Сирене Бри | Brea Cheese – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Сирене Бри | Brea Cheese – състав, калории, рецепти и приложение в диетите

Описание на хранителния продукт

Сиренето Бри получава името си от наименованието на френска историческа област Бри, където е произведено за първи път през Средновековието. То също има мека, кремообразна текстура и бяла плесен, която се яде. Бри се произвежда от краве мляко, има леко сивеещо-жълтав цвят и е покрито с благородна плесен, бяла на цвят. Конситенцията му е леко желеобразна под плесента и има лек пикантен вкус с лек дъх на амоняк и плодови нюанси.

Диетичен начин на обработка

Сиренето Бри се консумира във вида, в който го закупувате.

Калории и хранителен състав

Сирене Бри - хранителна стойност
за 100 грама продукт
Калории334
Мазнини27.68
Въглехидрати0.45
Протеин20.75

Приложение

Заради натуралният резерв на калций, сиренето Бри може да присъства в програми, насочени срещу остеопорозата.

Полезен микросъстав

Сирене Бри съдържа около 45% мазнини и малко, до 35% протеин. Сиренето притежава витамини, в големи дози от Витамин B12 и Витамин B2. Т.е. хората с недостиг, специално на витамин Б-12, могат ако не желаят червените меса, да акцентират върху конкретно това сирене като вид.

На 100 грама продукт се намират още: холестерол 100 мг, натрий 629 мг и калций – 18% от необходимата дневна доза.

Обратно към раздел „Хранене“.

Автор на материала:
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.