Реализация след завършено обучение | Новини

Реализация след завършено обучение | Новини

Преди години, когато започнах с моите собствени обучения и курсове, се зачетох в един пост на едно момиче във български форум. Горе долу, съдържанието беше следното:

Здравейте! Чудя се дали да не запиша курса за диетолог при Белчо! Но какво смятате, че ще науча обаче, курса е само 2-3 дена?

Под този въпрос какво ли не видях … българска му работа, това е пък моето виждане и мнение. Но … това не означава, че когато знам какво мога, няма да реализирам онова, което желая. До днешна дата имам проведени грубо 80 индивидуални обучения. Започнах в тази връзка да събирам обратна връзка от всеки мой курсист, за да разбера какви ползи и какво същия е предприел, като ход, след като е получил така желания и важен за всички кетап.

Бързам да споделя един от вече получените коментари. Държа да ви запозная с Анита Марков – успешно завършила модула „Специалист по клетъчно хранене – диетолог“:

Искрени благодарности на един професионалист и преди всичко човек – Белчо Христов! Белчо, благодаря за знанията, уменията и опита който успя да ми предадеш по най-добрия и разбираем начин. Чрез това обучение аз придобих не само умението и нужните знания да работя с хора с проблемно тегло, високо кръвно налягане, инсулинова резистентност и диабет. Аз се научих да вярвам в себе си и да практикувам тази хуманна дейност с усмивка и увереност в полза на клиентите си. Започнах да развивам свой собствен сайт www.fitmama.bg и управлявам онлайн магазин към него, разработвам различни хранителни стратегии и тренировъчни програми за бременни жени, кърмещи майки и хора със затлъстяване. Разработвам и собствен онлайн наръчник (книга), която ще е в помощ на много хора, които търсят отговори на вечните въпроси, свързани с отслабването. Стремя се максимално да помагам на тези, които имат най-много нужда и го правя с отговорност и самочувствие, защото имах възможността да се уча от един от най-добрите експерти по клетъчно хранене, които познавам. Благодаря ти!

Нужен ли е само сертификатът?

Ако беше така, сега щях да съм безработен от има-няма 13 години насам, с колекция от сертификати! Разбира се, че са нужни конкретнио действия, маркетинг, бизнес план и не на последно място – знанията, които бъдещите клиенти ще купуват.

Благодаря на Анита за доверието, преди всичко. Не съм се съмнявал, че ще го оправдая, но тя е пример за хората, които знаят, че след дипломирането си, съдбата до някъде е в техни собствени ръце. Държа също така да кажа и следното – ако аз със себе си не давам пример, че тази професия е хуманна, красива и тепърва ще се развива, то какво за Бога правя?!

На всяко индивидуално обучение споделям пред всеки курсист от къде съм тръгнал – и ще го споделя и на вас. Това беше един нищожен бюджет от 203 лв (последната ми заплата от БАН) през 2006 година! На всеки курсист споделям и къде желая да бъда. Гордея се със всеки мой студент, с който обсъждаме и проблемите на професията и океана от ползи, в който плуваме и … в който живеем!

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив