N.A.F.A. – 17.04.2010

Борис Чимев връчва сертификат за „Head Instructor N.A.F.A.“ на мен, като официален представител на Северно Американската Фитнес Академия за България. По този начин, аз съм и сертифициаран и оторизиран да представлявам организацията на територията на Република България. Поклон за доверието, което ми гласува!

Сутринта на 17-ти април 2010 г. беше за мен осеяна с много разнородни чувства – чувството на умора, след тези 5 интензивни дена работа с курсистите и учениците на N.A.F.A. (по дни: Ден 1, Ден 2, Ден 3, Ден 4, Ден 5😉 свалих около 6 килограма маса, получих малки болки в очите и отоци в крайниците, чувство на тъга – защото на този ден щяхме да връчваме дипломите на завършилите курса за персонални треньори заедно с Борис Чимев и чувство на отговорност – защото летвата е вдигната много, много нависоко и от тук нататък истинската работа предстои – поне за мен. Виждам я по следният начин:

  • да поддържам с още по-бурни темпове блог # 1 за фитнес и Life Style за България;
  • да създавам повече фитнес продукти и услуги, които да се харесват и дават резултат на фитнес клиентите ми;
  • да утвърдя бранда Belchohristov.Com като бранд за фитнес качество и гарант за фитнес резултати;

С тези размисли и страсти протече времето, което изкарах под душа и времето, което имах за секунда да остана сам със себе си в тази хладна за април сутрин. Сложих всичко необходимо в куфара и потеглих за офиса си, където предварително се бях уговорил с курсистите и Борис да се видим и положим официален финал на курс номер едно за България – N.A.F.A.

Всички бяха на линия! Един по един, всеки ученик получи своят сертификат с печат, собственоръчно подписан от г-н Чимев и мен. Това ме върна в годините назад, когато аз получавах моя, лично отново от Борис. Същото това чувство прочетох в очите на всички 7 невероятни ученика: Мартин, Светльо, Мариела, Оги, Благо, Владо и Тони. Чувството е „нов житейски порив“. Защото тези млади кадри на N.A.F.A. знаят накъде е пътя – напред и нагоре!

Те вече знаят, че има разлика между бодибилдинг инструктор и персонален треньор, те вече знаят какво е бизнес, те вече знаят, че от тук нататък ние сме зад тях! Последните мои думи тук са и тези, които обаче аз не чух на моя сертификационен ден през 2005-та г., защото нямаше кой да ги изрече, нямаше кой да поеме отговорност. Ето затова аз съм „Head N.A.F.A. Instructor“ – защото имам знанията, опита и възможностите да поема отговорност над казаното, което нашите ученици чуха тази сутрин.

Едвам сдържах сълзите си, когато бяхме на открито, защото все пак това си е вид раздяла, един от друг. Идният понеделник ще ме помете ежедневието и работата ми, но аз ще имам поета отговорност, защото най-малкото е 100 % мъжка дума, зад която имам опита да стоя. И именно и вие, скъпи и уважаеми читатели, ще видите скорошното развитие на тези истински млади таланти. Защото N.A.F.A. за мен е школа. Така я видяха моите очи, а те не са ме подвеждали, дано не ме подведат и сега, защото аз виждам в тези мои ученици мои работещи старателни персонални фитнес треньори, които с удоволствие ще напътствам. С вас съм курсисти, събрахте погледите на трениращите в залите! Таланта е във вас! Аз го видях, а вие?

Ето конкертно кои мигове архивира моята камера или с други думи, денят ни в снимки:

Ето какво каза и лично г-н Чимев за вас, читателите на BelchoHristov.Com, ден преди връчване на лицензите N.A.F.A.:

Благодаря ти и аз Борис! Поклон!

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив