Какви килограми наддават бременните жени?

Като създадел на фитнес услугата „Фитнес за бременни“ нося не леката задача да давам много прецизни и подробни обяснения за моите виждания и какви аргументи ползвам, за да промотирам фитнес за бременни жени и бъдещи майки.

Като биолог съм запознат с процесите, които протичат в утробата на всяка жена. Като треньор и диетолог по фитнес, знам, че бременните не бива да свалят килограми, напротив, те трябва да трупат! Но качествени килограми, в резултат на разумно и балансирано хранене. Да се консумират полезни мазнини, качествени източници на протеин и много фибри! Въглехидратите да бъдат от групата на комплексните, простите да се консумират единствено в ранните части на деня.

Изобщо „Фитнес за бременни“ е фитнес услуга, която има една основна цел – да подобри и дори ускори вашият метаболизъм, да имат бременните едно нормално кръвообръщение, чрез което храната да постъпва до плацентата и тя да изхранва подрастващия организъм.

Качването на килограми през бременността е индивидуално. Бременните наддават между 8 и 16 килограма средно 12кг. Добавянето на килограми започва още в началото, но най-същественото между 27 и 36 гестационна седмица. Най-общо килограмите се разпределят по следния начин: 1 – 2 кг през първите 3 месеца, около 4 кг през второто тримесечие и около 6 кг през последните 3 месеца.

От 5-та седмица теглото на бременната се увеличава с около 300 г на седмица. От 21-ва до 27-ма гестационна седмица то трябва да се увеличава с не повече от 500 г на седмица. През последните две седмици преди раждането теглото на бъдещата майка може да спадне. Наддаването на тегло е желателно за всички жени, тъй като то е съществено за нормалния растеж на плода. Ето защо е важно да не се ограничават калориите през този период, но да не се стига до прекомерно наддаване надхвърлящо указаните по-долу здравословни норми.

belchohristovcom_568

Допълнителените килограми зависят от телесното тегло на бъдещата майка преди бременността, а именно:

* тегло под нормата: 13 – 17 кг
* нормално тегло: 14 – 16 кг
* тегло над нормата: 6 – 14 кг
* свръхнаднормено тегло: 6 кг
* бременна с близнаци: 16 – 18 кг

Теглото на бременната се разпределя по следния начин:

* тегло на бебето – от 3 до 4 кг
* тегло на плацентата – от 500 до 700 г
* тегло на амниотичната течност – от 700 до 900 г
* тегло на матката – от 800 г до 1 кг
* тегло на гърдите – от 400 до 800 г
* тегло на допълн. кръвна маса – от 1 кг до 1,8 кг
* тегло на водата – около 1 кг
* тегло на тлъстините – около 3 кг

Ето затова, аз ръководя и храненето на всяка моя бременна фитнес клиентка, както е в случая с Валентина Иванова. За нейните впечатления и аргументи, за да се запише на „Фитнес за бременни“ четете ето тук.

По време на бременност вие се нуждаете от допълнителни нутриенти, които да осигурят вашето здраве и здравето на бебето. Това обаче не означава, че трябва да консумирате двойно по-голямо количество храна. Виждате от разбивката, че общият обем тлъстини е само 3 кг. Т.е. килограми, които могат да бъдат елиминирани завинаги след раждането за средно 5-6 календарни седмици. Ето защо категорично заявявам, че фитнес, по време на бременност е задължителен. Това помага най-вече на детето в утробата на всяка бременна.

Всеки, който желае да получи по-пълна и подробна информация за фитнес услугата „Фитнес за бременни“ може да се свърже с мен лично на телефон 0898 87 16 37 или да ми пише е-мейл през формата за контакт. За бременни от град Варна предлагам „Фитнес за бременни“, курс, който се провежда под моето лично ръководство във фитнес студиото ми „BelchoHristov.Com“. То се намира в Център „АМАРАНТ“ на улица „Райно Попович“ 17. Цената на 12 персонални тренировки по 60 мин (3 пъти седмично) е 175,00 лв, за 16 персонални тренировки по 60 мин (4 пъти седмично) 208,00 лв. При заплащане на месечният фитнес пакет по програмата „Фитнес за бременни“, всяка една от вас получава и подарък SIM карта Globul, за да имате безплатни минути към моя телефонен номер! По този начин, аз ставам вашият 24 часов диетолог, треньор и слушател! Услуга без еквивалент за България!

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив