N.A.F.A. – 16.04.2010

Днес, ден 5-ти от курсовете за персонален фитнес треньор по фитнес и диетолог по системата N.A.F.A. бе изключително атрактивен, вълнуващ, но и изморителен! Защо обаче?

Днес нашите 7 курсиста не само положиха и взеха своят практически изпит, но и се запознаха за първи път в живота си с понятието „Outdoor Fitness System“ – фитнес сред природата. Което реално е и фитнеса, като концепция, спорт и начин на живот – с други думи, далече от гири, шумни зали и прашни постелки, аз заедно с Борис Чимев заведохме Владимир, Огнян, Антоанета, Благовест, Мартин, Мариела и Светослав на брега на Черно Море, за да изпитат на гърба си понятията – концентрация, баланс, уравновесеност, интензивност и общо физическо натоварване.

Но, нека споделя денят ни в хронологичен ред. Отново, много рано сутринта, с чаши кафе двамата с Борис потеглихме за фитнес залата, където ни чакаха курсистите. Леко напрегнати, заради практическият изпит, който им предстоеше, влязоха в съблекалните и след не повече от 10 минути, всички ние бяхме по фитнес уредите и пред гирите.

Подредихме три работни групи, като поставихме курсистите пред реални работни условия – по двойки и тройки, нашите ученици разиграваха фитнес сцени треньор-клиент и ние с Борис оценявахме тяхното поведение и знания от наученото. Останахме впечатлени най-вече от старанието и желанието, с което се занимаваха, от запомненото, наученото и приложеното. Чувството на добре свършена работа, от нас с Борис беше неописуемо. Нашият преди обяд в снимки:

Няколкото часа занятия в залата умори достатъчно курсистите и вече умората си казваше думата. Точно в този момент, ние заедно с Борис изненадохме всички, като запазихме специалитета ни за десерт – заведохме след кратък диетичен обяд учениците ни до брега на морето, за да проведем групова фитнес тренировка, за която изобщо и не подозираха!

Но, в крайна сметка това е N.A.F.A. – курс за създаване на кадри, които да работя с фитнес клиенти на открити, полеви условия, с подръчни материали, ако щете. обикновения гражданин, не го интересуват гирите, форсираните повторения, суперсериите, отрицателния калориен баланс и т.н.

Фитнес клиента ще се интересува все повече от начини за спорт на открито, за да елиминира стреса от тежкият ден и да открие дори разнообразие чрез фитнеса и по-правилни техники за физически тренировки с цел кординация, баланс и хармония. Следващият снимков материал е специално за вас, насладете му се, защото ние го направихме преди два часа – това е фитнеса, това е истината, това е N.A.F.A.:

Ето моят коментар след края на днешния хубав и прекрасен ден:

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив