Медицински изследвания | Лабораторни резултати

Медицински изследвания | Лабораторни резултати

Материалът съдържа лична база данни, достовернa на 100 % със самата действителност!

Г-н Христов,

редовно чета Вашите статии и публикации. Вие имате невероятен напредък във всяко едно естество и смело твърдя това, защото от 2 години насам Ви следя. Забелязвам невероятни постижения във Вашите стил на работа, стил на писане и дори визия! Аз Ви познавам визуално, защото често Ви засичам във Варна из фитнес залите. Не съм събрала кураж да Ви спра и да си поговорим. Затова се „престраших“ да Ви пиша е-мейл с мой въпрос-предложение към Вас: бихте ли споделили лични данни, доказателства, че всичко което правите е здравословно.

Моля, разберете ме правилно – Вие демонстрирате един изключително напрегнат начин на живот – много срещи с хора, работа, семинари, разговори по телефон, спазвате отделно с това стриктен режим на хранене, имате невероятно интензивни фитнес тренировки (била съм свидетелка на Ваши тренировки – нямате си на идея как Ви коментират момичетата и момчетата в коридора на залата – в най-добрият смисъл на думата, разбира се). Как успявате? Разполагате ли с данни, Ваши, които да Ви показват, че всичко това е здравословно? Много се извинявам, за директният въпрос, но мисля, че ако решите да направите такъв материал в блога си, ще бъде много, много интересен материал за всички нас – които Ви следим и заставаме зад Вас като истински Гуру в областта на фитнеса и здравословното хранене.

Поздрави,

Мирела Люцканова

Здравейте Мирела,

и благодаря за отделеното време, че се свързахте с мен и събрахте смелост, да зададете този прекрасен въпрос! Ще отговаря в блога си с подробен материал, защото с 4-5 изречения няма да съм изчерпателен. Следващият път, не се плашете и ме дръпнете настрани, за да се запознаем. Аз гледам така, докато тренирам, защото използвам на максимум Mind Muscle Connection в моите тренировки. Това е единствената причина, за да бъда обсъждан така – просто най-малкото изглеждам различно. Интензивните тренировки са едно, пълноценните нещо коренно различно. Така че, следете блога ми с интерес, защото ще дам живот и на тези база данни. Лични, показателни и достоверни!

С поздрав,

Белчо Христов

Защо за нужни медицинските изследвания?

Медицинските изследвания и трехните лабораторни резултати показват вашето временно физиологично и биохимично състояние. Вие можете да проверите само кръвната си група с един тест, можете да видите какво е състоянието на лошия ви холестерол, може да „надникнете“ малко и в хормоните си, но реално, медицинските изследвания показват в какво състояние се намирате, като продукт от определен начин на живот – храна, спорт, възстановяване, стрес на работното място, проблеми и т.н. и т.н.

Това са просто едни база данни (в никакъв случай те не диагностицират!), цифри, измежду референтни стойности, които трябва правилно да бъдат разчетени. Наскоро, преди около 3 седмици от днешна дата, аз пуснах цялостни мои изследвания. Исках да видя състоянието на моята кръв, хормони, холестерол, исках да видя баланса между натрий и калий и много други неща.

Какво ни показват медицинските изследвания?

След като разбрах какво искам аз от себе си (разбира се, истината) бях отишъл в лаборатория, където споделих какво искам да ми се направи като изследвания. Само обърнете внимание на думичката „Изследвам“ – аз не я харесвам. Защо? Защото тази така или иначе проста проверка и нищо повече, не е изследване! Аз не изследвам – аз искам яснота, клинична точност за моите собствени референтни стойности. От тук натататък, аз правя сам моите изводи и анализи и по-долу ще обясня защо.

Или с други думи, медицинските изследвания ни показват просто едни данни, един статус на нашата кръв, хормони, минерали в кръвта и други неща, от които самите ние имаме нужда, за да получим яснота за невидимият свят – състоянието на нашите тъкани, органи и системи.

Кога и как се пускат подобни изследвания

Ако сте на диета (специфично за целите ви хранене), моят съвет е да прогнозирате датата за лаборатнорни изследвания. По номенклатура, ако пускате всичко по споделените от мен база данни, вашите лабораторни резултати, трябва и ще са актуални и адекватни, ако веднага след сън, събуждане, до 30 мин сте дали кръв и урина.

Т.е. планирайте трафик, часа на ставане и работното време на лабораторията. Никога не пускайте за изследване кръв и урина в обеден или следобеден час. Най-малкото, ако сте пропуснали закуска и вче сте във вихира на работния ден, заради физиологически глад, нивата на хормона кортизол вече са ви високи. Или казано иначе, вие не заплащате, за да видите това, а за да видите реалните стойности на кортизола (примерно), ако това е вашата цел. С други думи, изследвания 1 час след ставане от сън не са реалистични.

И друго … ден преди изследването, спрете да ядете мазнини и въглехидрати! Особено, ако желаете наистина адекватна картина на вашето състояние. Точно така направих и аз – влязох в лаборатория, казах какво искам. Уредих си час, чрез който осмислих тази моя инвестиция. Нека видим резултатите:

Какви са ползите от правилното разчитане на показателите?

Тази проверка на временният ми статус е направена точно 4 календарни седмици, след като приключих мой последен „експеримент“ с добавки, с които контролирах абсолютно всички мои хормони – кортизол, соматотропин, тестостерон, инсулин, инсулиноподобен растежен фактор I & II, контролирах мускулната си хипертрофия и нивото на подкожна мастна тъкан. Тогава се чувствах перфектно. Незнам, дали е било плацебо ефект, но имаше много категорични показатели, че всичко беше О.К. Спах добре, ставах свеж, нямах умора, след края на деня, бях съсредоточен и деен.

Т.е. всеки ден желая да спазвам и следвам правилен план: както на хранене, така и на живот. Всичко останало е преживяване … поне според мен. И искам да знам дали съм здрав! Правете го и вие, ако имате такава потребност.

Колко струват медицинските изследвания?

Услугата не е евтина, особено, ако се касае са пълен набор от изследване. За настоящето, чийто параметри ви споделих, то ми възлезе на стотина лева, всичко. Но … периодичните изследвания са неизменна част от информацията за вашето собствено състояние. Информацията струва средства, но от друга страна тя е и безценна. Защото говорим преди всичко за здраве, нали така?

Обратно към раздел „Анатомия и физиология“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

4 Коментара

  Този материал е свързан и с други теми в сайта:

  1. Високопротеиново хранене - "Скрити рискове" или нормални неща? | Белчо Христов - Фитнес | Диета | Добавки май 4, 2020 (11:02)

   […] Днес ще опиша високопротеиновото хранене, като методика за бързо сваляне на килограми. Но и ще отбележа “скритите” камъни, които крият известни рискове, ако не се пускат своебразни редовни медицински изследвания. […]

  2. Диета с гладуване - описание, ползи и приложение | Белчо Христов - Фитнес | Диета | Добавки май 11, 2020 (16:14)

   […] предписание от лекар, неговото менторство и прецизни медицински изследвания и показателия! Не гладувайте, за да и ако искате да […]

  3. Защо всяка диета и фитнес програма спират да ряботят? | Белчо Христов - Фитнес | Диета | Добавки юни 17, 2020 (09:41)

   […] хормони, използвайте естроген блокери и правете медицинкси изследвания […]

  4. Периодично гладуване (IF) - Фастинг (Intermittent Fasting) - описание, ползи и приложение | Белчо Христов - Фитнес | Диета | Добавки декември 20, 2020 (10:45)

   […] дошли веднага, ако приложите фастинг, без да имате медициснки изследвания. Т.е. яснота относно здравния ви статус. По-горе […]

  Оставете коментар или задайте въпрос тук:

  Архив