Кои плодове да изберем? Кога и как да ги консумираме, ако сме на диета?

belchohristovcom_557

Често ме питат “Какъв плод да ям Белчо?”. Като че ли плодовете не са получили уважението, което заслужават. Много хора отказват плодовете, заради страха от фруктозата. Разбира се, в голямо количество фруктозата може да претовари гликогеновите депа на черния дроб и мускулите и да се отложи като телесна мазнина.

От друга страна фибрите, другите хранителни съставки и фруктозата могат да помогнат на вашия процес, ако ги консумирате така, както аз ще ви ги предложа. Защото съм ги експерементирал всички тези неща, приложил съм ги в практиката ми с клиенти и знам, че дават резултат, който е нужен и на вас, нали така? Т.е. конкретно ви отговарям и на вас, всички вас, които ме питате кога и какви плодове да се консумират. Ето вижте и се запознайте:

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

belchohristovcom_558

Преди тренировка, тези плодове имат повече фруктоза, отколкото глюкоза като гориво. Тя няма да блокира изгарянето на мазнините. Вземете една или две парции. Например, 1 средна круша, 1 резен диня, 1 средна ябълка, 1/2 пъпеш, 1 чаша грозде, 2 чаши ягоди и 2 чаши малини. Това са позволените плодове. Придържайте се към тях!

belchohristovcom_561

Сутрин, след ставане, тези плодове са подходящи, защото имат почти еднакво съдържание на глюкоза и фруктоза за възстановяване както на чернодробния, така и за мускулния гликоген. С което се спира мускулното разграждане, което е пагубнио за нас и за всеки, който търси сериозно резултати. Изяжте 2-3 порции. За да визуализирам, количествта, ето примерни: 1 чаша нарязан ананас, 1/4 пъпеш, 1 среден портокал, 1 среден банан, 1 чаша боровинки, 1 средна нектарина, 2 средни кивита.

belchohristovcom_562

След тренировка, тези плодове, които съдържат повече глюкоза от колкото фруктоза, помагат за възстановяване на мускулния гликоген. Последните пет плода, от табличките, които се консумират сутринта, също са удачни за след фитнес. Консумирайте ги в една или две порции, заедно с бял хляб, колкото и учудващо да звучи: земелка, ръжено хлебче също! Стават и варени картофи или въглехидратна напитка – гейнър.

В таблиците, количествата захари са в грамове, посочени за съответната порция, описана в текстовете! Вече знаете, какви плодове да консумирате! Запознайте се в детайли и с правилата за предтренировъчно хранене и храненето за след тренировки, за да сте професионалисти в кухнята, не само във фитнес залата.

Обратно към раздел “Хранене”

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Как да тренира фитнес една жена?

Задавали ли сте си въпроса, защо жените тренират различно от мъжете? Или, защо трябва да тренират различно? Има ли смисъл...