Моята работа с клиенти: епизод # 2

Моята работа с клиенти: епизод # 2

Тази рубрика съдържа на 100% конфиденциална информация, по отношение здравословен статус на клиента ми, неговата длъжност в обществото и ще показва конкретно как съм поел, задвижил и помогнал на хората във всеки един от описаните тук казуси.

Всички фитнес и уелнес услуги, не лекуват, а подобряват качеството и стандарта на живот на всички консуматори на продукта ми – моите консултации. Всеки клиент подписва своя собствена “Декларация за информирано съгласие” и ползва моят съпорт, знания и насоки до приключване на всеки закупен от него абонамент.

Съдържанието в тази рубрика “Уелнес и клиенти” е на 100% достоверно. То показва една друга гледна точка, при намирането на трайно решение, на повечето от вашите проблеми и оплаквания.

Как започна всичко?

Моят клиент беше разбрал за мен чрез свой познат, който следи блога и дейността ми от 2009-та година. Бях потърсен миналата година, помня беше спокоен пролетен ден и телефона ми прозвъня. След като разбрах за какво става дума (всички описани в таблото симптоми бяха споделени), помолих мъжа да изчака моя отговор. Причината беше, че в телефонен разговор не мога веднага да бъда адекватен и акуратен.

След няколко часа, след като бях останал сам със себе си в магазинa си, върнах обаждането с готово предложение. Виждате, целият обем работа не е никак малък. Затова подредих моите виждания в смело и дръзко решение за помощ, по всички споменати проблеми. Но и заявих, че ми е необходимо време. В тази връзка аз предложих на моя клиент 180-дневния Advanced пакет за “Фитнес и диета при безплодие”.

Помолих господина за един ден размисъл, в който да си прецени дали е готов за този дълъг път. Отговорът му не закъсня – бях прекъснат от него, с въпрос кога и къде да преведе сумата пари по услугата и да започваме.

Какво попълват фитнес и уелнес клиентите ми, за да започнем професионална работа?

Всеки мой клиент попълва своя анкетна карта. Това е клиентското досие, чиято информация ми се предоставя по е-мейл (т.е. по електронен път), за да започна черновите на моите насоки. От прочетеното попълнената анкетна карта, с която съставям менюто на хранене и тренировъчната фитнес програма (дори и избора си на билки и продукти за здраве), обърнах внимание и на други важни детайла, около индивидуализирането на програмите:

  • клиентът ми е с изключително натоварено ежедневие – собственик е на голяма компания и ръководи над 1 000 служители персонал
  • клиентът ми не разполага с никакво време за обяд, а какво остава за спорт и движение за здраве
  • храни се обилно вечер и консумира алкохол
  • пушач е
  • храни се с всички видове храни, като основно предпочита мариновани храни и пържено;

Целите на господина са да бъде жив и здрав! Стеснената сънна артерия е изключително опасна, тъй като тя може да предизвика мозъчен инсулт! Клиентът ми е женен, но без деца. Споделените проблеми силно го тревожат – от една страна, как да задържи връзката си с любимата му и второ – той желае да има деца. Задачата ми е отговорна и сериозна, но аз не виждам никакъв проблем. Всъщност, проблемът е ако не не му помогна!

Ето за това аз му казах следното:

Ако искате да живеете, слушайте ме на 100% и изпълнявайте. Променям целия ви живот с тези програми и услуги, които са ви нужни и сам ги поискахте!

Радикални промени, нов начин на живот и приоритети. Това следваше …

Какви методиките използвах при съставянето на хранителната й програма?

Рискувам ли с всички тези въглехидрати? Не. Просто поставих калориите на клиента ми в дефицит. Това е голям човек и именно един нисковъглехидратен режим ще го унищожи. Първо, няма да отслабва и второ – имаме да подобряваме много други важни и здравословни показатели за целта.

Разбира се, през месеците съвместна дейност правех и корекции в разпределението на калориите и дори между макронутриентите, защото подбрявахме едни показатели, други стояха същите. Тромава работа! Не искам да го крия, а напротив – споделям нещата такива, каквито са, за да знаете вие и други, че нещата искат време. Но стават! Получава се.

Дори през първите 4 месеца бяхме само на режим на хранене, без спорт. След това интегрирах фитнес режима. Но за това по-долу. В диетата на клиента ми приложих и някои други водове билки и продукти, важни за медицинските му показатели:

Какви продукти и техни ползи използвах при интегрирането им в целият план на съвместна работа?

Оказа се, че редовният прием на лилавата царевица, подобри здачително еластичността на кръвоносните съдове, и докато диетата течеше, с пълна пара, не създавахме кръвно налягане. Отделно – подобрихме стените и здравината на кръвоносния съд (сънната артерия), което се доказа и с изследвания.

Либидото и еректилната дисфункция подобрихме с трибестан. На прах, на паксули – редувах го, защото моя клиент не предпочиташе капсули и хапчета, докато на прах или запарка, бабините зъби са по-слаби. Те отделно обаче подобриха липидния и холестеролния профил. Аргининът също добре пасна на цялата програма.

Лошата спермограма (причина за безплодие и заради стеснените семепроводи също) с малки, но сигурни стъпки подобрявахме! Подобряваше се морфологията на сперматозоидите, благодарение на това, че правех ротация на калориите, акцентирах върху процесите на хипетрофия (ендогенно), докато клиента ми трябваше да губи и тегло!

Какви методики използвах при съставянето на фитнес програмата й?

Като цяло, фитнес програма интегрирах доста по-късно. Основната функция на целият фитнес режим беше с идея да повишавам нивата на тестостерон.

Какво се случи, какви са резултатите?

Повече от впечатляващи! Подобрихме с моя клиент неговата спермограма, което не се постига дори и с лекарства или синтетични стероиди. Подобри се еластичността на кръвоносните му съдове, кръвното налягане, общия тонус и свалихме за цели режим над 38 килограма излишни мазнини! Ако това ви се струва малко, примерно, това са 76 буркана от компот пълни с мазнината му. Не е никак зле. Този товар вече го няма … тялото на моя клиент диша и вече живее истинския си живот. Дай Боже, скоро да ме зарадва и с новината за бебче!

Ако и вие желаете, да имате в мое лице, комплексно, професионално и отговорно обслужване, моля, пишете ми през формата за контакт.

Обратно към раздел “Уелнес”.

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Архив