Уелнес и „Птичи гърди“ – споделено мнение

Уелнес и „Птичи гърди“ – споделено мнение

Помолих Дейвид Стоянов за споделено мнение, защото това, което направихме с него, не го е правил никой в България – подобрение в гръдния кош при синдорм „Птичи гърди“, при това само за 30 дена с индивидиална фитнес и хранителна програма!

Аз работя много отдавна като експерт в областта на физическите натоварвания при гръбначни и гръдни изкривявания, но това, което това момче ми даде, е повече от доказателство, че с подход, знания и желание, резултатите не закъсняват! Отделно, колаборирам действията си с Доц. Д-р Калин Михов, който при по-важни или казуси изцяло в неговата компетентност, първо се вслушвам в негото мнение, след това поемам от неговите допълнителни насоки.

Така помогнах не само на Дейвид, но и на много други момчета и … момичета, с птичи гърди. Вижте преди да продължите и подкаста а д-р Михов, по темата за ставно здраве, остеопорозата и гръбначно-костните аномалии и изкривявания:

Специално Дейвид, за този казус сподели за мен и вас следното:

Аз съм на 14, в такава възраст в която ме притесняваше как изглеждам. Нямах самочувствие, не знаех какво да отговоря когато ме питаха какво е това на гърдите ми. Благодарение на Вашата фитнес програма сега след само 30 дни се чувствам по-добре, изглеждам добре. Имам прилив на енергия. В плуването имам също по-добри резултати. И мама и тати са по-спокойни. Иначе пред нас стоеше решението да се предприеме оперативно лечение. Сега с новата фитнес и хранителна програма, ако продължавам да работя упорито ще имам още по-добри резултати и наистина ще се чувствам и изглеждам по добре.

Описание на синдромът „Птичи гърди“

Синдормът Pectus carinatum, известно още и като „птичи гърди“ обикновено е вродено и се характеризира с изпъкване напред на гръдната кост, в различна степен. Среща се сравнително често, предимно при момчета, които са на възраст 10-14 години. През пубертета деформацията в гръдната зона по правило се увеличава.

david_stoqnov_client_belcho_hristov_2

Безспорно тежкият Pectus carinatus влияе върху физическата издръжливост, но по-важен е козметичният ефект на деформацията. При по-леките форми на заболяването децата с „птичи гърди“ лесно свикват с издадената напред гръдна кост и се приспособяват към нея, водейки нормален начин на живот. При тежките форми деформацията може да повлияе негативно върху себеувереността и самочувствието, особено при подрастващите.

Плуването е спорт, който развива хармонично тялото и спомага за постигане на правилна форма на гръдния кош. Факт! Но специфичните фитнес упражнения, директно влияят върху подобряването на формата и визията на гръдната кост, ребрата и обема на гръдния кош. Храната също!

Диетата и фитнес упражненията при Синдорма „птичи гърди“

david_stoqnov_client_belcho_hristov_predi_sled

Във фитнес програмата на Дейвид използвах страшно много иновация в упражненията и смелост. Защо? Защото търсех инстанен ефект от уесетените ползи. Използвах много упражнения на кръгов принцип от спектъра фитнес упражнения за гърди. Основно със свободни тежести.

Прецизно избрах работните повторения за изграждане на мускулна маса, почивките между сериите бяха също фиксирани. Исках ударни резултати, защото както казах търсех спокойствието, че точно този режим дава резултат. Снимките (о, на живо момчето е доста по-различно!) го доказват.

Дейвид използва и плуване ато втори спорт в режима си, както и рехабилитации. Неговият личен рехабилитатор е бил възхитен от напредъка на Дейвид. Което може само да ме радва. В диетата и новата му фитнес програма вече търся изграждане на всички мускулни групи. В калориен излишък в идните 90 дена, подложих в режима неговото тяло на хиперизграждане.

david_stoqnov_client_belcho_hristov_3

Неговите родители са вече спокойни, че инвестираните пари са дали търсения резултат и най-важното – че тези методи работят! Горд съм, че Дейвид отказва помощта на „батковците“ във фитнес залата и смело заявява, кой е неговия ментор. Точно за това работя. Благодаря ти момче!

Обратно към раздел „Клиенти“ и „Начална страница“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

1 коментар

  Този материал е свързан и с други теми в сайта:

  1. Уелнес и сколиоза - споделено мнение | Белчо Христов - Фитнес | Диета | Добавки юни 13, 2020 (08:06)

   […] […]

  Оставете коментар или задайте въпрос тук:

  Архив