"Мразят, защото искат да са на мое място!"

Здравейте читатели на BelchoHristov.Com!

Казвам се Юлия Кръстева, на 24 години от град Пловдив. Занимавам се много усилено с мода и мечтата ми е да стана добър моден дизайнер. Хоби, а и удоволствие изпитвам, когато заставам пред обектив. А фитнеса е моето друго хоби – начин да разпускам и повод да водя здравословен начин на живот. От няколко години живея и работя в София.

Имам огромно желание да ви споделя моите впечатления, които натрупах по време на работата ми с г-н Христов. Защото както повода да се срещна с него, така и неговият стил на работа са причина да споделя всичко на вас.

Всичко започна преди 2 години, когато се реших по-сериозно да спортувам във фитнес залата. Беше зима и бягащата пътека и любимата ми музика бяха моето спасение и начин да избягам от сивото ежедневие. Но бързо разбрах, че не искам само да потичвам. Исках и да спортувам и да се храня, за да поддържам и визията си.

Тогава потърсих услугите на известни за града треньори. Буквално се лутах – започнах работа с един, после по стечения на обстоятелствата с друг и накрая се оказах без сериозен инструктор. Защо ли – защото всичките имах чувството, че ми казваха едно и също!

Продължих самичка да си тренирам около година. Тогава осъзнах, че моето желание да работя върху себе си е също достатъчно. Не усещах липсата на инструктор до мен. Но изведнъж, в един тренировъчне ден почувствах много силни болки по време на една моя тренировка. След няколко дена мястото около корема и в долната му част (и в областта около ханша) посиня и аз се уплаших!

Нямах някакви видими подувания или отоци, но областта около таза ми, стоеше синя, като че ли някой ме бе удрял! Така ми се провали една фотосесия, за която може да се каже, че и поддържах толкова интензивно и физическата си активност. Повярвайте ми, не бях спокойна. Много се и ядосах на себе си и уплаших. Нямах никакво доверие вече на инструктори и т.н. Потърсих из интернет (средата на месец септември) информация за този мой проблем. И така се натъкнах на сайта на г-н Христов.

Отначало се зарадвах, помислих си, че сайта се пише или поддържа от образован човек. Потърсих в бутона „За мен“ и останах изненадана. Същите снимки бях забелязала и на някои от статиите, които прехвърлих набързо. Почудих се, възможно ли е това лице, да пише по такъв начин. Повярвайте ми, имала съм срещи с наистина известни фитнес треньори и съм се убедила как говорят и после съм виждала техните програми. Това, което ми направи впечатление беше, стила на писане, който няма нищо общо с визията на г-н Христов.

Исках да се убедя, дали това не е някакъв фалшив сайт! Погледнах дали има оставена някаква форма за контакт и писах. Не очаквах отговор. Просто бях любопитна – не бях виждала този сайт, не бях и фен на търсенето на такава информация в интернет, но този мой проблем ме накара да се поразровя!

Една сутрин отворих пощата си и виждам получен е-мейл от г-н Христов. В него ставаше дума за отговори на мои въпроси, един от които гласеше:

С какво конкретно да съм полезен, в предивд, че не сте от град Варна?

Ами да, как да ми е полезен? Беше ми посочен вариант за онлайн консултиране, но не исках. Все пак аз бях със реален проблем, който касаеше и здравето и визията ми. Веднага този път звъннах на оставеният телефон. Малко се притеснявах, но след като чух „Здравейте и добър ден, Белчо Христов е на телефона …“ се успокоих и веднага попитах, кога е удобно да се срещнем, в предвид, че не съм от града му.

Беше ми записан час за среща след 3 дена. Защото аз така пожелах. Мислих, мислих и взех че тръгнах за Варна. Пристигайки отново проведнохме разговор, за да ме упъти, как да стигна до офисът му. След 20 минути вече бях там. Още с влизането си, той ме посрещна с една искрена усмивка и ме покани да седна. Попаднах в една проятна и комфортна атмосфера – топличко, уютно и подредено.

Г-н Христов ми предложи кафе, вода и веднага каза, да не се притеснявам и да споделям всичко, което сметна, че е нужно да знам, за да ми е полезен на 100%. След около 30 мин разговор, след като го запознах, събрах смелост да кажа и за синините ми. Той така ме погледна и каза:

Без да ги видя, нама как, ще гадая, още повече сте сега при мен, позволете ми да видя?.

Станах, дръпнах леко нагоре блузата си и така … притеснението ми ескалира. Странно ми беше всичко! Но, поведението му беше как да кажа, професионално и хладнокръвно – смело той огледа областта, имаше още синьо, докосна мястото, попита ме дали боли, захвана малко мястото с два пръста, пак ме попита дали боли или усещам ли нещо? Насочвах го. След това каза да се извия на една страна, после на друга и така.

Неговото мнение беше, че аз съм разтегнала коремни снопове мускулни влакна. Попита ме дали съм правила конкретни движения за корем и аз му отгворих, без да го лъжа. Той се съгласи с това и каза, че това е единствената причина. Предложи ми да помогне с програма и диета. Малко още поговорихме за това и каза, че след 2 дена готовата програма ще е на адреса ми във София.

Нахвърля някои неща в един тефтер. Водеше спокойно разговора, задаваше насочващи въпроси. Имаше нещо, което ме накара да си мисля, че това е човек, който си разбира от работата. Или най-малкото и искаше да ми го покаже, което ме успокои. Свършихме разговора, той ме изпрати с усмивка и така се прибрах. След 2 дена наистина куриери ми донесоха диск с програмата ми.

Не очаквах по такъв начин да протече срещата, откровено казано. То си беше направо преглед! За първи път да споделям на инструктор нещо и той да си записва. Още повече, инструктор да си има офис – не мислите ли, че е странно? Но както и да е, още по-странното беше, като отворох диска си – всичко беше изрядно подредено, оформено. Личеше си едно – старание!

Всичко, за което си говорихме беше изнесено като конкретни действия – какво да правя в залата. Имах и диета и всичко беше супер. Вече почти 2 месеца се ръководя по съветите на г-н Христов. Резултатите са:

  • свален един килограм
  • отоците отшумяха
  • чувствам се по-свежа

Когато същите тези инструктори (които са там в повечето случай заедно винаги) видяха разпечатките на г-н Христов, ме попитаха от къде съм се сдобила с тях – определено те бяха професионално изготвени, с лого, с картинки, а не с молив или химикалка. Аз им разказах съвсем спокойно всичко и те като избухнаха – почнаха да ми се чудят, как така, кой бил той?! Те за какво били в залата, това било тяхната работа и т.н. Затова сега не назовавам техните имена, но пък споделям случката, защото най-обидното беше следното: след като им казах, че лично съм отишла до Варна за среща, те ми казаха следното:

Не си поиска от нас, затова отиде при „оня“, така ли?

Това ме обиди! Първо моят проблем и причината да потърся на друго място помощ е едно, второ – изкараха и г-н Христов и мен като средностатистическа двойка – клиент – инструктор!?!? Сега не тренирам нито в тяхната зала, нито позлвам услугите им! Искам да запомните следното – не да ви убеждавам, да запомните – г-н Христов постъпи и се отнесе с професионализъм, от който всички трябва да се учат!

Убедих се с очите си. Затова се реших да пътувам над 1 000 км, за да се видя с него. И не съжалявам. Защото и до ден днешен се чуваме по телефона за кратки консултации, нещо пък, което ни най-малко очаквах. Това е един страхотен човек, абсолютен професионалист, човек със знания и много уникален подход. Повярвайте ми! След това, като прочетох и целият му сайт и виждам какво е вършил през годините, мога само да му кажа едно огромно благодаря! За вниманието, за доверието, за всичко …! Бог да Ви пази!

С поздрав,

Юла

П.С. Публикувайте всичко, поразместете нещо, ако се наложи. Това, което ми казахте като ваша реакция, когато ви споделих, че инструкторите така са реагирали, ме накара на 100 % да споделя това и пред вашите читатели. Вашите думи бяха много красноречиви: „Мразят, защото искат да са на мое място!“.

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив