Скоро N.A.F.A. стъпва и в България

Какво е N.A.F.A.?

N.A.F.A. е Северно Американска Фитнес Академия. Неин президент и основател е небезизвестният Борис Чимев. Това е най-цялостната и перфектна система за обучение и създаване на кадри фитнес треньори и фитнес инструктори. Академията има за цел да се заеме със следните основни задачи:

  • целта на Академията е да се yвеличат знанията на фитнес инструкторите и личните треньори, за едно по-добро осигyряване на високо качество в индивидуалния подход към клиента;
  • всички курсовe дават на обучаващите се знания, умения и увереност за творческo провеждане на лични или
    групови фитнес занимания;
  • сертификатите получени от N.A.F.A. ви потвърждават ангажимент към стандарти, признати от фитнес индустрията по цял свят и ви дават възможността да обучавате, мотивирате и тренирате другите;

N.A.F.A. се наема с отговорност да осигyри фитнес информация, която да отговаря на високите международни стандарти и да ви подкрепи в професионалното ви израстване като дипломиран фитнес консултант. Страхотно, нали?

Курсовете на N.A.F.A. обхващат:

Курсове за личен фитнес треньор

Това е всеобхватен фитнес курс на научна основа, за усъвършенствуване. Ще станете cертифиран личен треньор/фитнес треньор по международните стандарти. След този курс получавате знания по дисциплините:

# Анатомия, Физиология, Биомеханика
# Мускулация за горната и долната час на тялото.
# Тренировки по издръжливост.
# Разлика между вътрешно и външно трениране.
# Разтягане и гъвкавост.
# Често срещани мускулни и скелетни наранявания.
# Програмиране на упражнения.

Курс за cертификация за аеробен/групов треньор

Този курс ще ви даде оcновните познания за хореография, лидерство и как да използвате музиката с упражненията. Минималната изискана възраст за този курс е 16 години. Получавате знания по следните дисциплини:

# Развитие на програми по аеробика.
# Ползване на хореографии и на музикални техники.
# Ползване на различни аксесоари.
# Форма на курсовeте по аеробика.
# Преглед на мускулната физиология, на анатомията, и на анатомията на мускулната сила.
# Техники за предпазване от нараняване при трениране.
# Метод на обучение на аеробни стъпки и училищен подход.

Курс за сертификация за треньор на възрастни хора

Сертификацията за треньор на възрастни хора отваря врати за нови възможности с голямо бъдеще. След завършване на курса, ще бъдете дипломиран като треньор за възрастни хора и ще можете да осигурите най-доброто лично трениране за тази клиентела – както за здрави хора, така и за такива със сърдечно-съдови проблеми. Тренирането и упражненията за възрастни хора включват упражнения за сърдечно-съдовата система, гъвкавост, издръжливост, йога и пилатес особено за хора в по-напреднала възраст. Получавате знания по дисциплините:

# Анатомия, кинезиология и мускулна физиология.
# Програмиране на упражнения за специални групи.
# Трениране на гъвкавостта.
# Артрит и упражнения.
# Предпазване от нараняване и първа помощ.
# Развитие на програма за укрепване на сърдечно-cъдобата система.
# Мускулна тренировка за възрастни клиенти.

Курс за сертификация за диетолог

Получавате знания по дисциплините и теми като:

# Ролята на бeлтъчинитe в организма
# Усвояване на въглехидратите.
# Полезност на витамините и минералите.
# Упражнения и имунитет.
# Топ 10 на най-важните хранителни добавки.
# Митове за изгаряне на мазнини.
# Храненето и атлетизъм.
# Най-важно за храненето.
# Хранене и хранителни планове.
# Ястия и диети.
# Специфични хранителни стратегии.

Накратко, N.A.F.A. курсовете ще ви дадат всичко! Търсенето на лични фитнес треньори на местно, национално и международно ниво непрекъснато нараства. N.A.F.A. ще продължи да ви подкрепя след завършването на курса и да ви насочва към възможности за реализация след приключване на семинарно/тематичнита част. Дипломирането е гаранция за вашето усвояване на приетите стандарти във фитнес индустрията и ви дава възможност да обучавате, мотивирате и тренирате другите!

Какво ви дава N.A.F.A. курсът за лични фитнес треньори?

  • Ново начало!
  • Нова професия!
  • Много удоволствие!

Как можете да завършите N.A.F.A. курс за фитнес треньори?

На този въпрос искам лично аз да ви отговоря. От днес, официално за България N.A.F.A. ще се представлява от мен. Съвсем скоро ще бъде проведен и първият за страната ни N.A.F.A. курс, като имам огромното удоволствие да ви съобщя, анатомичната част и някои други теми от курса, ще се четат като лекции от самия мен.

Искам да изкажа дълбока благодарност за поканата и доверието, което именно моят учител, г-н Борис Чимев ми гласува. Постигнах много, благодарение на неговите знания и опит, но двамата заедно от тук нататък можем да ви дадем на вас още повече! Очаквайте съвсем скоро и подробности и информация относно самото провеждане и работна програма на курсовете N.A.F.A. за България, както и най-важното – кога ще се проведе първият за страната курс.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив