fbpx

Протеинови храни

Категория

Конско месо | Horse meat – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Основната роля за качеството на конското месо са липидите в състава му и всички останали микронутриенти. Месото е богато на миоглобин, желязо, витамин Б, витамин Б-12 и др. Протеина на конското месо е пълноценен, тъй като съдържа всички незаменими аминокислини.

Крокодил | Croco – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Крокодилското месо е изключително меко и сочно. То е с ниско съдържание на холестерол и мазнини, но с високо на протеин, както и на минералите калий и магнезий, чиято липса предразполага към високо кръвно налягане и други здравословни проблеми.

Паяк Птицеяд | Tarantula – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Тарантулата е най-големият паяк, който се храни не само с насекоми, но също така с птици, откъдето идва и второто му наименование - паяк-птицеяд. Въпреки зловещия си вид по-голямата част от тези страховити паяци не причиняват вреда на човека. Дори напротив - те са отличен елексир за виталност и мощен афродизиак.

Пуйка | Turkey – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Пуйкара е позната около Коледните празници, но ползите от пуешкото месо са толкова много, че сме длъжни да я консумираме редовно. Накратко - месото е питателно, хранително и пълно с полезни микросъставки.

Пъдпъдък | Quail – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Пъдпъдъчето месо съдържа белтъчини, калий, фосфор, аминокиселини, мед и витамини от В група. Препоръчва се при диетично и лечебно хранения.

Щраус | Оstrich – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Месото от щраус е признат деликатес. Щраусът е безспорно най-голямата птица във света. Той достигат тегло до 140 кг, а понякога и повече. Мускулатурата на щрауса е така развита, че в положение на негово бягане, може да развие около 60 км/ч скорост.