Домашeн протеинов сладолед – Рецепти Белчо Христов

Домашeн протеинов сладолед – Рецепти Белчо Христов

ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПРОТЕИНОВИЯ СЛАДОЛЕД

  • 2 дози (6 черпачета) протеин About Breakfast
  • около 700 мл пълномаслено кокосово мляко
  • 2 ч л пчелен мед (букет)
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • 1 и 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаша трохи за бисквитки Oreo

Разклатете добре oпаковката с кокосово мляко преди отваряне. След това оставете настрана 1/2 чаша кокосово мляко. Изсипете останалото кокосово мляко в тенджера с меда и солта към кокосовото мляко.

Загрейте сместа от кокосово мляко на средно слаб огън, като разбърквате от време на време, докато медът напълно се разтвори в кокосовото мляко, около 1 до 2 минути.
Разбийте царевичното нишесте в запазеното 1/2 чаша кокосово мляко, докато се разтвори. След това изсипете сместа от кокосово мляко от царевично нишесте в топлото кокосово мляко, докато леко разбърквате.

Продължете да загрявате основата на сладолед на среден огън, докато се сгъсти, като разбърквате от време на време. Това трябва да отнеме около 6 до 8 минути. Основата е готова, когато е достатъчно дебела, за да покрие гърба на лъжица. Не позволявайте основата да ври.

Махнете основата от котлона и разбъркайте с ваниловия екстракт и протеиновия прах.
Изсипете сместа за сладолед в плитък съд и оставете да се охлади на плота. Когато не е горещо, поставете парче пластмасова обвивка срещу повърхността и я поставете в хладилника. Покрийте и хладилник най-малко 4 часа, като преди това изсипете натрошените бисквити.

Наслади се!

Обратно към раздел “Рецепти – клетъчно хранене”.

Автор на материала:
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.