Сирене Ементал | Emental Cheese – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Сирене Ементал | Emental Cheese – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Описание на хранителния продукт

Сирене Ементал – името му произлиза от река Еме, намираща се в един от кантоните на Швейцария – Берн и буквално означавадолината на река Еме (emmen – от името на река Еме и tal на немски – долина). Това е жълто сирене със средна твърдост и плътна консистенция, което се произвежда от сурово или пастьоризирано краве мляко. Плодово-ореховите нотки правят вкуса му уникален.

Диетичен начин на обработка

Сиренето Ементал се консумира във вида, в който го закупувате.

Калории и хранителен състав

Сирене Ементал - хранителна стойност
за 100 грама продукт
Калории300
Мазнини24.26
Въглехидрати0.46
Протеин19.80

Приложение

Сиренето Ементал може да бъде приложени в краткосрочни и целенасочени програми за възстановяване костната плътност, както и превантивно срещу остеопороза, заради неговият минерален състав, а именно: 791 мг калций, 15.5 мг холин, 567 мг фосфор, 92 мг холестерол, 0.2 мг желязо – за 100 грама продукт.

Полезен микросъстав

Сиренето Ементал е богато е на калций, витамин К, витамин B12, цинк, витамин A, калий, магнезий, фосфор, селен и др.

Обратно към раздел „Хранене“.

Автор на материала:
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.