Монотонна кардио тренировка за отслабване | Спорт, хранене и суплементиране

Клас / Кардио, Отслабване

снимка: www.bodybuilding.com

КАРДИО – ОПИСАНИЕ

Кардио тренировките за отслабване се изпълняват на кардио уреди, във фитнес зала. Тук може дори да се работи в групи, но е важно, участниците да са с почти еднакъв изходен статус и здравословно състояние. Кардио тренировката за отслабване трябва да е насочена основно към натоварване на сърдечно-съдовата система, чрез повишаване притока на кислород, който да окислява мастните молекули (покожните мазнини) и така директно да се горят мазнини в рамките на тренировката. Давам за пример три вида кардио уреда, на които може да се изпълнява кардио тренировка за отслабване:

КАРДИО – ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ГОРЕНЕ НА МАЗНИНИ (ОТСЛАБВАНЕ)

Кардио тренировките за отслабване, независимо кой кардио уред ще изберете, трябва да се изпълняват на гладно. Обикновено, това е след ставане от сън. В чисто физиологичен смисъл, ние сме си гладни. Не сме консумирали храна цяла вечер. Но не това е най-важния фактор, а този, че сутрин след сън, гликогеновите депа за ниски. Ако използваме схемата по-долу за ориентир, много по-ниски, от колкото трябва:

В тази връзка, ако гликогеновите депа сутрин след сън са на около 30-40% пълни, това означава (визуализирам ползата от кардио на гладно), че някъде след 20-тата минута, вие ще горите вече директно мазнини. Ето защо, кардио на гладно не трябва да е по-късно от 20 минути. Най-добри варианти са 40 до 60 минути. И ако говорим за разход на калории, ще дам пример със себе си: аз тежа почти 95 кг и за 1 час кардио, с пулс по-голям винаги от 120 удара в минута, изразходвам над 480 кcal. Ако половината от тях са от директно горене на мазнини, се получава следната картина:

489Kcal
28грама

Стойността виждате реално не е голяма, но целта на кардиото е именно такава – да се горят директно мазнини.

ХРАНЕНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ СЛЕД КАРДИО

Храннето ви е задължително да се изпълнява правилно, ако искате и целите монотонното кардио с цел горене на мазнини да даде своят отзвук и през останалите 23 часа в денонощието. В противен случай ще загубите време и обезмислите целта! Вижте всичко за следтренировъчно хранене и го приложете. От там нататък диетата ви през деня трябва да е такава, че да сте в дефицит от калории.

снимка: www.bodybuilding.com

Можете също така да ускорите всички процеси на термогенеза и окисляване на мазнините по време на кардио, например, ако използвате работещи ботанически формули продукти с цел горене на мазнини. А именно:

снимка: www.bodybuilding.com

СУПЛЕМЕНТИРАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ПРЕДИ И СЛЕД КАРДИО ЗА ОТСЛАБВАНЕ

За преди и след заниманията ви с кардио за отслабване, препоръчвам употребата на хранителни добавки. За да бъдат ефектите от тяхната полза на лице, използвайте комбинация термогенен фет-бърнър с транспортиращ мазнините продук – в случая л-карнитин.

За след физически занимания, освен следтренировъчно хранене, можете да използвате по-хитри похвати, за максимално бързо възстовяване, а именно комбинация или само от аминокиселини с протеин (тъй като на кардиото трябва буквално да се раздадете от към сили и ресурс) или от комплексно използване на аминокиселини с разклонена верига, с протеинови пептиди и глутамин:

КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА С МОНОТОННО КАРДИО ЗА ОТСЛАБВАНЕ

До тук разгледох кога е най-правилно, начинаещите да изпълняват монотонно кардио за да горят мазнини в рамките на тренировката. Но е нужна цялостна разработка на диета и начин на живот, за да се използва кардиото правилно и дава 24/7 резултат. Всъщност, истина е, че само с 3-4 кардио тренировки седмично, но и с правилна и индивидуална диета, можете да сваляте килограми. Не е въпросът само в този прословут дефицит от калории, а в самото разпределение на % макроси в диетата.

С изработването на цялостна програма. Вижте своя собствен график. Помислете кога ще имате възможност за тренировки и занимания. Изберете хубав център, който да посещавате с желание. Останалото ще го споделите на мен и ще изготвя вашите програми. Ако имате твърде неясен ден, чести пътувания, винаги по време на тези пътувания, можете обаче да осигурите 40-60 мин за тренировка на гладно, след сън. Т.е. променя се диетата ви седмица за седмица, за да имате резултати, а как – това оставете на мен. Затова разгледайте всички онлайн услуги и се възползвайте!

Можете, ако имате желание и време, да добавите и този сет от три фитнес упражнения за коремна преса. След такъв вид кардио за много хора, упражненията идват като допълнителен тоник и раздвижване, Това и аз влагам в моето предложение:

Услуги с които можете да получите индивидуални насоки и резултати:

Използвана литература

Кростренжор – начин на ползване и приложението му във фитнес тренировките
Кространажорът е статичен кардио уред. Има хубава и стабилна опора. 2 броя ръкохватки и педалираща лостова система, която е свързана с ръкохватките така, че при всяко натискане напред, се създава и ход за натоварване и от бедрата. Заради тази си своя уникалност, кардио уреда кростренажор натоварва цялото тяло комплексно. Всеки мах напред, осъществен чрез ръцете,… Read More
ЧЕТИ
Аеробика. Кардио занимания.

Аеробика. Кардио занимания.

Аеробика и кардио, Уелнес и фитнес
Днес аеробиката (повече позната като кардио) е толкова разпространена, така че много от вас ще бъдат изненадани да научат, че тя е феномен появил обаче твърде скоро! Д-р Кенет Купър въвежда за първи път термина “аеробика” през 1960 г. Но … реално той (аеробиката като термин) влиза във всеобща употреба едва след 10 години. Какво… Read More
ЧЕТИ
Пътека – начин на ползване и приложението й във фитнес тренировките
Бягащата пътека е безспорно най-често ползваният кардио уред. Знам дори за зали, които имат отлив на клиенти, ако случайно пътеката им е развалена или собствениците на салони са предпочели друг кардио уред. Но най-ползван, не означава най-работещ, нали? Но и не означава, че бягащата пътека е нещо лошо и ненужно – напротив, сега ще ви… Read More
ЧЕТИ
Степер – начин на ползване и приложението му във фитнес тренировките
Степерът – уникален кардио уред! Често това е най-неизползваният фитнес уред във всяка зала. Само най-упоритите и запознати с неговите ползи го ползват частично или редовно във фитнес залите. И това е самата истина. Причината – все пак е скучен уред. Нека си признаем и това. Правилна техника на изпълнение на степер Степерът има 2… Read More
ЧЕТИ
Интервална кардио тренировка – High Intensity Interval Training

Интервална кардио тренировка – High Intensity Interval Training

Аеробика и кардио, Фитнес тренировки и кардио
  Какво е интервалното кардио – HIIT? Интервалното кардио – или методиката на HIIT – High Intensity Interval Training – високо интензивна интервална тренировка. HIIT (високоинтензивната кардио тренировка) като методика не е нещо ново. Напротив! Учените и моите наблюдения над фитнес клиенти доказаха, че кратките кардио интервални физически натоварвания са по-ефикасни, от колкото монотонното тичане… Read More
ЧЕТИ
Монотонна кардио тренировка – Low Intensity Cardio Training

Монотонна кардио тренировка – Low Intensity Cardio Training

Аеробика и кардио, Фитнес тренировки и кардио
Какво не знаем за кардио тренировката? Основното мое занимание е да тренирам и консултирам хора, които са твърдо решени за радикална промяна в начина си на живот. Това са млади момичета и момчета, представители от средна възраст и забележете – възрастните хора. Най-възрастният ми клиент в момента е жена на близо 70 години! Но защо… Read More
ЧЕТИ