.A.F.A.. Изключително съм доволен от добрия старт, поради една проста причина – България ще има своите първи истински персонални фитнес треньори, които са обучени по Западен фитнес стандарт!

Първата разлика, която нашите фитнес курсисти видяха и разбраха днес, е че има разлика между бодибилдинг и фитнес – както в спортно-техническата подготовка, така и в самите кадри и знанията, които те трябва да имат! Точно с такива знания „дарихме“ нашите първи кадри. Това е N.A.F.A., това бе и само началото на всичко, което тепърва ще градим.

Ето кратко видео-интервю, което направихме специално за вас, читателите на BelchoHristov.Com:

Накратко, през първият ден, ние, заедно с г-н Чимев запознахме курсистите с:

  • 3-те основни фитнес принципа, които са важни за всеки един фитнес треньор, когато провежда своите фитнес тренировки с фитнес клиент;
  • 3-те основни метода за мускулна хипертрофия за фитнес клиенти;
  • мускулите на долна и горна част на човешкото тяло;
  • основните типове мускулни влакна и тяхната роляв човешкия организъм;
  • факти за концентричната фаза на фитнес движението, както и ексцентричната фаза;
  • примери за тренировка за издържливост;
  • какво е стречинг и с какво е полезен за фитнес клиентите;
  • примери за травми на рамото и примери за това, как могат да се избегнат;
  • примерни разработени схеми за групиране на мускулните групи в рамките на една фитнес тренировка;

Денят в снимки:

Денят във видео:

Благодаря на Тодор Христов, за видео материалите, за които той много ни помогна! Благодарим ти!

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив