Фитнесът и диетите вредят на ставите – разбиване на мита

26/10/2013 / Уелнес и FAQ
Фитнесът и диетите вредят на ставите – разбиване на мита

Заседналият начин на живот (противно на схващането че фитнеса и диетите вредят) във връзка със съвременното ежедневие е безпрецедентно БЕЗУМИЕ, което ние, хората, не трябва да допускаме! Всеки един от нас работи вече повече (знаете, за да препечелва повече, за да развива своята дейност и други причини) – пред компютър, сред хора но по един доста по-различен начин – стоенето на едно място. Много офис работници, администратори на малки и големи IT компании, адвокати, счетоводители, банкови служители и т.н. споделят, че обездвижването става проблем за тях. Ето какво споделят в кратки щрихи хората, пред мен:

  • Имам болки в гърба и ставите
  • Усещам скованост в капачката и колената
  • Прибирайки се в къщи, краката ми отекват целите. Усещам „дърпане” в ставите …

И т.н. Познато, нали? В никакъв случай не мога да се похваля и аз самия с цветущото си здраве – по цял ден имам ангажименти. Стоене, изслушване на клиенти, писане на фитнес програми, диети, одити по тях, визуализация на режимите ми, поддържане на сайт, графическо онагледяване на дейността ми, поддържане и развиване на онлайн магазин, изпращане на поръчки и заявки – добавки и програми, обслужване на клиентите ми във физическия магазин, планиране, административни ангажименти и много още куп неща. Но … отделям по 1 час всеки ден за тренировка. Моето време за мен и моето здраве. Инвестирам и там!

Колко от вас правят същото? Това е както въпрос, така и провокация – винаги липсата на време ли е причината, или неосъзнатостта на задаващия се проблем – ставите? Второто. Заседналият начин на живот води до обездвижване и намаляване кръвотока. Знаете кръвта разнася и чрез лимфната система „храни” всички клетки и тъкани – включая и разглежданата от мен тъкан – ставите и сухожилията.

Всъщност, те ни служат за онази гъвкавост, която ни служи в ежедневието. Начина на живот пречи това да става факт. Което води след себе си проблемите – нещото, което не е нормално. Проблемът, който рано или късно се появява. Но въпросът беше – колко от вас правят стъпки към подобряване на това? Или колко от вас намират време за въпросната превенция? Моят съвет е винаги да имате време да спортувате! Не заради модата. А заради наложените проблеми, с които трябва да се съобразите. Това си е стрес, чрез който трябва адекватно да подадете нужните сигнали за промяна:

  • Чрез вида на храната, с която да захранвате ставите и връзките си
  • Чрез вида спорт и фитнес програма, с който/ято да захранвате и заздравите ставите и връзките си.
  • Чрез вида хранителни добавки, ако щете, с които да акселирирате процеса на възстановяване и превенция.

Тези 3 съвета винаги са работели при клиенти, на които съм изготвял програми. Знам че работят, защото много дълбоко и правилно се разглежда проблема (ставите и връзките) и корените на този проблем също. Под „корен на проблема” разбирайте (така ги наричам аз) – причините. Конкретните – които описах по-горе в материала.

  • За твърде заетите хора препоръчвам да се огледат внимателно и да видят в техния дом къде могат да интегрират кардио уред, който да закупят и ползват редовно. Тренировката в домашни условия е задължение за тези от вас, които вече имат индекиран ставен проблем.
  • За хората, които могат да намерят 3 пъти седмично време за фитнес (или друг спорт) – отивайте в залата и спортувайте!
  • За хората, които могат да си позволят всичко, което трябва да направят, за да подобрят здравето и физиката си – намерете ме през е-мейл или директно поръчайте фитнес програма и хранителен режим за здраве! Точно правилните похвати ще подобрят стаите и връзките ви!

Нали то е най-ценното? Какво чакате тогава …

П.С. Ако имате неотложна задача, да подобрите състоянието на вашите стави, лично препоръчвам всички здравословни продукти за стави тук.

Магазин-Белчо-Христов-Хранителни-добавки-Варна

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив