N.A.F.A. – 22.07.2010 г.

Ден четири от курсовете за персонален фитнес треньор и диетолог по лиценз и сертификация на N.A.F.A. със съдействието на BelchoHristov.Com протекоха успешно. Денят бе изключително интересен, атрактивен, активен и изморителен, поне за мен. Защото в два блока от по 180 минути, аз, като Head N.A.F.A. Instructor проведох практическата част от лекционната материя, която всеки един професионален фитнес треньoр, трябва да владее.

Поведението на един истиснки фитнес треньор трябва да бъде много професионално. Да знае какво и как да говори, как да се държи в залата, как да се държи той със фитнес клиент, как да бъде комуникативен, какво точно трябва да казва, какъв да е езикът на тялото му, ако щете. Или с други думи:

  • персоналният фитнес треньор трябва да знае етикетът за поведение;
  • персоналният фитнес треньор трябва да знае правилната техника на изпълнение на фитнес движенията;
  • персоналният фитнес треньор трябва да знае как да мотивира и помогне на фитнес клиента, за да подобри своята Mind Muscle Connection;
  • персоналният фитнес треньор трябва да знае какво е мускулен фалит и да знае как креативно да действа при редица ситуации;

Това е истинската работа на фитнес треньор. Разбира се, моите курсисти днес видяха как да се тренира, защото аз споделих моите виждания и моите разбирания за професионално отношение. Не го видяха само те, но и всички останали, които просто бяха клиенти на фитнес залата, чието оборудване ползвахме под наем. С други думи, камъкът трябва да си тежи на мястото, в противен случай само едно леко течение или полъх и си изместен! Съгласни ли сте?

От сутринта, започнах подред да показвам правилната техника на изпълнение на фитнес движенията. От големи до малки мускулни групи. Едно по едно, с указания, кога се поема въздух, кога се издишва. Как се пази по време на фитнес движението и защо – защото, ние от N.A.F.A. вече знаем две основни правила при пазене на фитнес клиент:

  • Златно правило # 1 – винаги, персоналният треньор помага с физическа помощ равняваща се на до 15 % от тежестта на щангата или гирата.
  • Златно правило # 2 – винаги, персоналният фитнес треньор помага да не се наруши цялостта на фитнес движението и амплитудата.

Две важни правила, за пълноценна и ефективна фитнес тренировка. Съгласни сте с това, нали? Останалото, нека бъдат просто снимки:

След уморителна работа и тежък работен ден, за всички ни, аз предприех нещо от сърце и предложих да почерпя с по чаша кафе и вода моите търпеливи ученици. Ето как изглеждаше само една част от курсистите ми, по улиците на град Варна, отличават се, нали?

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив