Яйце от гъска | Goose egg – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Яйце от гъска | Goose egg – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Описание на хранителния продукт

Гъшите яйца са на 100% диетични продукти и тяхната хранителна стойност е няколко пъти по-висока от тази на кокошите яйца. Размерът на гъше яйце е достатъчно голям, за да я достигне тегло от 200 грама! Яйцата на гъската могат да променят вкуса и хранителната си стойност, в зависимост от самото отглеждане на птицата. Колкото повече птици са отглеждани в хубави условия, например върху свежа трева, яйцата имат уникален сладък вкус.

Диетичен начин на обработка

Заради по-дебела си черупка, гъшите яйца се варят около 15 минути. Яйцата на гъската са много мръсни, затова преди варене, бъдете сихурни, че сте ги измили изключително добре.

Калории и хранителен състав

Яйце от гъска хранителна стойност
за 100 грама продукт
Калории185
Мазнини13.27
Въглехидрати1.35
Протеин13.87

Приложение

Колкото по-голямо е яйцето на гъската, толкова то има по-висока стойност. Яйцата на гъската имат най-голям успех и ефект върху пикочно-половата система и на мъжа и на жената. Витамините, които се съдържат в яйцата помагат за подобряване на мозъчната дейност и се поддържа необходимото ниво на хормони. Добре е да се ядат гъши яйца за прочистване на кръвоносните съдове, премахване на токсините от черния дроб и подобряват паметта.

Жълтъка на гъшето яйце съдържа големи количества лутеин – уникално вещество, което е мощен антиоксидант. Следователно, използването на яйца е много полезно за предотвратяване на катаракта и други очни проблеми. И за бременни жени, гъши яйца са общозадължителни, тъй като те съдържат вещества, необходими за правилното развитие на мозъка при детето.

Полезен микросъстав

Яйцето на гъската включва витамини А, В, Е, К, D, минерали като сяра, желязо, фосфор, мед, калий и калций.

Обратно към раздел „Хранене“.

Автор на материала:
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.