Монотонна кардио тренировка за тонус и здраве | Спорт, хранене и суплементиране

Клас / Здраве, Кардио, Тонус

снимка: www.bodybuilding.com

КАРДИО – ОПИСАНИЕ

Кардио тренировките за здраве и тонус се изпълняват на кардио уреди, във фитнес зала. Кардио тренировката за здраве и тонус трябва да е насочена основно към натоварване на сърдечно-съдовата система. Т.е. да тренираме сърдечния мускул, а ползата от натоварването ще бъде тонусът, тъй като с добра кардио тренировка, по-бързо кръвта пренася кислород, хранителни вещества и сигнални молекули. Уредите за кардио транировка могат да са:

КАРДИО ЗА ЗДРАВЕ И ТОНУС – НАСОКИ

Кардио тренировките за здраве и тонус трябва да са кратки и съдържателни. В тази връзка, тъй като здравето зависи от нашите ежедневни грижи, нека не ви плаши съветът ми те да бъдат осъществявани 4 пъти седмично.

Изберете си фитнес зала или закупете кардио уред за домашна употреба. Той трябва да е такъв, че когато достигнете максималния пулс, да изпитвате удоволствие. В тази връзка, ако е колело, седалката трябва да е удобна, ако имате кростренажор не трябва да изпитвате затруднения със ставите, а ако е бягаща пътека, бъдете сигурни, че имате добри амортисьори!

Кардио тренировките за здраве изпълнявайте монотонно, защото засега сте начинаещ и сутрин, след сън, на празен стомах. По този начин, ще оползотворите цялата идея на тренировката, а именно:

  • ще изчерпите наличния гликоген и ще започнете леко да горите калории от ненужни мазнини
  • ще раздвижете кръвта добре, което ще осигури повече кислород за клетките ви

ВАЖНИ БЕЛЕЖКИ

Идеята на кардио тренировките за здраве е не да ви измарят. Затова тези четири сесии седмично са напълно достатъчни.

Бъдете сигурни, че нямате сериозни здравословни оплаквания – лесно настивате, имате бронхиални проблеми или такива с кръвното налягане. И вижте какво трябва да закусите, след такова кардио занимание:

Следтренировъчно хранене
Рецепта
Сложете яйчния белтък с овесените ядки в купичка, докато тефлонов тиган с 1 с л зехтин се загрява. Разбийте сместа, добавете 1 ч л канела на прах и всичко това изпечете като дебела палачинка, от двете страни.
618
42
80
17
Измервайте теглото на протеина след термична обработка, а това на въглехидратите след

ХРАНЕНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ЗА ЗДРАВЕ КАРДИО

Храннето ви е задължително да се изпълнява правилно, ако искате и целите тичането и кроса да бъдат за здраве. В противен случай ще навредите повече на себе си. И тъй като сте и работещи хора, храната ще ви направи по-ведри, по-дейни и т.н. След крос изпълнен на гладно, първото за деня хранене трябва да ви е автоматично и следтренировъчно хранене. Използвайки калкулатора за моите енергийни нужди, стойността ми е 2 475 kcal, че трябва да приемам всеки ден, за да съм жив и здрав и във връзка с подадения сигнал от самата кардио тренировка, а именно такъв за здраве.

Трябва да приемам 278 грама въглехидрати дневно, протеин 186 грама и мазнини 69 грама дневно. Можете напълно да индивидуализирате и изчислете вашите с моят калкулатор.

Изчисли
Метрично Имперично
Таргет дневни калории
?
Тези изчисления са все пак ориентировъчни.

И ето как изглежда плана на хранене, тук за примера използвам моите получени резултати.

КАЛОРИЕН ПРИЕМ И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА КАЛОРИИТЕ
разпределение на макронутриентите:
Калории2 475
Мазнини69
Въглехидрати278
Протеин186

Можете, ако имате желание и време, да добавите и този сет от три фитнес упражнения за корем. След такъв вид кардио за много хора, упражненията идват като допълнителен тоник и раздвижване, Това и аз влагам в моето предложение.

СУПЛЕМЕНТИРАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ПРЕДИ И СЛЕД КАРДИО

Хранителните добавки при кардио за здраве и тонус са препоръчителни. Може и да не сте се замисляли, но ето моите аргументи. Задължително след сън и преди кардио, приемете доза електролити и предтренировъчни натурални продукти. Ето свежо мое предложение, което ще ви:

  • хидратира добре
  • освежи и ободри
  • осмисли идеяата заложена в този вид спортна дейност, след сън

За след заниманията ви, препоръчвам употребата на протеин на прах. Това трябва да бъде суроватъчен протеин изолат, който освен бърз профил за усвояване на пудрата (бързо нахлуване на аминокиселините в кръвта ви), ще осигури и необходимите BCAA’s и глутамин, които ще действат антикатаболно.

Вече ако желаете тонус и тоник за самата тренировка, кросът, ползвайте аминокиселини с енергетици. Такива формули имам в моя магазин и ви ги предлагам и на вас. Т.е. ето ви примерен план:

  • 30 мин преди натоварването приемете предтренировъчна напитка
  • 5 мин преди натоварването заредете с електролити
  • 5 мин след наторването заредете мускулите с протеин на прах

Ето най-добрите и актуални мои предложения: