ДНК тест за вашата диета, спорт и лайфстайл | Новини

ДНК тест за вашата диета, спорт и лайфстайл | Новини

ДНК тест показва най-подходящата диета … и не само!

Край на хилядите въпроси и консултации в търсене на подходящата диета. Отговорът е заложен в нашето ДНК. Новата наука „нутригеномика“ изследва взаимодействието на храната с гените. Известно е, че хората реагират на някои храни различно в зависимост от генетичния си материал. Един тест премахва всичките колебания какво е добре да ядем и какво не, дали има смисъл да се лишаваме от месото или любимия десерт.

Оказва се, че едно обикновено ДНК изследване може да покаже дали за някого е по-подходяща нисковъглехидратна диета или диета без мазнини, съобщи Би Би Си, позовавайки се на американско изследване. Резултатите от малък предварителен тест със 101 участнички разкрива, че тези, които спазват най-подходящата за гените им диета, отслабват два до три пъти повече от останалите.

съобщава БТА

Интересно, нали? Само че, си задавъм въпроса, не е ли това отново поредният хит, който е „окован“ на база научни методи? Чували сме и за „Vega Test“, „Хранене по кръвни групи“ и т.н. Като човек практик, изследовател и консултант ще изложа моето виждане, а то е:

Не изпадайте в детайлите.

Защото ако ядем торти, според това какво показва кръвната група или нашето ДНК, това не означава, че ще отслабнем или живеем здравословно. ДНК теста (за диетата ви, вида спортна дейност, метаболизъм и здраве) в случая показва наистина как реагират на някои храни хората и колко различно е в зависимост от генетичния си материал всяка поета храна, спрямо същият този генетичен материал.

Истината си е истина – да, генетичния материал определя какви ензими, с каква скорост и каква ефективност ще смилат храната ни и т.н. Това е абсолютен факт! В тази връзка, вече партнирам с компания (тя е част от моята партньорска мрежа), което предлага тези ДНК анализи.

С други думи, ДНК теста ще покаже пътя към правилната диета (вид хранене), а математиката и опита на специалисти като мен – ще покажат индивидуалния план на хранене и спорт, чрез индивидуалните ми уелнес услуги описани тук. Следете всичко за ДНК тестовете и анализите тук.

Обратно към раздел „Новини“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив