Резултати от работата ми с Мехди Бурабия | Новини

Резултати от работата ми с Мехди Бурабия | Новини

За работата ми с професионалният футболист Мехди Бурабия писах в ето този материал. Днес, аз съм особено щастлив и искам да споделя с всички вас защо?

Лично, Мехди Бурабия го гледах на живо, в първия кръг на Лига Европа, когато ПФК Черно Море (уточнявам, че съм луд и „заклет“ фен на моя отбор от град Варна и неслучайно споделям това за тези от вас, които не знаеха този факт) прие Динамо Минск. Добър халф, техничен, пъргав и владеещ добре топката. След това, Мехди Бурабия се наложи в титулярния състав на отбора, но през зимната пауза премина в друг отбор – този, на ПФК Левски.

Точно тогава, тъй като следя всички спортни новини разбрах, че получава контузия, не тежка, но досадна такава. Контузия, която го възпрепядства да има игрови минути и да поддържа най-малкото едно нормално за всеки футболист темпо. Малко след това, бях нает от неговата съпруга (Илияна – тук е момента да изкажа благодарността си към теб и съпорта, който самата ти дори му оказваш. За моят към вас – имате го винаги!), по отношение на неин план хранене и фитнес тренировки. Но не знаех, че съпруг й е Мехди.

Това го разбрах малко по-късно, може би след около месец работа, време през което, предполагам че е така, Мехди е бил очевидец и пряк свидетел над ползите от това да знаеш какво ядеш, защо спортуваш и виждаш, че резултати има. Това е бил повратния момент, в който Мехди сам усеща нуждата от тези ползи, за него самия си. Той ги пожелава.

В разговор със съпругата му, рабрах за неговите желания и цели. Адмирирам ги! Защото разбрах, че той просто иска да става по-добър и по-добър. Само за сравнение, в моя магазин са идвали и други професионални футболисти, за които бях просто един обикновен слушател: единия ми разказваше как иска само голове да вкарва, другия колко як и здрав искал да изглежда и т.н. Мехди не бе от разговорливите, а от действащите. Той ме нае, заплати си за това, останалите само … всъщност ми губиха времето.

Днес в пресата се тиражира (до днешна дата, вижте например този линк), че заплатата на Мехди, в Коняспор (Турция), ще възлиза на суми в размер на хиляди евро! Без да броим допълнителните премии и бонуси! С огромна радост приех новината, първо за подписването му на нов договор. На второ място, именно заради тези т.нар. хонорари, исках и имам тази възможност, да споделя с вас, за ефекта на труда към постигане на целта на Мехди.

Мехди Бурабия инвестира лични средства. Независимо, че бе до скоро част от голям футболен клуб със все пак солиден бюджет, той на своя собствена отговорност пожела (никой не го е карал или му го е изисквал) и инвестира в нещо, което след време ще даде резултат. И хоп – нешата се случиха, защото бяха логични.

Какво аз съм дал като знания, насоки, похвати и какво ще му давам си е и ще бъде моя работа, отговорност и ангажимент. И за в бъдеще ще му я давам. Всичко това осмисли обаче един професионален кръг от взаимоотношения. Това искам да ви покажа, нагледно. Футболист, получава една част сума пари от клуба, за който играе. Заделя и инвестира % от нея. В името на бъдещето – по-голям клуб, за по-големи възнаграждания, които обаче са основателни на база вече развити или доразвити качества.

Диетата и фтнес програмите при футболистите са строго специфични за всеки един пост – дали си халф, вратар или крило, а защо не и централен нападател. Не съм видял в страната, отбор и клуб, който да действа индивидуално със всеки футболист отделно. Да, за себе си мога да кажа, че компромис с това не правя. И ето го резултата.

Цяла спортна България видя напредъка на Мехди Бурабия, думата „най-добрия играч на Левски“ бе много често споменавана. Само като наблюдател, в моите почивни дни, когато гледам футбол, тези думи ме радваха и знаех, че е въпрос на време Мехди да го забележат. Той го заслужи! А по темата защо ПФК Левски не успяха да го задържат, си задайте въпроса защо не са му предложили по-голямо възнаграждание? Нали когато ставаш по-добър, нормално е да искаш повече? Дори не се бяха вероятно заинтересували движи ли се техния футболист по определа програма на хранене, какви добавки ползва и т.н. Теми, които са изключително важни, но силно пренебрегвани.

Но за мен е важно, че мога да подготвям професионални атлети на топ ниво! Затова съм щастлив, защото с новината от днес, се осмили цялата моя работа. Тази на Мехди също! Всеки професионален атлет, който иска да печели повече, трябва да минава по точно този път.

Благодаря ти приятелю! С вас съм, където и да сте със съпругата си. Малко си починете, отпразнувайте повода за радост и до скоро – за да сме свежи в новите начинания,

Твой,

Белчо Христов (Варна, 23.06.2017 г.)

П.С. И именно като фен на ПФК „Черно Море“, извървях своя професионален път плавно, гладко без грам емоция и т.н. Което означава, че всеки друг желаещ атлет е добре дошъл в моя тим. Очаквам ви! Нека бъда вашият ментор, искате ли?

Обратно към раздел „Новини“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив