Моята работа с клиенти: епизод # 2

Тази рубрика съдържа на 100% конфиденциална информация, по отношение здравословен статус на клиента ми, неговата длъжност в обществото и ще показва конкретно как съм поел, задвижил и помогнал на хората във всеки един от описаните тук казуси.

Всички фитнес и уелнес услуги, не лекуват, а подобряват качеството и стандарта на живот на всички консуматори на продукта ми – моите консултации. Всеки клиент подписва своя собствена “Декларация за информирано съгласие” и ползва моят съпорт, знания и насоки до приключване на всеки закупен от него абонамент.

Съдържанието в тази рубрика “Уелнес и клиенти” е на 100% достоверно. То показва една друга гледна точка, при намирането на трайно решение, на повечето от вашите проблеми и оплаквания.

Как започна всичко?

Моят клиент беше разбрал за мен чрез свой познат, който следи блога и дейността ми от 2009-та година. Бях потърсен миналата година, помня беше спокоен пролетен ден и телефона ми прозвъня. След като разбрах за какво става дума (всички описани в таблото симптоми бяха споделени), помолих мъжа да изчака моя отговор. Причината беше, че в телефонен разговор не мога веднага да бъда адекватен и акуратен.

След няколко часа, след като бях останал сам със себе си в магазинa си, върнах обаждането с готово предложение. Виждате, целият обем работа не е никак малък. Затова подредих моите виждания в смело и дръзко решение за помощ, по всички споменати проблеми. Но и заявих, че ми е необходимо време. В тази връзка аз предложих на моя клиент 180-дневния Advanced пакет за “Фитнес и диета при безплодие”.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

Помолих господина за един ден размисъл, в който да си прецени дали е готов за този дълъг път. Отговорът му не закъсня – бях прекъснат от него, с въпрос кога и къде да преведе сумата пари по услугата и да започваме.

Какво попълват фитнес и уелнес клиентите ми, за да започнем професионална работа?

Всеки мой клиент попълва своя анкетна карта. Това е клиентското досие, чиято информация ми се предоставя по е-мейл (т.е. по електронен път), за да започна черновите на моите насоки. От прочетеното попълнената анкетна карта, с която съставям менюто на хранене и тренировъчната фитнес програма (дори и избора си на билки и продукти за здраве), обърнах внимание и на други важни детайла, около индивидуализирането на програмите:

  • клиентът ми е с изключително натоварено ежедневие – собственик е на голяма компания и ръководи над 1 000 служители персонал
  • клиентът ми не разполага с никакво време за обяд, а какво остава за спорт и движение за здраве
  • храни се обилно вечер и консумира алкохол
  • пушач е
  • храни се с всички видове храни, като основно предпочита мариновани храни и пържено;

Целите на господина са да бъде жив и здрав! Стеснената сънна артерия е изключително опасна, тъй като тя може да предизвика мозъчен инсулт! Клиентът ми е женен, но без деца. Споделените проблеми силно го тревожат – от една страна, как да задържи връзката си с любимата му и второ – той желае да има деца. Задачата ми е отговорна и сериозна, но аз не виждам никакъв проблем. Всъщност, проблемът е ако не не му помогна!

Ето за това аз му казах следното:

Ако искате да живеете, слушайте ме на 100% и изпълнявайте. Променям целия ви живот с тези програми и услуги, които са ви нужни и сам ги поискахте!

Радикални промени, нов начин на живот и приоритети. Това следваше …

Какви методиките използвах при съставянето на хранителната й програма?

Рискувам ли с всички тези въглехидрати? Не. Просто поставих калориите на клиента ми в дефицит. Това е голям човек и именно един нисковъглехидратен режим ще го унищожи. Първо, няма да отслабва и второ – имаме да подобряваме много други важни и здравословни показатели за целта.

Разбира се, през месеците съвместна дейност правех и корекции в разпределението на калориите и дори между макронутриентите, защото подбрявахме едни показатели, други стояха същите. Тромава работа! Не искам да го крия, а напротив – споделям нещата такива, каквито са, за да знаете вие и други, че нещата искат време. Но стават! Получава се.

Дори през първите 4 месеца бяхме само на режим на хранене, без спорт. След това интегрирах фитнес режима. Но за това по-долу. В диетата на клиента ми приложих и някои други водове билки и продукти, важни за медицинските му показатели:

Какви продукти и техни ползи използвах при интегрирането им в целият план на съвместна работа?

Оказа се, че редовният прием на лилавата царевица, подобри здачително еластичността на кръвоносните съдове, и докато диетата течеше, с пълна пара, не създавахме кръвно налягане. Отделно – подобрихме стените и здравината на кръвоносния съд (сънната артерия), което се доказа и с изследвания.

Либидото и еректилната дисфункция подобрихме с трибестан. На прах, на паксули – редувах го, защото моя клиент не предпочиташе капсули и хапчета, докато на прах или запарка, бабините зъби са по-слаби. Те отделно обаче подобриха липидния и холестеролния профил. Аргининът също добре пасна на цялата програма.

Лошата спермограма (причина за безплодие и заради стеснените семепроводи също) с малки, но сигурни стъпки подобрявахме! Подобряваше се морфологията на сперматозоидите, благодарение на това, че правех ротация на калориите, акцентирах върху процесите на хипетрофия (ендогенно), докато клиента ми трябваше да губи и тегло!

Какви методики използвах при съставянето на фитнес програмата й?

Като цяло, фитнес програма интегрирах доста по-късно. Основната функция на целият фитнес режим беше с идея да повишавам нивата на тестостерон.

Какво се случи, какви са резултатите?

Повече от впечатляващи! Подобрихме с моя клиент неговата спермограма, което не се постига дори и с лекарства или синтетични стероиди. Подобри се еластичността на кръвоносните му съдове, кръвното налягане, общия тонус и свалихме за цели режим над 38 килограма излишни мазнини! Ако това ви се струва малко, примерно, това са 76 буркана от компот пълни с мазнината му. Не е никак зле. Този товар вече го няма … тялото на моя клиент диша и вече живее истинския си живот. Дай Боже, скоро да ме зарадва и с новината за бебче!

Ако и вие желаете, да имате в мое лице, комплексно, професионално и отговорно обслужване, моля, пишете ми през формата за контакт.

Обратно към раздел “Уелнес”.

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Подагралин (билкова комбинация при подагра) – Алин

Описание на продукта Подагралин – Алин Подагралин е български продукт на компанията Алин, създаден по рецептите на Петър Димков. Това...