Тема III: Митове свързани с вегетарианството и кетогенното хранене

Тема III: Митове свързани с вегетарианството и кетогенното хранене

Тема # 3 на E-mail бюлетин BelchoHristov.Com бе посветена на митовете свързвани със здравословното вегетарианството и кетогенно хранене за отслабване. Какво обаче е митът?

Митовете по темите свързани с вегетарианство и кетогенен режим на хранене стават все повече и повече. Причина за това са хората, които пропагандират тези теми. Обърнахте ли внимание, кои са тези хора? За мен лично един тренд трябва да се налага правилно, особено ако зад него стои тесен специалист. А това е човекът с богат практичеки и теоретичен опит.

Gepostet von Belcho Hristov am Mittwoch, 20. M?rz 2019

Като биолог няма как да се съглася, че вегетарианството е здравословно. Защо? Защото в менюто на вегетарианците липсват пълноценните аминокиселини, които се съдържат в птичето и дивечово месо. Като биолог няма да се съглася, че кетогенният режим на хранене е единствения правилен подход за отслабване. Защо? Кетогенното хранене дава козметичен, краткотраен ефект и се прилага неправилно от много хора, които не правят зареждането с въглехидрати.

Обобщение, което направих в е-мейла си къm всички:

Митовете се създават от непрофесионалисти. Това не е обидна дума, а диагноза! Професионалният консултант по хранене е човекът, който има (притежава) морално и юридическо право да обобщава, информира и споделя информация, свързана с храненето и неговите ползи.

Обратно към раздел “ Е-mail бюлетин“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив