Моята работа с клиенти: епизод # 1

Моята работа с клиенти: епизод # 1

Тази рубрика съдържа на 100% конфиденциална информация, по отношение здравословен статус на клиента ми, неговата длъжност в обществото и ще показва конкретно как съм поел, задвижил и помогнал на хората във всеки един от описаните тук казуси.

Всички фитнес и уелнес услуги, не лекуват, а подобряват качеството и стандарта на живот на всички консуматори на продукта ми – моите консултации. Всеки клиент подписва своя собствена “Декларация за информирано съгласие” и ползва моят съпорт, знания и насоки до приключване на всеки закупен от него абонамент.

Съдържанието в тази рубрика “Уелнес и клиенти” е на 100% достоверно. То показва една друга гледна точка, при намирането на трайно решение, на повечето от вашите проблеми и оплаквания.

Как започна всичко?

Това е моят клиент: дама, която има 5-дневен работен седмичен режим на свръхобороти. Стрес, ангажименти, срещи, пътувания – всичко това оказва влияние върху метаболизма на дамите. Тя живее в София, аз работя във Варна. Потърси ме по телефон, за да ми осбянси в какво състояние се намира, от какво се оплаква като симптоми и се обърна с върпрос към мен, дали мога да и помогна:

Основните й въпроси бяха по отношение на това, дали от разстояние мога да съм полезен, как и т.н. Тъй като дамата откровено сподели, че искам мен за свой консултант. Отговорих й, че работата онлайн спестява хиляди километри разстояние, че редовната ни кореспонденция по телефон и е-мейл, както и видео разговори, дават едно допълнително спокойствие, на моите хора, че те не са сами в начинанието.

Въпреки всички, направихме лична среша в моя магазин. Бях запознат с казуса, категорично показах, че мога да съм полезен и всъщност се спряхме на хранителна и фитнес програма с одит за 120-дневен план на работа. В продължение на нашият разговор с клиентката ми, тя попълни и изпрати своите данни, чрез анкетната карта, с която работя, за да индивидуализирам всички изходни мои насоки, бележки и програми.

Какво попълват фитнес и уелнес клиентите ми, за да започнем професионална работа?

Всеки мой клиент от 2006 година насам попълва своя анкетна карта, както вече разбрахте. Това е клиентското досие, чиято информация ми се предоставя по е-мейл (т.е. по електронен път), за да започна черновите на моите насоки. От прочетеното попълнената анкетна карта, с която съставям менюто на хранене и тренировъчната фитнес програма, обърнах внимание и на други важни детайла, около индивидуализирането на програмите (тъй като на личната среща говорихме за някои от тях):

 • въпреки, че клиентката ми не е в менопауза, тя няма цикъл от над 6 месеца!
 • разполага с малко време за спорт – почти никакво дори, видно от графиката за часови зони,
  подходящи за фитнес тренировки
 • храни се максимум 2 пъти дневно – следобяд и вечер
 • води заседнал начин на живот – основно работа зад компютър
 • въпреки, че се храни с нискокалорични храни, пълнее (и задържа вода) и иска стягане и оформяне на тялото;

С други думи, целта на тази дама е да свали около 6 килограма от теглото си и видимо да подобри своята визия и тонус. Видимо е, че проблемната зона за такъв тип казуси са талията, ханша, бедрата, седалището. Коремната област ще изисква дефиниция (клиентката ми ще гони фитнес визия – така тя гласно ми сподели), а в зоната торса и гърба – тя желае укрепване (заради многото работа зад компютър).

Какви методиките използвах при съставянето на хранителната й програма?

Четейки анкетата й карта, наистина търсех решение … позвъних й да я попитам, дали не може да намери добра кетъринг компания, която да готви храната й по моят план. Клиентката (пазя нейното истинксо име и снимка в конфиденциалност) ми сподели, че това не е никакъв проблем. И от тук изходих със следното: именно, защото дамата става много рано сутрин (тя е неомъжена и разполага със организацията на своето собствено време), реших да спортува 4 пъти седмично, но по 35 минути в зала.

Във София, където клиента ми живее и работи, има вече много рано отварящи фитнес салони. Докато тя взема своя душ след тренировка, предложението ми беше да потвърждава своята храна на компанията, с която се чух и аз, за да й доставя всичко необходимо в нейния офис. И така, си гарантирах 2 неща:

  • осигурих й начин за редовно и диетично хранене
 • намерих и време за сравнително оптимален тренировъчен процес

През всичките тези 120 дена програма, чрез одита към режима, а аз поддържах правило да има в менюто и третите макронутриента – мазнини, протеин и въглехидрати. Тренировките й бяха на гладно, на празен стомах и от там напаснах 2 модула на хранене:

  • хранене за тренировъчен ден
  • хранене за почивен ден

През 5 дена от седмицата, почти се придържах към Палео диетата, като начин и тип на хранене, спрямо нейните индивидуални особености и цели. Поддържах този ракурс, тъй като той проработи добре за клиентката ми. Единствено в уик-ендите, леко си позволявах ротация на мазнините с въглехидратите, за да може дамата докато почива, за възстановява по-пълноценно.

И какво със времето отстранихме като оплаквания?

  • тонусът е вече факт
   • червените меса в диетата подобриха профила на хемоглобина в кръвта и подобрихме цялото

  кръвообръщение

  • умората и проблемите с отоците в крайниците изчезваха

Какви методики използвах при съставянето на фитнес програмата й?

Разбих фитнес програмата на 4 фази – по 1 фаза за всеки календарен месец. Но през целият период от време запазих 4 посещения във зала. Започнахме с кръгови фитнес тренировки 2 пъти седмично (понеделник и четвъртък), а 2 пъти седмично (вторник и петък) правихме по плана интервални кардио тренировки на пътека.

През вторият месец преминахме по подобен план на тренировки описан тук, като за начинаещи, но по сплит програма. Кардиото вече беше монотонно, след силовата част.

През месец трети и четвърти, вече когато ненужните грубо 5-6 килограма бяха свалени и клиентката ми се харесваше повече и повече, преминах към акцент подобряване на изоставащите мускулни групи и групите с приоритет.

Повечко наблягах над упражненията за плътност на гърба, като например упражнения с Т-щанга, гребане през скрипец за повече белодробем газообмен и трупане на чист мускул и т.н.

Тъй като диетата и фитнес тренировките вървят ръка за ръка, през месеци 3 и 4, калориите й не бяха в дефицит. При ускорена обмяна на веществата и нужда от локална корекции по мускулните групи, използвах калории близки до баланса и тренирах така повече и мускулите на прасеца, за да го оформим добре. да бъде стегнат и красив прасцовия мускул.

Какви продукти и техни ползи използвах при интегрирането им в целият план на съвместна работа?

Задължително, заради тренировките на гладно използвах точно 2 продукта:

След втория месец, препоръчах употребата на фо-ти, интегрирах червена мака и пуеарариа мирифика в менюто.

Какво се случи, какви са резултатите?

Като краен ефект от моята работа, успях в срок от 120 дена да сваля желаните килограми на моята клиентка. Тъй като тя остана много доволна от работата с мен и от постигнатите резултати, дамата продължи работа с мен.

Тя поръча нов абонаментен план и работим с нея до ден днешен, просто защото тя желае да има свой ментор и човек, който да се грижи за здравето й. Поддържаме много спокойна и приятна обратна връзка, пишем си е-мейли, на около 2-3 седмици се чуваме в реално време, всичко е под контрол, както се казва.

Новата цел вече е поддържане на постигнатото и създаването на навици за редовни фитнес посещения и редовно (правилно) хранене. Успях да:

 • елиминирам трайно отоците в крайниците
 • подобрих хемоглобина
 • възстанових месечния цикъл на клиентката ми
 • подобрих общия й тонус
 • елиминирах трайно 6.3 килограма ненужно тегло
 • справих се с борбата с задържане на вода

Ако и вие желаете, да имате в мое лице, комплексно, професионално и отговорно обслужване, моля, пишете ми през формата за контакт.

Обратно към раздел “Уелнес”.

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Архив