Крокодил | Croco – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Крокодил | Croco – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Описание на хранителния продукт

На вкус крокодилското месо наподобява рачешкото и пилешкото, но за разлика от последното и от (останалите традиционни за нашите географски ширини меса като) свинското и говеждото, крокодилското е по-здравословно.

Цветът на крокодилското месо е белезникав. Той е с ниско съдържание на калории, затова е добре дошъл „гост“ на много европейски маси.

Диетичен начин на обработка

Задушено с билки и подправки, запържено с пресен лук или приготвено на грил – изборът е ваш!

Калории и хранителен състав

Крокодил - хранителна стойност
за 100 грама продукт
Калории138
Мазнини10.00
Въглехидрати0.00
Протеин21.00

Приложение

До момента няма изпикнала се отличителна черта като ползи за здравето върху човека на крокодилското месо, но можем спокойно да кажем, че то не може да бъде инфектирано. Следователно, крокодилското месо е екологично чисто!

1. Лечение на кожни заболявания

Крокодиловото месо е едно от билковите „лекарства“, които можете да използвате за лечение на кожни заболявания. Това е така, защото в съдържанието на крокодилово месо има почти същото съдържание в змийското месо и гущерското месо, където се смята, че съдържанието на змийско месо и гущеро месо лекува кожни заболявания като гъбички и екземи.

2. Крокодилското месо е добро за здравето на мускулите

Освен че се използва за лечение на кожни заболявания, той се оказва полезен за подобряване на здравето на мускулите. Това е така, защото вътре в плътта има високо съдържание на протеини. Високото съдържание на протеини е много добро за човек, който изпитва растеж и мускулно развитие. Консумацията на крокодилско месо заедно с редовни упражнения може да ви помогне да формирате идеалното тяло.

3. Преодоляване на „сексуално безсилие“

Знаете ли, че крокодилът може да се използва и за лечение на импотентност при мъжете. За тези от вас, които имат слаба похот, можете ли да използвате този крокодил за лечение с билки. Обикновено част от органите на крокодила, които се използват за импотентност на лекарството, са рибата тон или мъжки гениталии.

4. Отстранете сърбежа

По същия начин, както е обяснено по-горе, че месото от крокодил е полезно за лечение на различни кожни заболявания. Едно от кожните заболявания, които могат да бъдат излекувани с крокодилско месо, е сърбежът поради алергии. За това имате сърбеж, причинен от алергии или имате обриви по определени части на тялото, които ви причиняват неудобство, можете да използвате това месо от крокодил като билково лечение.

5. Лечение на акне

Освен че се използва за лечение на сърбеж, оказва се, че месото от крокодил може да се използва и за лечение на хронично акне. Това е доказано широко от някой, който има хронично акне или акне, които не отшумяват.

5. Кръвоносна система

Съставките, съдържащи се в крокодила, са много полезни за рестарт на кръвоносната ви система. За това има вашата кръвоносната система остава гладка, след това консумирайте това месо от крокодил.

6. Лекарство срещу за астма

В допълнение към приемането на определени лекарства за лечение на астма, се оказва, че можете да консумирате крокодилско месо самостоятелбо за лечение на астма.

7. Укрепване на костите и зъбите

Крокодиловото месо може да се използва и за укрепване на костите и зъбите. Това е така, защото съдържанието, съдържащо се в месото на крокодил, помага на тялото при формирането на костите на зъбите и ноктите. Добре се консумира и от дете, което преминава през процес на растеж на костите и зъбите.

Полезен микросъстав

Корокодилското месо се счита за отличен източник на белтъчини и съдържа незначително количество холестерол. Изобщо, тук говорим за „склад“ за витамини и минерали като:

  • цялата група витамини В (особено много витамин В12).
  • калций и калий
  • кобалт и фосфор
  • никел и магнезий
  • цинк, мед и желязо
  • натрий и селен

Но най-голямото предимство на крокодилско месо, се счита за неговата екологична чистота. Доказано е, че няма вредно въздействие върху влечугите, за разлика от домашните животни или птиците.

Обратно към раздел „Хранене“.

Автор на материала:
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.